-
TV do 20k
bry den ve spolek,
dostal jsem za ukol vybrat novou TV ale tak nejak se v oboru neorientuju...
ale co jsem tak sesumiroval tak bych potreboval vedet:
1) technologie? tusim ze LCD bude spravna volba
2) jak je to s prijmem digitalniho signalu a internim tunerem (podporuje to UPC?)
3) na kolik je dulezite jeslti je to hd ready/ full hd
4) tak nejak obecne na co si dat pozor :-)
krome kabelovky se k tomu bude pripojovat casem asi htpc
diky za rady a nabidky
-
Re: TV do 20k
1) vzhledem k cene asi nemas na vyber
2) DVB-T ano, -C ti bude u UPC naprd, nepouzivaji standardni Ccko, Ovsem pocitej s tim, ze jakmile se prejde na Mpeg4, muzes TV zahodit/prikoupit krabku = prijit o 1/2 fci a pohodli ovladani.
3) Pokud nemas zdroj (= satelit/PC/BR/HDDVD/... ) HD signalu, je to asi jedno, v tyhle cenovy hladine bych tipnul ze na zobrazovadle s nizsim rozlisenim bude ta hruza co se vysila vypadat lip.
4) Ohlidej si dostatek rozumne umistenych vstupu. Je treba fajn mit neco z boku pro docasny pripojeni fotaku a podobne.
-
Řekl bych že v téhle relaci to bude nějaká slušnější 84cm nebo obyč 92cm LCD s 1366x768, tj. HD ready. Ad HD, pokud to nemáš na Playstation nebo bluray, tak je full HD zbytečné (prostě pokud do toho nebudeš pouštět full hd signál).
Občas se pod 20K objeví nějaká zajímavá plazma, ale ta je spíš na obyč TV, na HTPC díky poměrům stran vs. rozlišení asi nevhodná. (často 1024x768 na 16:9)
-
diky za rady... dneska jsem jen tka probehnul datart a nabidka v dane cenove relaci rekl bych docela bohata.. takze doporucili by jste nejakej kokretni model nebo aspon znacka/serie? diky
-
Ad 1) - na televizi, filmy a vůbec všechno bych bral rozhodně plazmu, pokud budeš používat na HTPC něco, kde to dojde využití, pak to je z mého pohledu jediné, kvůli čemu má cenu přemýšlet o LCD a jeho vyšším rozlišení.
Ad tunery - jedna z věcí, čím se mohou (ale nutně nemusí) lišit špatné a dobré televize, jsou právě tunery, resp. jejich kvalita. Doporučil bych až si vybereš televizi se před vlastní koupí mrknout po nějakých zkušenostech uživatelů. Situace se zlepšuje, ale špatný tuner není opravdu žádné štěstí.