Uvažuji o koupi barevné multifunkční síťové tiskárny.
S ohleden na cenu mi padla do oka tato: SAMSUNG CLX-2160N.
Má s tímto modelem někdo z vás zkušenost? Případně doporučil by někdo v této cenové kategorii něco jiného?
Díky za rady.
Printable View
Uvažuji o koupi barevné multifunkční síťové tiskárny.
S ohleden na cenu mi padla do oka tato: SAMSUNG CLX-2160N.
Má s tímto modelem někdo z vás zkušenost? Případně doporučil by někdo v této cenové kategorii něco jiného?
Díky za rady.
nikdo tady nepoužívá nic takového??
Nepouziva, jediny co muzu podotknout ze diky znacce budes mit pravdepodobne potize s tonery - blba dostupnost + cena.
+ V tyhle cenovy relaci ocekavej VELICE velke provozni naklady (urcite o rad nez na podobne drahy tiskarne).
V robote mame cernobily HPcko a i to ma proti tiskarne zatracene velky naklady na tisk a proti kopirce jeste vetsi na kopii (ma cca 1/3 toner proti tiskarne ale za stejnou cenu samo + ma to i sesivacku a jeden naboj do ni te vyjde na .5Kc)
hmm, v TSB mají tonery skladem skoru furt, ale nesleduju to dlouhodobě...
je docela jasné, že spotřeba toneru bude vyšší než u nějaké profi; pro domácí použití, kde je spotřeba dva až tři balíky A4 ročně, se ale myslím drahá tiskárna s ekonomčtějším provozem nevyplatí. už jakousi dobu mám doma HP1020, což je myslím stejná kategorie žroutů, před časem jsem načal myslím třetí balík papíru, furt jedu na originální toner...
potřebuju hlavně síťový tisk (i pro Linux), a skenování po síti je taky super, než furt přehazovat USB kabel...
ja tohle taky resil. nevim jak tenhle samsung, ale levny hp maj jednu velmi osklivou mouchu ... valec ma vlastni pocitadlo a po urcitem poctu pruchodu proste odmitne fungovat. prusvih je v tom, ze i kdyz udelas jen jednu malininkou zlutou tecku na papire, zapocita se ti to jako 4 pruchody ...
ja nakonec skoncil u toho, ze mam doma lepsi CB laser (Brother DCP-8065DN - nedam na nej dopustit, zvlast duplexni scan/kopirovani je super funkce :D) a dobrou inkoustovou tiskarnu.
vyslo to draz, nez tahle multifunkce, ale naklady jsou uplne jinde a treba proti levnejm hp je to i funkcne nekde jinde.
(tim ti to nechci rozmlouvat, jen pridavam pohled na vec)
no, ale já se chci inkoustu vyhnout...
Tlaciarne Samsung v Linuxe funguju pekne (zaklad uspechu je pouzit Splix a nie driver z dodaneho CD), scannovanie neviem. Stale je lepsi Samsung, co ti pri jednom farebnom pismenku spravi 4 prechody, ako niektore HP, ktore spravia vzdy len jeden prechod ale cez vsetky valce aj ked je stranka cisto ciernobiela.
no hlavně k vůli zasychání; tisknu víceméně nárazově. no a pokud musím před tiskem čistit, tak ekonomika jde asi do háje...
...no a z toho vyplývá dostupnost služby - příjdu kdykoliv a tisknu, třeba po měsíci pauzy; to je důležité především s ohledem na mého 70 letého otce...
Jestli můžu trošku přihodit tak bohužel mám s barevným Samsungem jen špatné zkušenosti :( z cca 10 prodaných ks se 4 vrátily na reklamaci... po určité době se začně špinit tisk, optický válec hlásí chybu apod... ale možná jsem měl jen smůlu....
Doporučil bych ti přece jen slušnej inkoust od HP ... kde náklady můžeš srovnávat s barevnými lasery ve stejné cenové kategorii.... a to nemluvím o rychlosti apod....
např. HP All-in-One Officejet 6410 lehce pod 5 tisic s faxem siti, wifi... proste parada
no, už je objednáno, dnes by to mělo přijít, tak uvidíme...
Ja jsem do jedne firmy vybral tohoto drobecka: XEROX 6110MFP.
http://www.softcom.cz/produkt/xerox-...x-usb/?flist=1
co jsem se bavil s prodejcem v softcomu, tak od cca 8-9tis se jiz nevyplati kupovat laserova HPcka a je lepsi vybrat xerox. musim rict ze prvni stranka po cca 5s (kdyz je online) me docela dostala, rychlost kopirovani je super, instalace sitove tiskarny naprosto bez problemu, vubec se to neda srovnavat s HPckama, ktere maji posledni dobou docela tvrdodlave drivery...jeden model dokonce nefungoval s origo drivery, bylo potreba stahnout nove z netu...
http://www.softcom.cz/FotoCache/bigorig/00044445.jpg
Já osobně řeším stejnou otázku, barevný laser na doma bych si nekoupil - na fotky to prostě není.
Osobně mám HP LaserJet 1100 kde tisknu čb dokumenty obyč, mám ji už tři roky a teprv teď mi začíná docházet toner. Jinak naprosto žádná údržba.
Barevně tisknu na Canon Pixma iP4200 což je barevný inkoust a ač jsem se bál, tak žádné zasychání neřeším. Mám ji právě dva roky a je to v pohodě. Cartridge jsem měnil asi 3x, tisknu jednotky 10x15 měsíčně, nárazově větší množství, a tak jednotky až desítky 20x30 ročně.
S touhle kombinací nemám žádný problém. Na skenování mám zatím deskový scanner na USB, ale příliš často se nepoužívá, tak přepojování neřeším.
To je tusim tiez Samsung.
HP maju drivery uplne hrozne, to mozem potvrdit.Citace:
co jsem se bavil s prodejcem v softcomu, tak od cca 8-9tis se jiz nevyplati kupovat laserova HPcka a je lepsi vybrat xerox. musim rict ze prvni stranka po cca 5s (kdyz je online) me docela dostala, rychlost kopirovani je super, instalace sitove tiskarny naprosto bez problemu, vubec se to neda srovnavat s HPckama, ktere maji posledni dobou docela tvrdodlave drivery...jeden model dokonce nefungoval s origo drivery, bylo potreba stahnout nove z netu...
HP Color LaserJet 2820. Existuje i varianta 2840, která má v sobě fax.
Krom barevného tisku můžeš přes Č/B ovladač tisknout černobíle (a šetřit tak barevné tonery, když zrovna nepotřebuješ vytisknout papír v barvě.
Samozřejmostí je i skenování po síti.
Chodí bez problému (prakticky vyzkoušené).
Hmm, to už se mi zdá být příliš moc drahé; je to pro domácí nasazení.
Navíc Samsung už je doma; tisk i sken po síti jede ok, zatím tedy jen ve Windows, na Linux zatím nebyl čas...
Tož, tiskne to a aj skenuje...
...na podrobný průzkum nebyl čas.
Ze to vyraba Samsung a je na tom znacka Xerox (porzi na www.linuxprinting.org - funguje s driverom splix - urcite najdes niekde takmer rovnaky model od Samsungu, do ktoreho ide rovnaky toner). Tazko povedat, ci je to dobre alebo zle.