LOCK PLIZ+TRANSFER do sekce Site: Nastaveni routeru pro UPC
Nevedel jsem, kam s tim, tak jsem to dal sem...kdyztak pliz o presun.
(EDIT: Pliz presun do sekce Site,jsem slepej jak patrona :-) )
Poprosil bych o radu ohledne nastaveni routeru (Edimax BR-6204Wg), pripojeno pres UPC modem.
Nejdrive se jelo bez routeru,byla pripojena jen kamaradka a jelo ji to, pak jsem si dal ja jiny komp misto jejiho a nejelo to,tak jsem si provizorne zmenil MAC adresu a jede to.
Po pripojeni routeru mi to jede, pac mam stale tu puvodni MAC,ale treti komp par packetu vymeni,sitovka se hlasi pripojena,ale net nejede...po pripojeni toho puvodniho kompu by navic asi nastala kolize v MAC adresach.
Nevite, co s tim nebo jak to nastavit spravne?
Dik moc.
Re: Nastaveni routeru pro UPC
Ide to z UPC modemu do routeru a do pc , alebo do pc a potom do routeru ? Ono najlepsie riesenie je clone MAC adres na routri a potom len povolit DHCP a musi to ficat. Opcas staci restartovat ako router tak modem od UPC.
Jasne ze router je uprostred...
Clone jsem pouzil,ale stejne pocitac,ktery ma jinou MAC adresu nejede :-( Par paketu se vymeni a tim to hasne...
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
Jasne ze router je uprostred...
Clone jsem pouzil,ale stejne pocitac,ktery ma jinou MAC adresu nejede :-( Par paketu se vymeni a tim to hasne...
počkej to s tim nema nic společného
(UPC modem) ------> WAN port (Router) LAN porty <-----> PC1, 2 až... hafo
na PC1 jsi na síťovce měl mac adresu 123456 (příklad)
a tuhle mac adresu musis na clonovat na WAN port do toho routeru
pokud tohle 100% uděláš, tak pak na LAN portech můžeš mít připojenou třeba tiskárnu, babičku a nebo toustovač a tomu modemu to bude šumák ! Dokonce z PC1 tu mac adresu muzes pak smazat !
vlez si do administrace routeru
a napřed na WAN portu dej static IP, pak do policka pod tim vypln novou mac adresu (nebo ji naclonuj z te sitovky ze ktere ti funguje net pokud router vynechas). Dej APPLY a pak teprve klikni na Dynamic IP a nech routeru at si necha pridelit IP dle DHCP.
Dale si nastav dhcp na LAN sit - a na PC1, 2 si zadej ziskat adresu z dhcp.
capisto ?
Me pri zmene zarizeni stacilo jen na chvili odpojit UPC modem ze zasuvky. Dostal jsem pak jinou IP adresu, ale jelo to bez problemu.
2 Atreides:
Asi jsem to vysvetlil divne,ale delal jsem presne to, co mi radis ty...jen bez mezikroku prehozeni na statickou IP a pak zpet...
Ted uz to jede i na druhem, predpokladam, ze treti problem uz nebude vubec :-)
Diky moc.
PS:Ted jeste musim vyresit FTP server,aby se mi na nej dostali z venku...asi to bude ta funkce Virtual server :-) Tenkrat mi nekdo radil Port forwarding a popravde mi to nejak splyva :-)
Jeste jednou dik...
Virtual server a jeho funkce forwardování portů je taky kapitola sama pro sebe.
ku příkladu
na routeru musím mít nastavený porty 6112 a 6113 kvuli nejaky hře...
Tzn v záložce virual server nastavim tyto porty a pak musim zadat IP adresu počítače, na který se packety, které mají port 6112 nebo 6113, budou směřovat.
To mi funguje bezvadně
Ale taktéž mám doma FTP ovšem to se mi z venku rozchodit nepodařilo.
EDIT: A dnes už jsem línej to řešit :)
Re: LOCK PLIZ+TRANSFER do sekce Site: Nastaveni routeru pro UPC
Povolil jsem NAT, zadal IP a rozsah portu pro Port Forwarding, zadal port Virtual serveru na 80 a v FTP jsem zmenil na 80 taky...nejelo :-) Dal jsem puvodni port 21 do Virtual serveru i do FTP a jede to :-)
Cool.