24 portovy switch do novostavby
ahoj
potrebuju do poridit nejaky switch se 24 porty. Nevim, zda je to vse na 1 brdo nebo zda jsou mezi nimi nejake vetsi rozdily. Rozvody jsou delane v 100mbit. Pripojeni na net bude pres ADSL, do site bude dale pripojena sitova tiskarna, sitovy disk a cca 7 PC. (jinak po dome bude cca 18 zasuvek)
Predem diky za pomoc
Namornik
Re: 24 portovy switch do novostavby
Pokud do toho nechceš dát přes 10 tisíc a nepotřebuješ management, tak je to asi skutečně jedno. Vzal bych jen nějakého slušného výrobce, např. D-Link, 3Com, rozumnej poměr výkon/cena bude nejvíc asi u Linksysu (osobně bych volil asi ten...).
nebal bych se ani ovislinku, rackovy switche pry delaj docela dobry: http://www.softcom.cz/kategorie/sito.../100/?PN=Price
repotec take neni uplny shunt. Osobne mam spatnou zkusenost edimax a s levnymi 3Com, videl jsem asi 3 nefunkcni, ale muze to byt smula.
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Repotec jsem zapomněl zmínit že tomu bych se vyhnul, pro mě je to ikona noname a totální china-made-shit. Ale asi jen špatná zkušenost...
Asi Linksys (rozumna cena/vykon) a rozhodne zauvazuj nad gigovym, cenovej rozdil nebude nijak zavratnej a 100vky budes litovat pri prvnim prenosu vetsiho objemu dat. Kabelaz pokud je aspon Class 5 bude i na gigo OK.
BTW: Doufam ze to davas nekam so sklepa/na pudu ... proste nekam, kde ti neva ze to bude hucet.
Alebo kup nejaky, co nema aktivne chladenie. Ked sme potrebovali lacny 24-portovy switch, tak sme kupili Asus a zatial funguje.
Ja se chystam na http://www.atcomp.cz/zbozi/hp-procur...aspx?p=z:96007 akorat v 8port variante. Chlazeni pasivni, mel by umet jumbo frames (do 16kB), akorat se mi nelibi ta spotreba...
Pro mene narocne instalace se da pouzit i http://www.atcomp.cz/zbozi/hp-procur....aspx?p=z:2170
P.S.: ceny v ATComp jsou orientacni, da se poridit (jinde) za vyrazne nizsi ceny.
Rozhodne bych doporucoval neco od HP. Zrejme bud 2524 nebo 2610-24, oboje ma plny management, coz se jiste hodi. Navic dozivotni zaruka a za tu cenu neni co resit.
Citace:
Původně odeslal
Happy
Rozhodne bych doporucoval neco od HP. Zrejme bud 2524 nebo 2610-24, oboje ma plny management, coz se jiste hodi. Navic dozivotni zaruka a za tu cenu neni co resit.
Je otázka, kdo doma potřebuje management... VLANy, port trunking a další vychytávky... Kdyby chtěl lepší featurky, tak asi ví o čem je řeč a ani se neptá :-)
IMHO je to celkem zbytečné a na doma by postačil výkonnější nemanagovatelný switch.
Presne tak, na doma je to uplne jedno - ide len o to, aby to nebol uplny smejd. Ten Asus mame vo firme a tiez to tam v pohode staci. Mame tam aj jedno Cisco, ale aj tak nepouzivame vobec tie funkcie.
Dnes už bych nový 100Mbit asi nepořizoval, spíš Gbit, který by na Cat5 měl taky běhat bez větších problémů.
Po delším vybírání jsem skončil u značky Allied Telesyn, která za solidní peníz nabízí hodně muziky.