Overburning na Asus2014S1
zdravím všetkých,
udáva sa, že na DVD možno po povolení overburningu napáliť až zhruba 4630MB. Ja som potreboval napáliť 4508MB, tak som povolil overburning na 4510, napaľovanie skončilo chybou a mám dojem, že napalovačka nadobro skončila tiež, lebo nemôžem napáliť nijaké ďalšie DVD preto, že zruba pri 80% hodí chybu a napaľovanie skončí.>:E To skutočne stačí tak málo na jej zničenie(mám ju asi mesiac)? Existuje nejaký spôsob ako otestovať v čom je problém?
Re: Overburning na Asus2014S1
Moc informací nepíšeš. Nevíme o jaká média se jedná přesně (aspoň výrobce). Možná si nerozumí mechanika s těmito médii.
Citace:
Původně odeslal
Hacman
...napaľovanie skončilo chybou a mám dojem, že napalovačka nadobro skončila tiež, lebo nemôžem napáliť nijaké ďalšie DVD preto, že zruba pri 80% hodí chybu a napaľovanie skončí.>:E ...
Jaké chyby máš na mysli? Upřesni to.
A nezapoměň, že overburn je na Tvé vlastní nebezpečí a jestli se nepletu (nero nepoužívám), tak při zapnutí overburnu jsi varován, ne?
jednoducho vypíše, že napaľovanie skončilo neúspešne a vyhodí dvd z mechaniky. Ak potom dám dvd preskenovať tak zhruba od 80% má vypálené chybné sektory.
tak zkus nejaka poradna media... Pod intenso se prodava ledacos...
No a pokud ma mechanika problemy se zapisem, za to si muze sama, overburn s timto by nemel nic spolecneho (negarantuje se zapis za hranici udanou mediem)
Sázím na problém nera, zkusil bych jinej soft (třeba deepburner nebo infrarecorder) a na testy doporučuju RW médium;).
Souhlasím, použil bych deepburner nebo líp ImgBurn (ten mám rád zas já ;-) ) a kvalitní média - pro tvé účely budou stačit Verbatim nebo levny a celkem uchazející jsou taky např. Benq (výrobce Daxon).
Co po Tobě chceme - kup lepší média, hoď sem screen z DVD Identifier (abychom věděli, co jsi koupil), použij jeden z doporučených sw, vypal a v případě chyby sem hoď screen, v případě vypálení bez chyb zkontroluj médium v KProbe (rychlost 4x) a hoď sem výsledek.
S médiami ani s Nerom problém nie je, vymenil som napaľovačku a zasa ide všetko v pohode. Len som chcel do budúcna vediet, či overnburning môže napaľovačku naozaj poškodiť.
Teoreticky ne, prakticky co lze softwarovou cestou poskodit, si ani nic jineho nezaslouzi (tzn. by to byla chyba v konstrukci).