Mám menší problém s NTB, po aktualizaci biosu mě nejde originál instalačka OS Win Vista. Nevíte jak to nějak obejít, nebo kam napsat do Asusu, aby mě poslali jiné dvd? Opravdu se mě nehce vracet bios.
Printable View
Mám menší problém s NTB, po aktualizaci biosu mě nejde originál instalačka OS Win Vista. Nevíte jak to nějak obejít, nebo kam napsat do Asusu, aby mě poslali jiné dvd? Opravdu se mě nehce vracet bios.
Podle dotazu tipuju, ze nemas nastaveno bootovani z DVD mechaniky.
Aha, takze ti to nabootuje a pak oznami, ze mas chybnou verzi BIOSu a odmitne se to nainstalovat? To se z popisu "mě nejde originál instalačka OS Win Vista" fakt poznat neda.
Jina verze Vist ti nepomuze, mas OEM klic, ktery jsi uz navic zrejme aktivoval, takze je svazan s konkretnim pocitacem. Jedina moznost je zavolat na MS support, vysvetlit jim situaci a pozadat je o reaktivaci.
No pochopil jsem, ze Vista nejde vubec nainstalovat. S tim MS moc nepomuze. To bude chyba Asusu (at uz chybny BIOS nebo chybne medium) a volal bych na jejich podporu nebo servis. Stejne poradi, at tam vratis ten starsi :-)
Právě to nehci, protože u toho starýho biosu se notebook přehřívá a sám od sebe asi po hodině vytuhne. (Hodně známá závada u F3T). Jiná OEM Vista mě nepomůže protože ten key je přesně generovanej pro Asus a neprojde to. Jinak to vážně aktivovaný nemám. Neříkejte, že jste se s tím nikdo nesetkal. Acer má něco podobnýho, ale ten je blokovanej na označení MB. FSC je taky blokovanej, HP taky má nějakou takovouhle ochranu, tak neříkejte že jste to nikdo nijak neobešel.
Kontaktovat Asus nebo servis uz jsi zkousel? Kdyz nic, tak reklamace.
:-D to jsem si myslel, takze zbyva asi jen vraceni starsiho BIOSu a reklamace z duvodu prehrivani
A do reklamacniho protokolu nechat napsat poznamku, ze s novym BIOSem nefunguje instalace Woken. Jinak dostanes po mesici notebook ve stejnem stavu jako mas ted...mozna jen vycisteny.
Ještě mám otázku, jde normálně vrátit u tohoto NTB bios z novějšího na starší?
Ahoj, tak jsem vrátil původní BIOS. Změna při instalaci vist nastala v tom, že v místě po formátování a kde se mají nahrávat data na hdd tak vyskočí šedivé okno přes celou obrazovku a uprostřed je velkým červeným písmem napsáno ERROR. Nesetkal jste se s tím už někdo? Moc prosím, potřebuju to nějak vyřešit. Vyjádření z asusu bylo takové, že v NTB není žádná chyba. Proč mě to nelze nainstalovat mě neřekli.
EDIT: Píše to vlevo nahoře Cannot open WIM file
EDIT2: DVD není rejplé, přečíst jde normálně v tomto NTB. Paměti jsou OK, zkoušel jsem už další dvě jiný a dělá to pořád to samé.