-
obycejna klavesnice - druh na vymreni?
V novy praci jsem nenasel vyhovujici klavesnici, zadny problem,najdi si na netu vyhovujici, koupime.
jenze budto jsem exot ja, nebo vyrobci klavesnic, ale nechapu, co je tak slozityho na nasledujicich pozadavcich:
velky Enter (ne aby mu shora ubiralo misto '\'), oba dva dlouhe shifty (tj jako dve bezna tlacitka), a normalni dlouhy backspace. A samozrejme klavesy na normalnich mistech, tj zadny posun bloku s del-pgDwn x del-ins, atd.
Zadne dalsi pozadavky na zdvih ergonomii,... nemam!
Zacal jsem prohledavat nabidku czc, podle ceny, a kdyz jsem se dostal na 500,- , (coz je vazne max, co bych byl ochotny za _obcejnou_ klavesnici dat) aniz bych nasel jedinou, ktera by vyse uvedene splnovala, chytlo me zoufalstvi.. Snad jedina a4tech, nejaky herni special, byla jakz takz, ale mela zas soupnuty escape, ktery pouzivam velmi casto..
Nema nekdo tip na typ?
-
Re: obycejna klavesnice - druh na vymreni?
na sve Logitech Ultra X mam:
- velky enter a backspace
- pravy shift je velky, levy zmenseny o [|\] klavesu
- zadne dalsi harakiri s premistovanim klaves se nekona :)
ale bacha, existuje vice variant s ruznym rozlozenim (a obrazky v e-shopech moc nesedi), takze by to chtelo nejlepe osobne zkouknout v krame a teprve pote kupovat
pripadne nejakou Fujitsu-Siemens z topicu 03/06 Klávesnice s nízkým zdvihem
-
logitech Ultra X Premium s nízkym zdvihom, za tú cenu ťažko zoženieš niečo lepšie a layout by ti mohol vyhovovať (teda až na krátky ľavý shift, ale čo viem tak sa niektoré revízie líšili v layoute takže ideálne pred kúpou ošahať)
edit: LM bol rýchlejší :)
-
Hmm, tímto jsem si prošel před půlrokem taky :-(
Nakonec jsem (po několika nezdařených nákupech) skončil u LOGITECH Deluxe 250 (PS2, nebo USB).
Bohužel má také zkrácený levý shift (ale při programování jsem se kupodivu rychle naučil používat "\" vlevo), jediné co bych jí mohl vytknout jsou detaily jako jednobarevné popisky (Z/Y si občas přemaluju fixem, aby se mi to nepletlo), Win klávesy (které ale dneska jsou všude) a i povrch náchylný na umatlání (i když je mat).
Naproti několika dalším značkám ale neumřela do 2 měsíců a momentálně zvažuju, že za tu cenu vezmu ještě 1-2 do zásoby
PS: Moje první klávesnice má čestné místo ve skříni, používal jsem ji až do loňska, tj. asi 12 let !!! a kdyby neměla ještě DIN připojení, používal bych ji dodnes...
-
redukce DIN - ps2 se da sehnat. Je to jen jiny konektor, logika pripojeni je stejna.
edit: taky jsem pouzival svoji prvni klavesnici z roku 93 pomerne dlouho a je jeste stale funkcni, ale bouzel nema win klavesy, na kterych jsem zavisly, takze bouzel ....
-
Vítej do klubu, normální klávesnice už jsou dneska asi jenom pro socky :D Dneska musíš mít bambilion "funkčních" tlačítek a aerodynamickej vzhled :D Já jsem strašně dlouho zůstával u klasický chicony za 120 ká čé a nebo u dolbyovky, jinak jsem nebyl schopnej sehnat klávesnici co by odpovídala mejm požadavkům z hlediska designu a nebo byla příšerně drahá.
-
Genius SlimStar USB/PS2....do kanclu myslim dostacujici, layout se vsim jak pises
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31172
...bohuzel se meho i bydlova exemplare obcas zasekne klavesa, takze na gameseni to moc neni ./
-
Nepsal náhodou velký backspace? Ať koukám jak koukám, tak slimstar má jen "malej čudlík", což mě osobně neskutečně irituje a pořád si na to ne a ne zvyknout, čili tenhle thread sleduju ostřížím zrakem, snad ještě nějaká kláveska pro normální lidi bez fičurinek pro frikulíny existuje? :-/
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
redukce DIN - ps2 se da sehnat. Je to jen jiny konektor, logika pripojeni je stejna
tu redukci mam, ale ted potrebuju DIN-USB a to je krapet vetsi orisek ;)
Osobně mě nejvíc vytáčí Win klávesy, ale bohužel jediné kvalitní klávesnice bez tohoto nešvaru vyrábí IBM a samostatně jsou u nás nesehnatelné.
