Canon PowerShot A80 - zly obraz
Dobry den zelam vsetkym, chcel by som sa vas popytat o nazor co sa mohlo stat s mojim fotakom.
funguje vsetko ako ma, zapisuje to na kartu, display dobre zobrazuje menu len proste to co snima z vonka je ako keby roztecene a do ruzovkastych farieb a ked pozriem fotky v PC tak su potom uz len smuhy ako keby z hora dole roztiahnute. Neviete cim by to mohlo byt ? pripadne co s tym ? opravit, vyhodit, nieco je zle nastavene ?
prikladam fotky pre priblizenie problematiky
www.breakdown-hq.com/nemesis/1.jpg
www.breakdown-hq.com/nemesis/2.jpg
www.breakdown-hq.com/nemesis/3.avi
dakujem velmi pekne za odpovede
Re: Canon PowerShot A80 - zly obraz
Tohle šacuju na poškození snímače nebo je ho uchycení nebo dost možná spíš elektroniky v při postprocesingu. Foťák máš nejspíš dávno po záruce, ale přesto doporučuji donést jej do servisu a nechat si říct kolik by stála oprava... cena se jistě nevyplatí, ale existuje malá pravěpodobnost, že se jedná o výrobní vadu a pak ti to opraví/vymění i po záruce... je to poslední šnce, jinak koš.
uff ano ma uz dost davno po zaruke doteraz slapal ako hodinky, skoda no :(
Nezufaj, to vyzera ako znama aferka z pokazenymi snimacmi od Sony.
Tvoj model by bmal byt jednym z postihnutych vid
http://www.canon-asia.com/index.jsp?...enomena_notice
Priklad obrazku tu
http://www.imaging-resource.com/badccds.html
Ked si vsimnes v tejto sprave tie snimace od SONY boli v hodne vela fotakoch a kamerach.
Da sa reklamovat aj po zaruke, ale len u autorizovanych Canon servisov. Opravu plati priamo Canon. V pripade negativnej sa nenechat odbit, regulerne to tusim mozu zamietnut len ak fotak nesie znamky padu a/alebo vytopenia.
Přesně, jak říká puki - pravděpodobnost je VELMI vysoká. Sám jsem to zažil u dvou postižených foťáků, proběhla výměna snímače a všechno je v pořádku. A ta narůžovělá/nafialovělá barva (zvlášť v jasech) je právě obvyklým ukazatelem téhle vady.
No tak velmi pekne dakujem skusim pohladat tu v okoli nejaky ten autorizovany servis a uvidim co na to povedia, fotak mi nepadol ani som ho nevytopil takze sa to v podstate "samo" pokazilo :)
dakujem za odpovede
kamaratovi sa pred mesiacom takto pokazil s1 is a dostal za neho novy s5 is :) najprv cakal, ze co bude platit, ale nic. dostal ho uplne zadarmo.
Som klikol na slovensku stranku canon a dal hladat podporu pre A80 a hned to na mna vyskocilo
Citace:
Prečo je výstup fotografií abnormálny?
Identifikácia puzdra: 37383
Riešenia
Ďakujeme vám za používanie jedného z našich produktov značky Canon.
Zistilo sa, že vo výnimočných prípadoch niektoré CCD, ktoré sa použili v digitálnych fotoaparátoch a digitálnych videokamerách značky Canon, majú problém, ktorý spôsobuje nezvyčajný obrazový výstup.
Ospravedlňujeme sa za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré to spôsobilo. Spoločnosť Canon vám poskytuje bezplatné opravy v prípade, že chybu spôsobila nesprávna funkčnosť prístroja.
Spoločnosť Canon by rada informovala našich zákazníkov o podrobnostiach tohto problému a postupe pri jeho riešení.
Podrobnosti problému:
Na senzoroch CCD používaných v našich produktoch sa vo výnimočných prípadoch pri prostrediach s vysokou teplotou/vysokou vlhkosťou potvrdilo, že môže dôjsť k uvoľneniu niektorých interných rozvodov.
Ak sa táto chyba vyskytne, signál správne nevychádza z CCD prvku v režime snímania. Toto spôsobuje anomálie obrazu, ako napríklad:
Fotografie sa nezobrazujú
Farby obrázkov sú nezvyčajné
Fotografie sa zobrazujú rozmazané
Tieto príznaky je možné vidieť na LCD monitore.
Riešenie:
Chceli by sme požiadať užívateľov, ktorí sa stretli s týmito príznakmi, aby kontaktovali najbližšie servisné stredisko spoločnosti Canon.
Na chybných produktoch sa v týchto prípadoch vykonajú bezplatné opravy, ak sa potvrdí, že sa odpojili interné rozvody CCD prvku.
Posledný upravený dátum: 07-Jun-07
Akurat jedine oficialne servisne stredisko je ProLaika v centre Bratislavy, skusil by som im tam zavolat a potom poslat mailom tie foto a dohodnut sa. To snad musia zobrat, aj ked ich moc rad nemam (skrabli mi pri cisteni snimac na 30Dcku)
Ak by v Prolaike robili ramena, ze Ti to nezoberu, tak kludne zavolaj na slovensky canon support, su tam mili a snazia sa pomoct. Vypocuju Ta, usmernia a servis v Prolaike pokefuju ;)
Citace:
Původně odeslal
shelll
kamaratovi sa pred mesiacom takto pokazil s1 is a dostal za neho novy s5 is :) najprv cakal, ze co bude platit, ale nic. dostal ho uplne zadarmo.
Potvrzuji, znám úplně stejný příběh. ;)