ntb kolem ~12kkc (t7250 x t2370)
Zdravim, kamos chce nejaky notas s dobrym pomerem cena/vykon ... dival jsem se na FSC radu Amilo Pi ... konkretne na tyto dva kousky ...
http://www.softcom.cz/produkt/amilop...rasna/?flist=1
http://www.softcom.cz/produkt/amilo-...rasna/?flist=1
V notasech se moc neorientuju, taxe chci zeptat, jak moc velky rozdil je mezi t7250 a t2370(30) ... krome cache a fsb ... bude to hlavne na kancelarinu + filmy, takze si myslim, ze je zbytecne davat 1500 navic za tu Pi2540(prvni) a klidne bude stacit ta Pi2540 s t2370, ktera bude mit dostatecny vykon ... ma moje teorie nekde chybu nebo pripadne vite o nejakem duvodu proc tohle FSC nevzit a vzit neco jineho? Co konkretne?
Re: ntb kolem ~12kkc (t7250 x t2370)
Rychlost CPU na urovni dvoujadra kolem 1.6-2GHz neni pro notebook na "kancelarinu" limitujici, respektive na takovehle pouziti konkretni rychlost CPU ani nepoznas (pokud mas dobre nastaveny powermanagement a typ CPU to umoznuje, pak stejne CPU 80% casu bezi na nejakem nasobku nizsi frekvence.
U notebooku je vzdy pro "vnimanou rychlost" celeho subsystemu potreba dostatek RAm (u Vista idealne 2a vice GB) a rychlost disku, takze idelane posledni generaci nejakych rychlejcich 5400ot ci dokonce 7200ot, ale to je u takovehoto notasu asi zbytecny luxus :)
Ten první link mi nějak nefunguje, ale ... obecně rozdíl C2D vs. P-D téměř nejde poznat (rozdíl cache a FSB), trošku by se tu projevila vyšší frekvence T7250, ale to skutečně jen při náročnějších úlohách.
Navíc ten s T2370 je spárovanej s Radeonem HD2400 což je výkonější karta než R2300, ne o moc, zhruba o 25%, ale je o generaci novější.
Mno takze ten prvni uplne stahli z nabidky ... proste jako by v IS nikdy nebyl ... ted odkaz smeruje nekam na Nec monitor ... a druhy pro zmenu udajne stahl distributor z nejakeho duvodu se spatnou dodavkou ... tak asi hold budu muset koupit nekde jinde, kde ho maji skladem :-) jdu do te t2370 ... musi stacit
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Mno takze ten prvni uplne stahli z nabidky ... proste jako by v IS nikdy nebyl ... ted odkaz smeruje nekam na Nec monitor ... a druhy pro zmenu udajne stahl distributor z nejakeho duvodu se spatnou dodavkou ... tak asi hold budu muset koupit nekde jinde, kde ho maji skladem :-) jdu do te t2370 ... musi stacit
Poohledni se jinde, dneska maj notebooky pomalu v kazde zelenine na rohu a rozptyl cen eliminujes, kdyz si zadas konkretni typ do googlu, vetsinou ti vybehne 150 shopu, kde ho muzes nakoupit, pak uz jen vybrat z referenci, zaruk a dostupnosti, jinak je to sumak :)
Citace:
Původně odeslal
Boin
Diky za snahu ... ale jaxem tak ruzne prochazel shopy, tak se zrejme jednalo o nejakou casove omezenou akci, takze kde ho nemaji skladem, tak tam uz ho s nejvetsi pravdepodobnosti nedostanou ...
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Diky za snahu ... ale jaxem tak ruzne prochazel shopy, tak se zrejme jednalo o nejakou casove omezenou akci, takze kde ho nemaji skladem, tak tam uz ho s nejvetsi pravdepodobnosti nedostanou ...
a podle čeho soudíš, že ho už nebudou mít? Když ho mají v nabídce, přece by ho měli sehant ne? :)
Citace:
Původně odeslal
ICE4M@N
a podle čeho soudíš, že ho už nebudou mít? Když ho mají v nabídce, přece by ho měli sehant ne? :)
Mno to je prave ten problem ... ve vetsine shopu uz z te nabidky mizi ... hned rano softcom, kolem obeda zmizel i z tsbohemia ... v alfacompu je psany jako novinka a zaroven vyprodej ... kupoval bych dokud je, pze za tyhle prachy sehnat takovou konfiguraci asi hned tak zas nepujde ...
taky ho chci, bohužel si musím počkat do půlky srpna, než mi příjdou peníze z brigády :(
BTW teď jsem napsal dotaz na tento ntb na megaobchod s tím, jestli bude i v polovině srpna, tak uvidíme :)
To by byla škoda, protože ten konfig za ty prachy je fakt luxusní...co jsem koukal třeba k Asusu, tak to byl jen 160GB HDD, 1GB a nic moc grafika...na Acer lepší nekoukat a zbytek nic rozumnýho nenabízí.
