Řazení složek v dialogovém okně Windows XP
Zdravím,
může mi někdo vysvětlit, podle čeho windows nastavuje řazení složek v dialogových oknech Otevřít, Uložit apod.?
http://img397.imageshack.us/img397/8...0349uy8.th.jpg
Ve všech aplikacích se mi řadí soubory/složky podle jejich vytvoření, respektive podle poslední změny.
Nevím, jak Windows donutit, aby pořád řadil podle abecedy. Když to změním běžným způsobem, tak při vstupu do další složky se to nastaví opět podle poslední změny souboru.
V běžném průzkumníku se přitom soubory řadí normálně, jak chci.
Největší sranda je ta, že jsem ve windowsu tudle možnost řazení nenastavoval, takhle řadím jen přes TC, protože s minulou instalací se mi stalo to samé.
Re: Řazení složek v dialogovém okně Windows XP
On si pamata, ako si mal naposledy otvorenu danu zlozku, a podla toho to radi.
Ak chces mat vsetko podla abecedy, tak si otvor lubovolnu obycajnu zlozku (napr. c:\), klikni v nej pravym, daj zoradit podla mena, potom tam daj na hornej liste Tools (asi moznosti) -> Folder Options (vlastnosti zlozky) -> View (zobrazit), zaskrtaj co a ako chces mat zobrazene, a potom daj Apply to All Folders (aplikuj na vsetky zlozky)...
(slovenske nazvy som tipoval, anglicke su dobre...)
Hehe, diky. Ja tusil, ze tu bude nekde nejake "blbustka".
To jsem si taky myslel, ze si to pamatuje posledni nastaveni, ale jak rikam.
V Exploreru (pruzkumniku) se vse radilo, jak jsem chtel (podle abecedy) nebo podle posledniho nastaveni,
Ale pouze v dialogovych oknech se to porad radilo podle zmeny, i kdyz jsem to tam zmenil a ukoncil nebo vjel do jine slozky.
To se mi zda celkem nelogicke
Ono je to kvoli tomu ako v M$ funguju. Rozumej - takmer vylucne lepia novy kod na stary uz od dob Win3.1 (mozno uz od 1.0, ale to sa mi verit nechce ;D ), preprogramovavaju len vynimocne. Je to nadherne vidiet na vsetkych moznych nastaveniach. V podstate su stare panely, co si videl uz vo Win95 resp. Win NT 3.5(1) na jeden-dva kliky, v XPckach na tri-styri kliky zahrabane... Niektore panely (instalacia Fontov) ostali z Win3.11 aj vo Vistach...
Citace:
Původně odeslal
PiT
Ono je to kvoli tomu ako v M$ funguju. Rozumej - takmer vylucne lepia novy kod na stary uz od dob Win3.1 (mozno uz od 1.0, ale to sa mi verit nechce ;D ), preprogramovavaju len vynimocne. Je to nadherne vidiet na vsetkych moznych nastaveniach. V podstate su stare panely, co si videl uz vo Win95 resp. Win NT 3.5(1) na jeden-dva kliky, v XPckach na tri-styri kliky zahrabane... Niektore panely (instalacia Fontov) ostali z Win3.11 aj vo Vistach...
"If it works, don't fix it" ;D
Stejne je to divny, nektere aplikace(dialogove okna) to radi dobre, ale ted treba u vindowsackeho Malovani se to radi podle zmeny..
(a jak jsem uz zmonival, podle zmeny jsem to ve woknech nikdy nenastavoval)
Nechapu, zese se to samo prenastavilo v dialogovych oknech..
To se stava jenom me?