-
Jakou ATi 4850 ?
Hodlam koupit grafiku do 4k. Myslim si ze v dnesnich moznostech je asi nejlepsi prave ATi 4850 ke ktere casem dokoupim S1. Jsou tady ale ruzne znacky, kterou by jste mi tak doporucili?
(mozna je to debilni otazka, ale urcite jsou tady lidi kteri uz ji maji, tak prosim reference)
Diky moc
-
Re: Jakou ATi 4850 ?
Retail Sapphire alebo ASUS.
-
No ne ze bych se musel trefit primo do 4k ale proc retail? Jsou kvalitnejsi? Soft co tam je nejak nepotrebuju, jo kdyby tam byla hra... :) ale myslim ze nejsou.
Tak opravdu nejsou, SAPPHiRE ma 3D MARK 06 a POWER DVD, ASUS tusim nic, az 4870 bude mit Alone in the dark
-
Sapphire vyraba BBA ATI pre ATI/AMD, ktore sa predavaju na uzemi USA/CAN a zaroven vyraba karty sebe a niektorym dalsim partnerom (ostatnym partnerom v minulosti, ako je to teraz, neviem).
Samotny CEO Sapphire-u sa v minulosti parkrat vyjadril, ze u BBA to funguje tak, ze dodrzuju referencny design, suciastky im chodia priamo od ATi lodou a na svoje karty sa v pripade Retail produktov snazia davat rovnake alebo parametrami co mozno najpodobnejsie suciastky, pricom dodrzuju referencny design karty.
Po X porovnaniach ostrosti obrazu kariet som pravdivosti toho nazoru nakloneny, i ked neviem, ako je to teraz, po par rokoch. Ostal som im skratka verny... Asi preto, ze som nezaznamenal (az na standardne chladenie, ktore skoro vzdy menim) ziadne problemy narozdiel od inych vyrobcov (aj vyhlasenych (gainward/leadtek/bfg/...) hlavne co sa kariet (aj najdrahsich) zalozenych na nVIDIA cipoch tyka)...
-
Diky moc za info a radu. Vypada to ze vezmu od Radima prave ASUS 4850 512MB DDR3 Retail a k tomu ACC. S1.
-
osobně jsem měl 4 asus grafiky, a Asus si vždycky na nich udělal něco po svém - nestandardní 3pin na větráku, jinak osazené pcb, jinej monitorovací čip atp.
Nevím, jak je na tom s 4850, ale já už se Asusu vyhnu (kupoval jsem je, protože můj dodavatel mi zajistil nejnižší cenu právě na Asusu a nejlepší dostupnost)
-
Tak koukam ze tady se vase nazory ruzni. I Radim mi poradil ASUSku. Tak doufam ze neprohloupim, zatim vzdy co mi nejak tak poradil byl dobrej kup. Ale diky moc za nazory. V patek otestuju a uvidime :)
-
Mám powerColor a neshledávám žádný rozdíl oproti referenčnímu designu... paměti mi jdou na 2,2GHz levou zadní a topí to srovnatelně s ostatními...
-
nevite nahodou ktere verze uz maji novy bios a novy chladic?
-
ja sa priklanam k PiTovi...mam rovnaky nazor na Sapphire, a myslim ze sa to tyka aj sucasnosti...na porovnanie som mal moznost vidiet 3870 od Gain,Sapp,Asus a Sapp bola subjektivne najlepsia...OC islo zas najlepsie na Asus (co moze byt len nahoda...) a zas najchladnejsia bola Gainward...