AMD Duron 1600 vs AMD Athlon XP 2800+/3000+
Zdravím,
mám zde takovou situaci, já vím, že jsou to staré komponenty, ale přesto bych je rád dal dohromady :smile:
Mám tu základní desku K7N2 Delta - L (BIOS upgrade z 27.3.2004. Pak už jsou jen 2 nové BIOSy, ale u verze 5.1 už je podpora 3000+ procesorů Athlon XP), ve které je osazenej procesor AMD Duron 1600. S ním to bez problému běží, RAMky -> 1x 512 MB DDR400 MHz a 1x 128MB DDR400 MHz. Netaktováno.
A ted k problému.. mám zde 2 procesory AMD Atlhon XP 2800+ a 3000+ oba s jádrem Barton. Když je zasadím do patice a poté spustím počítač, rozvítí se sice ledka, že pc pracuje, ale monitor zůstane v klidu a nic se neděje.. pak zhasne i ledka. Tohle dělají oba procesory.
Můžete mi někdo prosím s tím poradit? Někde jsem četl, že se musí překuchat deska pro Athlon, v tom případě netuším jak :(
Já moc děkuji za reakce.
Re: AMD Duron 1600 vs AMD Athlon XP 2800+/3000+
Citace:
Původně odeslal
NecroZ
Zdravím,
mám zde takovou situaci, já vím, že jsou to staré komponenty, ale přesto bych je rád dal dohromady :smile:
Mám tu základní desku K7N2 Delta - L (BIOS upgrade z 27.3.2004. Pak už jsou jen 2 nové BIOSy, ale u verze 5.1 už je podpora 3000+ procesorů Athlon XP), ve které je osazenej procesor AMD Duron 1600. S ním to bez problému běží, RAMky -> 1x 512 MB DDR400 MHz a 1x 128MB DDR400 MHz. Netaktováno.
A ted k problému.. mám zde 2 procesory AMD Atlhon XP 2800+ a 3000+ oba s jádrem Barton. Když je zasadím do patice a poté spustím počítač, rozvítí se sice ledka, že pc pracuje, ale monitor zůstane v klidu a nic se neděje.. pak zhasne i ledka. Tohle dělají oba procesory.
Můžete mi někdo prosím s tím poradit? Někde jsem četl, že se musí překuchat deska pro Athlon, v tom případě netuším jak :(
Já moc děkuji za reakce.
Mám s Athlonem 3000+ stejnej problém na jiný desce.....tak jsem zvědav co se tu dozvím....ty CPU si zkoušel i na jiné desce??jsou v poho??
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Mám s Athlonem 3000+ stejnej problém na jiný desce.....tak jsem zvědav co se tu dozvím....ty CPU si zkoušel i na jiné desce??jsou v poho??
Nezkoušel zatím. Jelikož mi přijde divné, že nefunguje ani jeden procesor. Hodlám je nechat otestovat někde v bazaru, takže uvidím příští týden.
Deska ma nforce2 chipset, takze XP procesory by mela bezproblemu podporovat.
Zkousel si obligatni clear cmos? Boot pouze s jednim RAM modulem?
Jinak me se zda, ze se spis jedna o prostou smulu a oba XP procesory jsou mrtve.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Deska ma nforce2 chipset, takze XP procesory by mela bezproblemu podporovat.
Zkousel si obligatni clear cmos? Boot pouze s jednim RAM modulem?
Jinak me se zda, ze se spis jedna o prostou smulu a oba XP procesory jsou mrtve.
Obligátní clear cmos? Jako resetnout cmos na desce?
Zkoušel jsem boot pouze s tou 512 MB ramkou.
Btw v BIOSU mám nastavenou rychlost sběrnice 133 . Což oba procesory jsou 333 .. může to mít vliv?
Citace:
Původně odeslal
NecroZ
Obligátní clear cmos? Jako resetnout cmos na desce?
Zkoušel jsem boot pouze s tou 512 MB ramkou.
Btw v BIOSU mám nastavenou rychlost sběrnice 133 . Což oba procesory jsou 333 .. může to mít vliv?
jasný klasicky test vyndat baterku než řešit jak clear udělat, a zase si nemyslim že by nefunkční cpu já u Socketu A nezničil ani jeden procesor vydržej toho dost
U mě clear nepomohl:confused:
Citace:
Původně odeslal
JERROME
jasný klasicky test vyndat baterku než řešit jak clear udělat, a zase si nemyslim že by nefunkční cpu já u Socketu A nezničil ani jeden procesor vydržej toho dost
Dřív, když jsme vyndavali baterku, aby se schodil BIOS, musela bejt baterka venku 7 minut. Je to tady taky podmínkou? Doufám že mi to nesmázne HDD :)
Citace:
Původně odeslal
NecroZ
Dřív, když jsme vyndavali baterku, aby se schodil BIOS, musela bejt baterka venku 7 minut. Je to tady taky podmínkou? Doufám že mi to nesmázne HDD :)
na disk těžko to bys s nim musel provádět nějakou operaci Jinak jo radši mit ji pryč déle než pak zjistit že to bylo k ničemu jinak některé desky, nevim jak ta tvá resetnou cmos při otevření patice kvuli vyměně cpu
Připojim se k názoru ostatních. Ty Bartony budou pravděpodobně oba mrtvé.
Máš Nforce 2 , tam jdou všechny socket A procesory. V nejhoršim kdyby ho bios neznal, tak ti to napíše unknown K7 at 2,2ghz třeba... ale prostě to pojede.
Jinak, ten Duron, tam jde odemknout L2 cahce a taktnout to na 2,2ghz třeba no a pak bys dal ten Barton 3000+ na defaultu. Jestli ti teda u tohodle stroje jde o výkon.
No zrovna K7N2-Delta je dost "divoka" deska, taky jsem si s ni dost uzil. Primo na desce jsou jeste jumpery, kde se nastavuje FSB. Obcas to jako zachrana pomuze, tak to zkus. Podle manualu
http://global.msi.com.tw/index.php?f...89&type=manual
Jumpery J10 a J11 viz stranka 2-31 v manualu. Zkus je poprehazet primo na FSB166 nebo naopak na FSB100, snad to najede alespon v nejakem nouzovem modu.
A clear CMOS taky doporucuju, idealne s uplne odpojenym PC od napajeni.
V prvom rade clear cmos, ako druhe vyskusat jednu pamat v roznych slotoch...Aj tu odporucam zakazdym clear cmos, znie to choro ale mam take skusenosti s touto doskou, ze aj toto by mohlo zabrat....
Ked mas k dispozicii viac pam. modulov skus kazdy po jednom...samo vsetky sloty...
Co sa tyka nForce2 niekedy to bola viac alchymia ako zdravy rozum, takze odporucam skusit naozaj vsetky cesticky...Zakladom uspechu ale bude istota, ze procesor, ktory tam skusas rozbehat je naozaj funkcny... vela zdaru... ;)
Podepisuju se pod rady uvedené již předtím. Odpojit PC ze zásuvky, vytáhnout baterku, nechat minutu bez ní. Měl jsem podobný problém s DFI NF2-UltraB ... mám v ní osazený XP-M 2600+ a když jsem v ní chtěl testnout durona, udělalo to to samé, co dělají ty XP-čka tobě potom, co je tam dáš po tom duronu. Když jsem tam potom vrátil zpátky XP-M, začalo to opět haluzit, tak jsem všechno poodpojoval, znova připojil, resetoval cmos a už to zase šlape. :-)