Vista - DISK BOOT FAILURE po odebrání druhého disku
Zdravím,
měl jsem PATA disk a k němu ještě SATA. Na SATA byly (jsou) Windows Vista x64, na PATA byly Windows XP... Teď jsem ten PATA disk (který byl jako secondary master) hodil našim do PC a po jeho odpojení mám problém s tím, že mi PC jen se SATA diskem s Vistama nejde spustit a při bootu to hází "disk boot failure". Neexistuje řešení, které by bylo sofistikovanější, než reinstall OS? Do toho se mi totiž fakt nechce :roll:
Re: Vista - DISK BOOT FAILURE po odebrání druhého disku
Asi jsi tim odebranim porusil zavadec systemu. Takze by mohlo stacit opravit zavadec. U Visty jsem to nedelal, ale XPcek to slo pres konzoli v instalatoru.
Zrejme si instaloval ako prve XP a potom visty a na pata disku ostala zavadzacia cast. Ono by cez nejaky recovery console to slo osetrit aby sa zavadzacia cast vytvorila na disku , kde su visty.
EDIT:Anduril bol rychlejsi zda sa ;)
OK a nějaký tip na recovery console? Je něco takovýho i v instalátoru Vist?
EDIT: Jinak máte pravdu, nejdřív tam byl PATA disk s XP, posléze byl dokoupen SATA a na něj hozeny Visty
V instalatoru primo ne, ale kdyz nabootujes dvdcko vist, tak tam by melo byt menu System recovery.
No DVDčko jsem nabootoval, ale naběhl instalátor a dostal jsem se jen k možnostem "Instalovat" nebo "Upgrade"?
http://www.bleepingcomputer.com/tuto...torial142.html
tam pak vyberes prvni moznost a nebo command prompt a zadas prislusne prikazdy pro opraveni zavadece. Da se najit v googlu :)
Jo sorry, toho linku jsem si nevšiml :-D
Vygooglil jsem následující
http://neosmart.net/wiki/display/EBC...r+from+the+DVD
Naťukal jsem příkazy v části "Manually repairing te Vista Bootloader" a nic... příkaz bootrec.exe /rebuildbcd mi nabídne, že našel na Cčku instalaci systému Windows a pak se ptá jestli má přidat do seznamu spouštění... Po zvolení možnosti Ano ovšem vypadne zpráva "Prvek nebyl nalezen"?!
Takže díky všem... Nevím, jak to pánové vysvětlit, ale nakonec pomohlo na další partition dát neúplnou (tj. jen po kopírování souborů) instalaci XPček, tu pak přes CMD prompt vymazat (v tu chvíli si už program na opravu instalace Vist našel tu instalaci, což předím nezvlád) a nakonec po aplikaci příkazů
bootsect.exe /nt60 all /force
a
bootrec.exe /rebuildbcd
systém zase jede...
Uuff... stejně ty k...rvy z Microsoftu jednou pobiju :-D