Je normalni, ze kdyz renderuju tak jsou CPU vytizena jen na 60%, celou dobu?
Jedna se o 3ds 2009 64-bit na XP 64bit
http://img2.imgup.eu/cpu.tmb.png
Printable View
Je normalni, ze kdyz renderuju tak jsou CPU vytizena jen na 60%, celou dobu?
Jedna se o 3ds 2009 64-bit na XP 64bit
http://img2.imgup.eu/cpu.tmb.png
pokud je render jen jedno vlákno, tak využije naplno jen jedno jádro (ale proto, že jsou dvě, tak se to rozdělí mezi ně, takže render zatíží 50% CPU) a zbývající procenta jsou jiné aplikace, systémové procesy atd.
zkus na záložce Procesy ve správci úloh najít ten 3D max, pravym myšidlem an něj a "Set affinity" jen na jedno jádro. to má za výsledek, že ten 3D max bude využívat jedno jádro na 100% a druhé se bude v podstatě flákat (a průměr z 100% + nějaky_drobny_ze_systému = něco málo přes 50% ). pokud nebude žádný viditelný rozdíl v době trvání renderování při nastavené Affinitě na obě jádra a jen na jedno jádro, pak je aplikace prostě jednovláknová/neumí využít dvoujádro a takové zatížení CPU je normální.
Jo diky, zkusil jsem jiny renderer, mental ray a vytizeni je na 100%, ale paradoxne je tento renderer narocnejsi, takze ve vysledku pomalejsi nez s default renderer. K+
zkus upgradovat na max 2009 (predpokladam ze mas maxe ve firme) - renderuje na 100% a vytahne mi teploty vys nez jakakoliv hra...
nejlepší je používat vray, protože ten je výrazně rychlejší než mental a scanline dohromady a není problém ho škálovat na neomezený počet jader (+jednoduchý na naučení a super výsledky ;))
scanline snad nepodporuje ani ty 2 jadra pokud vim (max 7), nebo ze bych to nekde prehlid? mental jede na 4 (max 2009) - odskouseno na c2q. v-ray jsem jeste nezkousel... jak je na tom brazil?
edit: nezatezuje to na tech 60% jen pri post processingu?
všechny rozumný renderery umí podporu prakticky neomezenýho počtu jader (vray, brazil, mental, final,... jso rozumný renderery). Hlavně scanline je dost naprd, neumí prakticky nic (kromě kompatibility s pluginy), a pro jakoukoliv vážnější práci je totálně nepoužitelný
scanline jsem pouzival na "otrockou" praci kdy jsem potreboval udelat nahledy na objekty (neotexturovany, jen skylight + zem, sezoomovat a F9) ale preci jen by se mi podpora vic jader hodila. na nejakej exterier, nedejboze interier ho snad ani pouzit nejde (uz jen kvuli materialum)