Jaky kabel na propojeni S/PDIF
zdroj: SB5.1live!Digital (S/PDIF digital output je ten oranzovej nahore)
cil: Behringer MS40 (optical/coaxial digital input)
Z toho, co jsem doposud zjisitl, poterbuju koax /resp. optikcej kabel/, ktery ma na jednom konci oranzovej RCA(cinch) /resp. TOSLINK/ konektor a na druhym TRS(jack) konektor. Pokud se mylim, tak me opravte. A pokud se nemylim, tak mi poradte, kde mam takovej kabel sehnat, jelikoz jsem ho nikde nevidel :(
Jediny, co jsem nasel a myslim, ze by to mohlo fungovat je tohle (uplne dole - Toslink - 3.5 mm JACK optický kabel)
Diky za tipy ;)
Re: Jaky kabel na propojeni S/PDIF
Mylis se, tva zvukova karta nema opticky vystup. Takze pokud chces nejjednodussi reseni, tak vytahni doma ze supliku klasickou dvoulinku stereo-jack-L/Rcinch a je to... Takze ty potrebujes bud mono nebo stereojack (prvni lepsi) na jedne strane do zvukovky a nadruhe strane cinch... ktery zapojis do koax digital vstupu na bednach...
he, ja myslel ze kdyz uz je s/pdif standard, tak je jedno, jesli je vedenej optikou nebo dratem. No, to je jedno. Jinak tu analogovou variantu prave nechci, chtel jsem zkusit digital. Nicmene ten kablik s jackem na jednom konci a s cinchem na druhym jsem proste nikde nenasel.
btw. zaroven nechapu, proc je jako vystup s/pdif rozhrani na zvukovnce prave jack, kdyz standardy jsou RCA, BNC, nebo TOSLINK, ale u creativu na nejaky standardy asi nehledi.
Ale ono ti to digitalem pojede, jen ne pres opticky, ale metalicky kabel chapes?! No a jack na koax optiku v PC je docela standard...
A to ze jsi ten kabl nenasel, znamena jednu vec, blbe jsi hledal :-) (pokud jsi to hledal po obchodech internetovych a ne jen doma v supliku)
chjo, ja chapu rozdim mezi digit a analog prenosem, stejne jako mezi optickym a elektrickym digitalnim prenosem. To ze jsem blbe hledal vim nejlip ja sam, kdyz jsem ho nikde v zadnym eshopu nenasel. Tak bud posli link primo na ten kabel, nebo radeji neodpovidej. Sarkastickymy vetami asi ty bedny nepripojim...
No nic, tak budu hledat dal.
bohuzel tohle prave neheldam...ja hledam kabel, co ma na jednom konci jack a na druhym JEDEN ORANZOVEJ cinch (http://en.wikipedia.org/wiki/RCA_connector - viz tabulka)
Z manuálu k SB Live! imho vyplývá, že tento "digi" konektor bude sloužit patrně pouze k propojení s Creative "digi" sestavami (Inspire 5700) pomocí kablíku jack-din, který je součástí repro Inspire 5700.
Tedy já než abych se mordoval s tímhle pochybným digi výstupem, koupil bych jinou zvukovku se standartním RCAčkem.
Citace:
Původně odeslal
peavey
zdroj:
SB5.1live!Digital (S/PDIF digital output je ten oranzovej nahore)
cil:
Behringer MS40 (optical/coaxial digital input)
Z toho, co jsem doposud zjisitl, poterbuju koax /resp. optikcej kabel/, ktery ma na jednom konci oranzovej RCA(cinch) /resp. TOSLINK/ konektor a na druhym TRS(jack) konektor. Pokud se mylim, tak me opravte. A pokud se nemylim, tak mi poradte, kde mam takovej kabel sehnat, jelikoz jsem ho nikde nevidel :(
Jediny, co jsem nasel a myslim, ze by to mohlo fungovat je
tohle (uplne dole - Toslink - 3.5 mm JACK optický kabel)
Diky za tipy ;)
Kolegove to uz popsali. SBLive! nema optoclen, ktery by umoznil vystup optickeho S/PDIF. Koaxial S/PDIF je nemene kvalitni, pokud splnuje nekolik podminek - 75 ohm a potreba pouze 2 kanalu. Jen ADAT umoznuje vice kanalu na vystup. Puvodni oranzovy jack, dodavany s bednami Creative 2000, 2500, 3500 a 5700 ma ctyri pole a pripojuje se pres mini DIN plug.
K pripojeni jinych zarizeni je uz v napovede k SBLive! popsan mono jack to RCA. (Alternativne stereo jack funguje rovnez).
Opticke vystupy typu 3.5 jack nebo dokonce TOSLINK maji az posledni rady Creative X-Fi.
Tak dik vsem. Nakonec to vyresim pomoci cinch-cinch kabelu a redukce. Snad to bude fungovat :)