Intel P965 chyba biosu MB-ASUS P5Bse
Mám vážný problém s Biosem výše zmíněné desky,časování pamětí v biosu neodpovídá reálému stavu+možnosti napájení pamětí 1,8-1,9V což znemožňuje plné využití pamětí které jsem koupil,dále možnosti děličky 533Mhz a auto mě také dost štvou ale hlavním problémem je časování,příští měsíc se chystám na nový CPU a bude nutné nastavit časování pamětí na hodnutu která je mi teď nepřístupná.....:( měl by pro mě někdo radu..předem díky.
Re: Intel P965 chyba biosu MB-ASUS P5Bse
Řešením bude bohužel až výměna základní desky - tuhle jsem měl také a na OC teda rozhodně není.
No,muj problém není ani tak OC jako časování pamětí,nejdelší 5-5-5-10...deska je ani ne týden stará zvažuji výmněnu,jinak jsem s ní ale celkem spokojen,za ty drobný co stojí.Jen nechápu proč tuhle chybu neřeší poslední Bios a naprosto nechápu voltáž pamětí 1,8-1,9V,když spousta modulú potřebuje 2,1-2,2V default....moje dokonce 2,3V pro použití s časováním CL4.
Pokud máš možnost vrácení, tak neváhej. Jak už jsem psal, ta deska není urrčena na OC, což také znamená, že má mnohem menší množství nastavení (aspoň ta má neuměla skoro nic).
Nepamatuješ si náhodou jestli i v tvém případě měla deska problémy s časováním pamětí??z CZC jsem dostal dá se říct požehnání k tomu že mám MB reklamovat čili k nějaké nápravě asi dojde....nicméně bych se nebránil ani opravenému Biosu.Pokud v tvém případě problém nebyl,tak si buď trefil dobrý paměti nebo si měl jiný bios.