Externí batterypack k mp3 prehravaci...
Mam velmi stary MP3 jukebox s diskem, napajeny 3,6V Lion akumulátorem, napadlo me vyvezt z nej ven konektor, do ktereho by se paralelne s ti akumulatorem zapojil 3,8V batterypack NiHM... zajimalo by mne,
1. Budou se rozdilne technologie baterii snaset?
2. Nebude vadit ten 0,2V rozdil?
3. Jde to udelat tak, ze se mi vybije vestavena baterka, zapojim batterypack a stroj tak bude mit dalsi stavu?
Lion ma 2100 mAh a ten batterypack bude mit 3x1,2V 2500mAh...
Diky...
Re: Externí batterypack k mp3 prehravaci...
Ked je tam li-ion, tak predpokladam, ze to ma konektor na externy zdroj - aky? 5V?
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Ked je tam li-ion, tak predpokladam, ze to ma konektor na externy zdroj - aky? 5V?
Jo 5V
Tak ten externy "pack" zapoj tam. Urcite nepripajaj nic paralelne k li-ion.
v tom prípade by bolo jednoduchšie to riešiť tak, že si vyrobíš krabičku s 4mi nimh baterkami a vývodom na nabíjací konektor. V prípade, že playeru dôjde šťava, prehrávač pobeží "na zásuvku". Myslím že na to myslel Rainbow keď sa pýtal na konektor na externý zdroj. Vyhol by si sa tým rozoberaniu a pájkovaniu prehrávača.
Neviem nakoľko by stačilo 3.8V z toho batteryPacku, zvolil by som 4x1.2V = 4.8V
Edit: tak Rainbow bol rýchlejší :)
Nabity NiMH clanok ma aj 1,4V, ale hadam to vydrzi.
no jde o to, ze kdyz to zapojim na ten 5V vstup, tak po zapojeni se to bude napred snazit nabijet akumulator, coz asi taky neni koser, jeste me napadlo, ze bych spolu s tim konektorem vyvedl i prepinac, ktery by ten li-ion odstavil, on ten prehravac je velka krava, takze se v tom da dobre hrabat ;)