Na žádost vytvořeno nové vlákno, týkající se protokolů...hlasujte :)
Printable View
Na žádost vytvořeno nové vlákno, týkající se protokolů...hlasujte :)
To byla rychlost! Diky!
pouzivam prevazne ICQ, na Messengeru mam jenom (doslova) par lidi (expritelkyne :p a kluk od kteryho jsem kupoval auto) a vetsinou ani nejsu online na messengeru
EDIT: na ICQ mam 311 lidi v CL :eek:
Je fakt, ze minimalne 150 v podstate uplne zbytecne
Ja mam pomer ICQ (29) : MSN (7).
Pouzivam prevazne ICQ(bohuzel) kde mam zrhuba 400 lidi, pricemz polovinu zbytecne (obcas se hodi). Jabber pouzivam v podstate jen s jednim clovekem a chystam se na MSN. Skype pouze pokud se chystam volat..
Taky ICQ - z historickych duvodu a hromady kontaktu (ackoliv aktivne si pisu tak s 50 lidmi max). A pak jeste okrajove gmail chat (to by mel byt Jabber?) a Lotus Sametime ;D
Já používám ICQ (ale říkám kytku) a tu nejstarší která ještě funguje čili ICQPro2003b = 351 kontaktů
a pak MSN = 125 kontaktů
Ale samozřejmně platných jich je daleko méně a ti co ještěpřipojujou je ještě méně...
Tolik kontaktů jsem nasbiral ja časů kdy jsme jako tým hráli přes net OFP (operaci flashpoint) a hráli dohormady asi 7 různých lig a turnajů... Ty doby jsou ale ty tam ale kontakty zůstali...
BTW na povídání přes net (tím že jsme hráli a hrajeme hry) používáme TS (teamspeak a nebo ventrilo) - výhoda připojení více lidí najednou.
Gadu-Gadu: 11 lidí
Jabber: 1 človíček :)
MSN: 24 lidí
Jabber (9) a ICQ (35) cez transport a 5 z 9 jabber kontaktov mam aj na ICQ. Nastastie prakticky ziadne nepouzivane
95% komunikace IRC (me prekvapuje ze to nikdo nenapsal prede mnou).
asi tak 4% ICQ
zbyvajici 1% MSN
Ja znam spoustu lidi po svete. Ze zkusenosti MSN je brutalne nejvic rozsireny. To maji asi tak vsichni. Na druhym miste Yahoo messenger (ten hodne pouzivaji lidi v Asii, aspon v te casti co vim).
ICQ jede jenom u nas. Moc nechapu proc abyc pravdu rekl...
je to stejně nepochopitelný jako proč poláci používají Gadu-Gadu. Prostě to tam mají všichni tak to všichni používají.
No vzhledem k tomu ze hodne casu pouzivam IM na telefonu tak faktor co me hodne zajima je datovy tok toho ci onoho IM protokolu. ICQ/MSN je docela hruza. S tim se da i bez psani udelat par mega denne coz je na mobilu celkem moc (protoze mam od t-mobile 30MB na mesic na datove komunikace... s ICQ/MSN bych toho dosahl za tyden jak nic). Nevim presne proc, pravdepodobne kvuli kontakt listu co se porad aktualizuje ze XYZ se pripojil zatimco ZYX se odpojila. Na IRC na kanalu kde mivame par lidi... tak kolem 10-15 i pri celkem vetsim psani (no neni to ze by ten text jenom scrolloval to zas ne, ale jednou jsme zapli i triviu a nebylo to tak strasny...) nejdu pres 150kB (malo kdy).
Na ICQ ten text jaksi proste zabira moc dat :)
ICQ - 90%
IRC - 8%
Jabber - 2%
Driv jsem mel i Skype, ale telefonovani jsem v poslednich 2[3?] letech nepouzival, takze jsem odinstaloval a uzivam radeji Ventrilo, kdyz uz musim mluvil do mikrofonu ;]
Ta procenta v te ankete nejak nesedi, ne?
Nebo mi neco unika? Je to nejspis zpusobene tim, ze je mozne vybrat vice voleb.
Mimochodem IRC bych do tohoto nezařazoval vůbec, není to instant messaging, ale prostě chat - už vidím, jak budu dělat pro kolegy v práci nebo obchodní partnery chatroomy na irc.
MSN: 107
GoogleTalk: 10
Najviac používam MSN, tam si CL pravidelne čistím. Na ICQ komunikujem s cca. desatinou ľudí, väčšinu som pridal na základe predajov a v tunajšom bazáre. Skpye používam na telefonovanie a GoogleTalk na komunikáciu s ľudmi ktorí napr. nemôžu inštalovať IM v práci a podobne (ide nainštalovať a funguje aj cez rozhranie Gmailu). Čoskoro plánujem spraviť upratovanie v zozname kontaktov na ICQ, predpokladám že viac ako 20 ľudí tam nesotane, a minimálne o polovici ani nebudem vedieť že odkial ich poznám... :D
GoogleTalk je Jabber.
V robote mame vlastny Jabber server, inak pouzivam este ICQ (velmi rad by som sa ho zbavil, kedze to kazdu chvilu nefunguje).
Ja tedy pokud porovnam jabber od googlu a icq tak musim rict, ze naprosto jednoznacne je na tom lepe google.
Pořád slyším nějaké problémy s ICQ, ty se mi však nějakým záhadným způsobem vyhýbají??? :) Používám tedy Mirandu, která umí všecko..
Ja mám problém iba s prenosom súborov na ICQ, ale s tým stále. Samozrejme hlavn kvôli tomu že ani ja, ani kamoš druhá strana nemáme verejnú IP. Z takéhoto hladiska je na tom najlepšie Skype a potom MSN. Keby som sa ICQ mohol zbaviť, bolo by to fajn, ale toho sa čoskoro nedočká,. :(
mě se na přenos souborů nejvíc hodí QIP. ten valí i mezi lidma s neveřejnýma IP přes nějakou proxy, ale pořád naplno. na skypu jsem nikdy nenarazil na rychlost přenosu vyšší než 4kB/s :rolleyes: (jo, záleží na tom, na koho jsem zrovna připojenej.... daleko horší věc na skypu je, že se občas připojujou ostatní přes mě a to je net úplně nepoužitelnej :mad: )
jedinej problém se spojením, co jsem zaregistroval, je QIP -> ICQ6 a naopak. QIP - QIP jede v pohodě, ať veřejnou mám nebo ne.
Já vám nevím, ale hodnotit IM protokol podle schopnosti přenosu souborů... Na přenos souborů jsou tu jiné služby.
Jinak rád bych taky přešel na nějaký rozumnější protokol než ICQ, ale mám drtivou většinu kontaktů právě v ICQ...
Víte někdo o nějakém Jabber serverů s transportem a synchronizací kontaktů do ICQ, který je spolehlivý a cenově přijatelný (=zdarma? - všude je to placené...)