Zajímavý problém se zapínáním PC!!
Tak dnes jsem byl u znameho,kteremu jsem kdysi davno stavel PC a hned po prichodu mi rikal,ze mu to zacalo delat zajimavy problemy.
Kdyz PC vypne a pak ho chce zase zapnout,tak se mu na chvili (opravdu pouze v mziku) rozsviti diody,lehce se roztočí větráky,atd.,ale PC se nezapne.Je to opravdu rychlost.PC se zapne pouze tehdy,vypne-li se zdroj od el. site na par vterin,pak se zapne a nasledne jde PC bezproblemu zapnout.Ted by me vazne zajimalo cim to muze byt.Kabely v PC jsou dobre zapojeny,ale rikam si,jestli neni problem nekde ve zdroji nebo primo v pousteci na desce (vzhledem k tomu,ze se jedna o DFI Infinity,tak bych rekl ze by to mohlo byt zpusobeno prave deskou,ty podobne problemy mely)...
Sestava je nasledujici: AMD A64 3700+,DFI NF4 Infinity Ultra,2x1GB DDR500,GF6800GT,2xHDD a zdroj LC Power 550W.
Diky za jakykoliv info a pomoc.
Re: Zajímavý problém se zapínáním PC!!
v Power Managementu v BIOSu pohledej něco jako "Repost Video on S3 Resume" a přepni to na opačnou hodnotu. mě to mašina dělala taky a bylo to práě kvůli tomuto nastavení.
No pokusim se na to podivat,ale vzhledem k tomu ze predtim vse slapalo jak melo(cca 2 roky) a v BIOSu se znamy nikdy sam nehrabe,tak by bylo celkem zajimavy kdyby to bylo nejakym nastavenim v BIOSu.
Jak pise Rainbow, zdroj a nebo taky pruvodni jev problemu ve vykonove casti zakladovky.
Mne se takto vzdy hlasila P5P800 ze uz brzy pujde do kytek. Predposledni faze pak byla ze se deska zapinala sama ihned po zapnuti zdroje.
Diky vsem.Jak tak ale koukam,tak to asi bude jak jsem si myslel.Bud zdroj nebo ta deska,budu to muset vyzkouset.Horsi bude,kdyz deska fakt uz asi pujde pomalu do kytek,jak pise šaman...U te DFI bych se tomu ani moc nedivil.
Na prohlidnuti BIOSu jsem nemel cas,ale projistotu na nej taky kouknu.
Chyba je ve SB větvi - s největší pravděpodobností kondíky.