p5e pípání pc speakeru ve hrách
Zdravím, zkoušel jsem třeba Race driver:grid nebo MOH Airborne a stává se mi, že po pár minutách hraní mi začne pípat pc speaker přibližně co 5 sekund a přeblikává mi s tím obraz. Nevím co s tím, zkoušel jsem 3Dmark06 a tam ok. Mám desku asus p5e bios 0702, zkoušel jsem i clear cmos a nic. Nevítě někdo co s tím ? Mám sapphire radeon x1950 pro 512MB a Catalysty 8.5, ale na 8.4 to dělalo taky.
Re: p5e pípání pc speakeru ve hrách
piska to pravidelne?
skus nainstalovat nejaky speedfan, nechat ho bezat na pozadi a ked to zacne piskat tak sa alt-tabnut a skontrolovat teploty...
Ano pípá to pravidelně. Po pár minutách hraní to začne dělat.
Tak mám nový postřeh: zacyklil jsem 3DMark06 a po nějaké době to začlo dělat taky, pípání speakru asi co 5 sekund. Vždycky když to přpeplo mezi testy do 2D tak to potom na chvíli přestalo, ale za nějakou dobu zas začlo. Jsem z toho jelen...
edit:
"Your graphics adapter is running above a safe temperature. The clock frequency is now being reduced in order to lower the temperature to a safe level. Check that the system fans are fully functional and that airflow is unobstructed."
Tato zpráva se začala objevovat když jsem si nainstaloval ccc verzi ovladaču (mimochodem od sapphiru) při tom pípaním a ccc mi hlásí teplotu v idle kolem 72 stupňů a při zátěži když to začíná pípat i 109 st. To je pěkné, ale všechny fany (od grafiky od cpu od zdroje i zadní vyfukovací) běží zdá se normálně, tak nevím co s tím mám jako dělat. Dřívě mi to nedělalo vím že jsem měl po sestavení kompu 3Dmark v loopu přes 2 hodiny a v pohodě. Tak nevím co se s tím stalo najednou ...
jen tip: chladič GPU plný prachu?
Premo: tak vyber grafiku (za predpokladu ze si schopny ju dat spet :) ) a nejakou pinzetou z chladicu vyber tie 2kg prachu, chlpov, vlasov apod... ktore v nom najsor su a brania prietoku vzduchu.
Tak jsem lopatky ventilatoru vyčistil, ale bohužel to dělá zase. Moc prachu tam stejně nebylo. Tak nevím co s tím. Teploty kolem 110st.
Citace:
Původně odeslal
Premo
Tak jsem lopatky ventilatoru vyčistil, ale bohužel to dělá zase. Moc prachu tam stejně nebylo. Tak nevím co s tím.
ja teda nevim jak ty, ale ja bych teda cistil neco jinyho nez lopatky fanu - a to konkretne zebra samotnyho chladice (resp. prostor mezi nimi) ;)
No ja nevím, ta karta vypadá nějak takhle:
http://www.sapphiretech.com/en/produ.../168image3.jpg
To mám jako sundat ten plastový kryt přes těch šest šroubků a vyčistit to pod ním ????
Citace:
Původně odeslal
Premo
no tak jestli ma ta grafika takovyhle chlazeni, tak je to na 99% jasny ... musis to stlacenym vzduchem dukladne profouknout mezi zebrama chladice; a pokud to nepujde, tak holt rozebrat :)
Citace:
Původně odeslal
Premo
ak sa da, tak pinzetou sahni popri vrtulke na zaciatok tych rebier. malo by tam byt vidiet ten bordel
ak nie, tak a) reklamovat
b) odsrobovat kryt a vycistit
tiez je moznost, ze chladic nedolieha na jadro... ale to by som riesil az ked jednoduchsie metody nezaberu