Dokoupit 1GB RAM na starou sestavu?
Zdravím vespolek a žádám si radu: kamarád má komp:
AMD XP 2600+
512MB RAM
MSI s čipsetem KT600
Radeon 9600XT
Windows XP
Vím že to je starý šrot :-) ale přesto mám dotaz: pomůže pro "lepší" gamesování dokoupení 1GB RAMek?
Předem dikes za názory.
PS: nevěděl jsem kam to šupnout (nákupní poradna?), takže je to tady :p
Re: Dokoupit 1GB RAM na starou sestavu?
Ono kazdy MB ci GB ram je dobry, ale otazka je k akym hram ? Ovsem pre XP uz je nutnost minimum 1GB ram, takze tych 1.5GB celkovo je plus.
Titan Quest, Loki, Colin McRae5, Heroes of M&MV. Minimální požadavky komp víceméně (jak kde :-)) splňuje, ovšem i na nižší rozlišení s minidetaily je to hrozná "sekaná". Já mu říkal, že gigáček navíc by mohl pomoci, ale jistota je jistota = raději se poradím. Upgradovat grafárnu IMHO nemá smysl (má ještě AGP => dražší grafárny a zřejmě by si vzhledem k ostatním komponentům moc nepomohl), stejně se rozhodl "investovat" maxi 600,- :p a to mu nevymluvím...
jednoducha otazka. swapuju ti hry? ak hej, tak ramku potrebujes :)
pre samotne xp 512mb vcelku staci, ale pre hry je to malo.
ja by som (aspon) tych 512mb prikupil...
ale ci bude mat 1.5GB ramky nejaky zasadnejsi dopad, oproti 1GB ram, to si pri tvojej konfiguracii nejsom isty...
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
jednoducha otazka. swapuju ti hry? ak hej, tak ramku potrebujes :)
pre samotne xp 512mb vcelku staci, ale pre hry je to malo.
ja by som (aspon) tych 512mb prikupil...
ale ci bude mat 1.5GB ramky nejaky zasadnejsi dopad, oproti 1GB ram, to si pri tvojej konfiguracii nejsom isty...
To je zajímavý názor, já ten 1GB bral jakože výhodnější kauf než 512MB. Teď přemýšlím jestli by nebylo vhodnější investovat jen do 512MB RAMek a za zbytek zkusit koupit o něco výkonnější grafárnu - tak ti děkuji za brouka v hlavě :D
Každopádně nějaké RAMky teda pořídíme.
ono zase 1,5GB nic pokazit nemoze :)
prechod z 512 na 1024MB bude jasne pozorovatelny. rozdiel medzi 1 a 1,5GB si uz mozno ani nevsimnes (samozrejme zalezi co budes robit...)
ci za tych par stoviek zozenies nejaku grafiku aby to malo nejaky zmysel (predavat staru a kupovat novu grafiku), to si naozaj nejsom isty. ale to ti musi poradit niekto iny, taky prehlad v tom nemam.