Aktivní box přihlášení do Windows XP
Manželka na svém noťasu používá jen svého uživatele, host je zakázán. Do nedávné doby bylo vše ok a při spuštění systému a najetí přihlašovací obrazovky bylo vidět její jméno (jediné možné) aktivní a šlo ihned psát heslo. Nedávno jsem zaregistroval, že při spuštění pc najede přihlašovací obrazovka s neaktivní userem. Musí prostě kliknout na jméno a pak vyplnit heslo. Nešlo by to bez toho kliknutí?
(Je to drobnost, ale mně tak nějak vadí.)
Díky za rady.
Re: Aktivní box přihlášení do Windows XP
pokud není to přihlašování s heslem nutny, proč neudělat autologin?
start-spustit-"control userpasswords2" a zrušit "před spuštěním vyžadovat jméno a heslo"
pokud je to přihlašování potřeba, tak mě zatim nic nenapadá :(
//EDIT: tak napadlo. vypnout "uvítací obrazovku XP" a nechat klasickej login (ala Win2k). tam (pokud se to nějakym tweakerem nenastaví) zůstane napsany username posledně přihlášenýho uživatele... to by se eventuelně dalo použít.
Citace:
Původně odeslal
JejKey
pokud není to přihlašování s heslem nutny, proč neudělat autologin?
start-spustit-"control userpasswords2" a zrušit "před spuštěním vyžadovat jméno a heslo"
Toto jsem udělal (přes TweakUI) jako "přechodné řešení s tím, že se pokusím dohledat nápravu nebo se zeptat.
Citace:
Původně odeslal
JejKey
pokud je to přihlašování potřeba, tak mě zatim nic nenapadá :(
Říkám, že je to drobnost a příhlašování není až tak třeba, jen mě zajímá, zda je možný návrat k původnímu stavu.
Citace:
Původně odeslal
JejKey
//EDIT: tak napadlo. vypnout "uvítací obrazovku XP" a nechat klasickej login (ala Win2k). tam (pokud se to nějakym tweakerem nenastaví) zůstane napsany username posledně přihlášenýho uživatele... to by se eventuelně dalo použít.
To je tak trochu oklika (podobně jako automatické přihlášení). Ale dobrá rada, jen bych rád nechal manželce přihlašovací obrazovku se znakem supermana ;-)
Neco mi rika, ze to je nejaka "bezpecnostni" zaplata widli, ale tvrdit na 100% to nemuzu.
No, sice mi drahá polovička "udělala radost" instalací jednoho velmi nutného sw (jednoho přehrávače), ale že by sama instalovala záplaty, to ne. A já v inkriminované době neinstaloval záplaty, jen myslím už zmíněný tweakui.
Neprihlasila sa medzicasom do domeny (vo firme, u znameho, ...) ? V tom pripade to potom vzdy vyzaduje heslo...