Mam procesor AMD Athlon XP2500+ 1,8Ghz soc.A, 1GB RAM a 350W Zdroj.Mam sbernici AGP 8x na graf.kartu.Poradte mi.Uvazuji o koupi Ati radeon X1650Pro nebo Ati radeon X1650.Jde mi o to aby mi ji zvladl zdroj.Daji se nekde najit na netu HW pozadavky?
Printable View
Mam procesor AMD Athlon XP2500+ 1,8Ghz soc.A, 1GB RAM a 350W Zdroj.Mam sbernici AGP 8x na graf.kartu.Poradte mi.Uvazuji o koupi Ati radeon X1650Pro nebo Ati radeon X1650.Jde mi o to aby mi ji zvladl zdroj.Daji se nekde najit na netu HW pozadavky?
Ja myslim, ze zdroj by to mel utahnout (pokud to neni nejaky eurocase pred smrti :-)). Spis si pozjisti, zda nebudes mit problemy s kompatibilitou grafiky a zakladni desky (chipsetu). Treba nforce2 si moc s novymi agp radeony nerozumi, to by pak byl vhodnejsi upgrade na GF7600.
Mě podobnou sestavu živí EC 300W(většina lidí tady by mi to asi nedoporučila a já s nimi souhlasím), ale záleží na (ne)plánovaném OC, počtu disků a mechanik, dalších PCI karet, větráčků apod. Takže pokud neplánuješ taktovat, a máš bežný počet dalších zařízení v PC, tak bych to asi neřešil, obzvláště je-li zdroj z produkce firem jako jsou Fortron, Seasonic, Enermax, Corsair apod.
Spotřebu si můžeš zjistit pomocí kalkulátoru(třeba tenhle, ale najdeš i spoustu dalších)
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
ale myslím že je třeba to brát s rezervou, protože výsledek je IMO hodně ovlivněný počtem mechanik, a jedná se o extrémní spotřebu, které v reálu nejspíše nikdy nedosáhneš.
Edit: Souhlas s příspěvkem od MV, pokud to není staré EC, tak bych se nebál.
Dost podobnou sestavu mám změřenou, bude to mít tak 250-260W full load.
To myslis i s monitorem? Ja jsem meril na zasuvce Pentium-D @3.2GHz (ano TEN dvoujadrovej presscott), v sestave jeste pretocena GF7800GT, jeden disk, dve mechaniky a nejvic jsem z toho vyzdimal 300-330W.
Tohle se odhadem vejde do 200W s rezervou.