Problém s IE v USA a jeho nastavení
Píše mi teďkom uživatel -Ja8k1- .
Je v USA a nemůže se tam dostat na internet přes IE.
Cituji co mi psal: pri spusteni IE mi to napise problem v komunikaci s DNS serverem (doporučují reset sitoveho adapteru), ktery nepomuze.
Poslal jsem mu teďkom odkazy na jiné prohlížeče (Operu,Mozilu ...),ale nejde mu je ani stáhnou.
Víc nevím co zkusit ani jak mu poradit,proto mě tímto uživatel -Ja8k1- poprosil jestli by někdo nevěděl jak to řešit.
Posílá své ICQ číslo (176563506) a prosí o případnou pomoc.
Re: Problém s IE v USA a jeho nastavení
pokud frčí ICQ, proč mu nepošleš instalačku přes ICQ?
Citace:
Původně odeslal
JejKey
pokud frčí ICQ, proč mu nepošleš instalačku přes ICQ?
To jsem se snažil,bohužel nešlo.
Podle me ma nastaveny spatny DNS server. ICQ se nejspis pripojuje primo pres IP k nejakemu ICQ serveru, takze DNS nepotrebuje.
schvalne at zkusi zadat do browseru adresu http://74.125.39.103 (google)
ano, ICQ funguje i bez DNS. jenomže pokud aspoň jeden z vás dvou nemá veřejnou IP (popř. naforwardovany porty pro přenos souborů) tak jde spojení přes nějakou ICQ proxy, která DNS asi potřebuje...
tak to vypada, ze jsme to nakonec prez ICQ vyresili :)
pomohl prikaz:
netsh winsock reset
+ restart PC
respektive podrobneji:
To repair and reset the Windows Vista
1. Click on Start button.
2. Type Cmd in the Start Search text box.
3. Press Ctrl-Shift-Enter keyboard shortcut to run Command Prompt as Administrator. Allow elevation request.
4. Type netsh winsock reset in the Command Prompt shell, and then press the Enter key.
5. Restart the computer.
What netsh winsock reset command does are it resets Winsock Catalog to a clean state or default configuration. It removes all Winsock LSP (Layered Service Providers) previously installed, including the potential malfunctioned LSP that causes loss of network packets transmission failure. So all previously-installed LSPs must be reinstalled. This command does not affect Winsock Name Space Provider entries.
Note: To check which LSPs installed on your Vista system, use the following command:
netsh winsock show catalog