Musím při změně základní desky instalovat znovu operační systém? Konkrétně win2000.
Díky
Printable View
Musím při změně základní desky instalovat znovu operační systém? Konkrétně win2000.
Díky
No pokud desky mají stejný čipset,tak bys nemusel,ale jinak určitě,možná by to najelo i s jiným čipsetem do Win2000 s nějakou instalací nových věcí,ale nejspíš by to dělalo problémy a Win2000 by padalo do modré smrti.
pokud se u W2K meni zasadni vec jako deska tak tam urcite,ale treba ZK tak tam to neni zapotrebi
markova slova mohu jen potvrdit vyhnes se problemum
No ja mam take skusenosti (hlavne na WinXP) ze sa to da rozbehat ale dost tazko..a preto podobne ako Marek odporucam Reinstall, vyhnes sa moznym problemom a bude pokoj.
Dělal jsem to snad 10x bez reinstalace windows ale žádnej problém jsem nepotkal.A to byly hodně různý čipsety.
Ja ked som menil Abit KR7A (VIA266A) za moju EPOXku (VIA333CE)tak len zo zvedavosti som nechal system bez reinstalacie ...
XP pro sa rozbehlo uplne v pohode a to som menil MB,CPU,RAM,zvukovku ...
Rozdiel vo vykone po reinstalacii nebol az taky obrovsky :roll:
Ale pri M$ systemoch sa vzdy oplati radsej reinstalovat ...istota rulez :wink:
No asi takto nejak...ked sa to nerozbehne priamo do Windowsu XP alebo nabehne modre okno - tak potom restart a nudzovy rezim..potom to uz ide. Aspon moje skusenosti...
Doporucuju reinstalovat,ubira to na spolehlivosti a vykonu,ale jako nouzovka na chvilku to jde
dnes jsem měnil KT266A na KT400 a reinstal byl nutnost, bo mi Win98 i WinXP ani nenajeli
Asi aj ja zmenim svoje predchadzajuce tvrdenia pretoze ked som menil EPOX 8K9Ai na EPOX 8K3A tak to tiez nechcelo ani nahodou nabehnut. Bol nutny reinstall....
Ja som menil Abit KT7A-R (KT133A) za MSI KT3 ULTRA-ARU (KT333) bez reinstallu (W2k). Bolo to v maji a stale to bezi OK, pricom som uz menil zvukovku, grafiku...
V robote som skusal image Windows 2000 nainstalovanych na doske Intel D815EEA (i815E) na GigaByte GA-6OXM7E (tiez i815E) a nerozbehlo sa to ani nahodou :(
Nemusis, usetris si spoustu prace ...
Nho skus sa pozriet sem www.cdr.cz/a/postupy/postup/3687 tam je o takomto probleme pisane. A mozno si usetris reinstall....
Jako nouzovka to po w2k jde bez reinstalace, měnil jsem to asi 5x u AMD, a to když jsem zkoušel různý desky, po výměně jsem vždy nahodil nouzový režim, vymazal drivery a restartoval, wokna si to sami znovu naibstalovaly. Pokud nemáš ale co dělat, :-D tak rozhodně reinstal.
Našel jsem k tomu tento anglicky psaný návod
http://www.ngohq.com/home.php?page=a...read&arc_id=36
Vypadá to docela schůdně, ale zatím jsem to nezkoušel. Každopádně nejhorší možnost je, že to nevyjde, a tehdy bude tak jako tak potřeba přeinstalovat systém. :)
Já jsem několikrát migroval z nForce na nForce 2 (opakovaná reklamace desky) a fungovalo to spolehlivě. Ale byla to spíše výjimka, potvrzující pravidlo, které zní: REINSTALUJ. Vyhneš se mnoha nečekaným problémům.
pri prechode na novy HW je vhodne pouzit sysprep prip. Acronis True Image v kombinacii s Acronis Universal Restore
Acronis Universal Restore allows you to restore to different hardware or to a virtual machine.
Takto je mozne rozbehat prakticky lubovolnu zmenu HW