a co třeba koupit noťas přes ebay? :D
Takže jsem obdržel z megaobchod.cz odpověď,která zní,že s velikou pravděpodobností FSC2540 nebude možno sehnat.
já si ho ještě stačil objednat v Alfě,tam byl skladem :)
Citace:
Původně odeslal
ICE4M@N
Takže jsem obdržel z megaobchod.cz odpověď,která zní,že s velikou pravděpodobností FSC2540 nebude možno sehnat.
já si ho ještě stačil objednat v Alfě,tam byl skladem :)
Mno jen pro jistotu si napis do alfy, jestli ti ho opravdu dodaji, pze ja si jej objednal taky z alfy a hned rano tam skocilo, ze je docasne nedostupny ... ja uz tam psal a na me jeste vyjde, ale radeji s itam zkus napsat ;-) jinak kdyby nevysel, tak ho maji jeste na alza.cz
Jasne,volal jsem tam,ale nedokázali mi odpovědět-ani na pobočce v brně ani na eshopu,prý se to posílá do ostravy a pokud by nebyl, zeptají se dodavatelů .já to ještě kupoval,když bylo napsáno,že je ntb na pobočce v brně,bylo to v 7 ráno.teď už píšou,že není vůbec :) díky za tip na alzu
Citace:
Původně odeslal
ICE4M@N
Jasne,volal jsem tam,ale nedokázali mi odpovědět-ani na pobočce v brně ani na eshopu,prý se to posílá do ostravy a pokud by nebyl, zeptají se dodavatelů .já to ještě kupoval,když bylo napsáno,že je ntb na pobočce v brně,bylo to v 7 ráno.teď už píšou,že není vůbec :) díky za tip na alzu
mno tak to jsem ti ho vyfoukl ja ;-) objednaval jsem to uz vcera vecer o pul 8 :-) v alze ho mas o neco draz, ale zas u nej na 100% bude ta taska, cimz si u toho z alfy jisty nejsem
Tak to asi mám smůlu :D
neobjednával si teď někdo z alzy ten ntb?protože tam bylo ráno skladem 1-2ks a teď už jen skladem :D
CO říkáte na esprimo v5505.v alfě stojí 10170,- co ta grafika?asi nebude nic moc oproti 2540 že?
Citace:
Původně odeslal
ICE4M@N
CO říkáte na esprimo v5505.v alfě stojí 10170,- co ta grafika?asi nebude nic moc oproti 2540 že?
viz. post od bukvy ... na stare hry jsou obe ok, na nove se neda pouzit ani jedna ... na to mezi je urcite lepsi ten radek ... to esprimo ma lepsi procak,bt a tv-out, ale zas mu chybi webka,dvi a OS ... u me rozhodl ten OS a webka, bt je lepe prenositelny nez webka a tv-out netreba, dvi/hdmi redukce ho nahradi ... jinak je to +/- nastejno
koukal sem ted po notebooku pro znamyho.. s podobnym rozpoctem a padl me do oka tendle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50709 hd2600 za tu cenu mi pride uzasna, pamet se da dokoupit..
mluvi neco zasadne proti tomudle reseni? krom toho zese uz nikde neprodava.. :)
To zní taky velmi dobře, pravda že za ty prachy toho nabízí hodně. RAM je to nejmenší - ta stojí pár korun, takže když bys ho koupil za cca 12,5k s dopravou (nejlevnější shopy) tak do 13k se vejdeš i s rozšířenou RAMkou...
mám dotaz.. dá se koupit výkonější grafická karta do NTB, pokud v něm není integrovaná? jako je to např. i FCS 2540
BTW nakonec jsem 2540 nikde nestihl objednat.. bylo to všude až moc rychle pryč, ale našel jsem v akci poslední kus FCS 2530 s core 2 duo -2GHz ale grafikou ATI 2300HD za 11 000,- :)
Bejt tebou tak vyčíkám co se ještě objeví, navíc stejně asi na nákup nespěcháš...třeba koruna posílí na tolik, že ceny ještě o něco slezou :-)
Citace:
Původně odeslal
Boin
To zní taky velmi dobře, pravda že za ty prachy toho nabízí hodně. RAM je to nejmenší - ta stojí pár korun, takže když bys ho koupil za cca 12,5k s dopravou (nejlevnější shopy) tak do 13k se vejdeš i s rozšířenou RAMkou...
no trochu me u nej mrzi vydrz baterek.. coz podle ohlasu na czc nebude nic extra, nicmene stejne planuju poridit baterku novou vetsi 9ti clankovou. S tou pameti - nebyvaj vetsi problemy s nekompatibilitou nez u desktopu? sam sem nikdy notbuk nevlastnil natoz do nej kupoval pamet :) , napadlo me jesi nevzit raci rovnou par 2x1gb kuli jistote dualchannelu ???