AMD Sempron 2200 na AMD Athlon 900 MHz
Zdravíčko, mám problém, ani nevim jak sem to udělal, a jestli sem to vůbec udělal já, ale najednou se mi změnil název procesoru i frekvence z AMD Sempron 2200 (1,5 Ghz) na AMD Athlon 900 MHz :confused: , nevíte někdo jak sempron vrátit zpátky? A s taktováním mám minimální, skoro žádné zkušenosti...:rolleyes: jestli se ptám na špatnym fóru, tak promińte..
Re: AMD Sempron 2200 na AMD Athlon 900 MHz
Sempron 2200 = 166 MHz x 9
Athlon 900 = 100 MHz x 9
Zrejme jsi zmenil v BIOSu frekvenci sbernice => vrat ji zpet na 166 MHz, hledej neco z polozek FSB Frequency, Host Frequency, Bus speed ...
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Sempron 2200 = 166 MHz x 9
Athlon 900 = 100 MHz x 9
Zrejme jsi zmenil v BIOSu frekvenci sbernice => vrat ji zpet na 166 MHz, hledej neco z polozek FSB Frequency, Host Frequency, Bus speed ...
Procesor Frequency mám na 166 Mhz
Citace:
Původně odeslal
JejKey
co ti to vypisuje? BIOS?
Cože to prosím? V tomhle se nevyznám...:o(
jestli myslíš ten výpis, co se ukazuje při sttartu, tak tam mám taky AMD Athlon
Hm, co jeste jsi predtim menil v BIOSu si asi nevzpomenes ze.
Stahni CPU-Z a hod sem screen.
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Hm, co jeste jsi predtim menil v BIOSu si asi nevzpomenes ze.
Stahni
CPU-Z a hod sem screen.
Já sem v něm právě ani nic nedělal, to vim na 1000%
v tom případě ti někdo ten procesor musel vyměnit... BIOS procesor nadetekuje vždy správně anebo jako "Unknown CPU" (potom musiš updatnout BIOS, aby ho nadetekoval správně...)
někdo mi ještě radil, abych zkusil dát v BIOSu tu samou frekvenci procesoru jako před tim, mohlo by to pomoct? ale problém je, že v BIOSU nikde pro procesor a jeho frekvenci políčko nevidim :confused:
co "jak bylo předtím" ?
každopádně jak psal Ctrl+j, frekvence CPU = frekvence FSB (front side bus, externí sběrnice) * multiplier (násobič)... násobič máš napevno, takže FSB musíš dat na 166MHz
Na těch 1,5 GHz jak bylo u Sempronu a neni možný, aby mi někdo procesor vyměnil.
A v BIOSu mám jenom těhlech 166 MHz nic jinýho, ani nemůžu nikde nastavit frekvenci procesoru. http://uloz.to/515548/100_5220.jpg
Citace:
Původně odeslal
azizi
Na těch 1,5 GHz jak bylo u Sempronu a neni možný, aby mi někdo procesor vyměnil.
A v BIOSu mám jenom těhlech 166 MHz nic jinýho, ani nemůžu nikde nastavit frekvenci procesoru.
http://uloz.to/515548/100_5220.jpg
pokud to mas nastaveno jako na fotce, poradim:
Detect CPU frequency: zmen z 'auto' na neco aby si mohl menit policko pod tim s nazvem CPU frequency, pravdepodobne to bude na 'manual' nebo tak neco
CPU frequency: nastav 166mhz, pokud to tam jiz je, tak to tak nech.
escape
save and exit bios
y
napis, zda to pomohlo.
Nic nemen a dej sem ten screen z CPU-Z. Nebo napis, kde jsi cetl, ze tam mas Athlon 900MHz.
Pro ostatni: ted si kvuli chybne detekci v jednom programu rozvrta cely BIOS
Citace:
Původně odeslal
zivan
Nic nemen a dej sem ten screen z CPU-Z. Nebo napis, kde jsi cetl, ze tam mas Athlon 900MHz.
Pro ostatni: ted si kvuli chybne detekci v jednom programu rozvrta cely BIOS
jak jako rozvrta? jedine ze bys byl podobny expert - nic ve zlem. je to tam snad napsano uplne polopaticky. muze byt nezkuseny ale ne hloupy. snad dokaze nasledovat instrukce. nebo podle ceho usuzujes, ze ne. tohle je jasne reseni.
No podle screenu ma vse spravne a BIOS mu detekuje FSB 166MHz. A podle tech dotazu to vypada, ze moc netusi co ma delat.
Kdyz sem da screenshot z CPU-Z, tak bude hned jasne, kde je problem. A jestli ma cenu neco menit v BIOSu. Zatim nevysvetlil, kde mu to pise 900MHz.
Náhodu už je všechno v pohodě :rolleyes: , chyba byla v tom, že sem v BIOSu sice měl napsáno 166 MHz, ale asi to tam bylo jenom "napsáno" , tak jsem to jenom "jakoby přepsal" na 166 MHz a už je všecko v pohodě, takže vlastně 166 přepsáno na 166 :) , a Jey má pravdu, jsem sice nezkušenej, ale né hloupej ;) , dííííky všem :)
nekdy se stane, ze se po nejake systemove udalosti nastavi frekvence procesoru z duvodu jeho ochrany na default. napriklad po samovolnem restartu systemu, apod. coz byva vetsinou zpusobeno prehrivanim, zvlaste pak v techto mesicich. vetsinou staci vlezt do biosu, zkontrolovat, ze je frekvence spravne nastavena a dat save and exit. v horsim pripade frekvenci nastavit a save and exit. pokud bys ted vlezl do biosu, nastavil frekvenci cpu na auto, jako to bylo predtim, dal save and exit, temer jiste by procesor najel opet na te spravne frekvenci. manualni nastaveni je ale jistejsi, vice "drzi".