-
Nákup u www.dxt.cz
Zdravím,
chtěl bych jen upozornit na nákup u této společnosti v KAMENNÉM obchodě. Byl jsem ve zlínském shopu a docela mě udivilo, že všechno mají výrazně dražší nežli na netu. Samozřejmě tím nemyslím cenu v e-shopu, ale cenu spočítanou jako "cenu bez DPH" + 19% DPH, příklad:
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=66027
Logitech Ultra X mají za "běžnou" cenu 402,60 bez DPH (480,- s DPH), přičemž zvýhodněná cena e-shopu je 436,25 s DPH. V kamenném obchodu ji měli za 540,-. Zdůvodněno mi to bylo tím, že oni mají pronajatou franšízu DXT a ceny si stanovují sami :-(
-
Re: Nákup u www.dxt.cz
co dodat, ano, je to možné. mají koupenou jen značku(branding) a prodávají za své ceny. ono běžně bývá uvedeno v eshopech(většinou co nejmenším písmem), že cena platí pouze při nákupu přes eshop a po internetu. cena na kamenné prodejně se může lišit, většinou směrem nahoru. je to dáno vyššími náklady na vyřízení takové objednávky. ačkoliv by se o tom dalo spekulovat, bývá to takto zdůvodňováno. zkušenosti mám z nejmenovaného největšího obchodu s počítači a elektronikou.
pokud jde o trojí ceny.. když jim to stojí za to.. určitě si stěžuje každý druhý. zkus se zeptat na centrále té společnosti, u vlastníka značky, zda je to běžné a zda se jim to zdá vůči zákazníkům korektní. jsem zvědav na odpověď, bude-li nějaká.