-
Presne tak, malej bckspc je zasadni :( Zatim to vede ta Logitech Ultra X..
-
přesně tohle jsem několik let řešil a konečně před několika měsíci uspěšně vyřešil! tehdy jsem objevil shop, kde měli skladem tvrdě nedosatkové chicony KB-2961 a hned tři kousky zakoupil. Snad mám navěku pokoj :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
přesně tohle jsem několik let řešil a konečně před několika měsíci uspěšně vyřešil! tehdy jsem objevil shop, kde měli skladem tvrdě nedosatkové chicony KB-2961 a hned tři kousky zakoupil. Snad mám navěku pokoj :-)
napadne to pripomina moji prvni klavesnici, (10 let nazpet) kterou bych si do prace vzal, kdych ji nechtel mit doma.. Taky ma jeste din konektor :) AZ NA TEN BACKSPACE...
-
UltraX jsem si koupil do prace a nemuzu si vynachvalit. Sice uz jsem jednou v CC reklamoval, protoze se muselo na pomlcku trochu vic pritlacit, ale zase to slo vymenou.
Jestli jsi zvyklej psat na notasu, tak je tohle hodne blizko.
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Nepsal náhodou velký backspace? Ať koukám jak koukám, tak slimstar má jen "malej čudlík", což mě osobně neskutečně irituje a pořád si na to ne a ne zvyknout, čili tenhle thread sleduju ostřížím zrakem, snad ještě nějaká kláveska pro normální lidi bez fičurinek pro frikulíny existuje? :-/
Aha, to sem si nevsim, moje chyba...me maly backspace nevadi, to uz je horsi zkraceny levy shift.
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Rozne varianty ENTERu, BACKSPACE, \ a laveho SHIFTu existuju davno:
- maly backspace, vedla neho je \ a preto moze byt ENTER velky tvaru L
- alebo \ vlavo od ENTERu, potom moze byt velky tvaru obrateneho L
- alebo maly enter, nad nim \ a nad nim velky backspace
- povodne 101-klavesova klavesnica ma len jeden klaves \ a 102-klavesova dva - jeden pri backspace a druhy pri lavom SHIFTe (tym padom je lavy SHIFT maly)
Logitech Deluxe 250 maju u nas v Ageme, pre nove PC je to celkom pouzitelne riesenie. Blbe je, ze nemaju bielu ani USB verziu.
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Aha, to sem si nevsim, moje chyba...me maly backspace nevadi, to uz je horsi zkraceny levy shift.
Přesně tak, když už kompromis (překvapilo mě, že i Chicony dělá klávesnice s minimálně jedním "zkrácením" :-(), tak IMHO jde nejméně poznat právě ten chybějící dlouhý Backspace...
-
Nejlepsim resenim je IMHO zkraceny pravy shift (1.5 klavesy) a "\" napravo od nej. Potom muze zustat velky enter, backspace i levy shift. Konkretne s takovymhle rozlozenim tu mam keytronic - taky pekne stary - cca rocnik 97....
-
Řekl bych že tohle je pro každýho jiný, takže debata co je menší zlo je dost mimo ;-)
Fajn je, že jsme dospěli k nějakýmu výběru a každý si už z toho musí vybrat co mu bude vyhovovat nejlíp :-)
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
V novy praci jsem nenasel vyhovujici klavesnici, zadny problem,najdi si na netu vyhovujici, koupime.
jenze budto jsem exot ja, nebo vyrobci klavesnic, ale nechapu, co je tak slozityho na nasledujicich pozadavcich:
velky Enter (ne aby mu shora ubiralo misto '\'), oba dva dlouhe shifty (tj jako dve bezna tlacitka), a normalni dlouhy backspace. A samozrejme klavesy na normalnich mistech, tj zadny posun bloku s del-pgDwn x del-ins, atd.
Zadne dalsi pozadavky na zdvih ergonomii,... nemam!
Zacal jsem prohledavat nabidku czc, podle ceny, a kdyz jsem se dostal na 500,- , (coz je vazne max, co bych byl ochotny za _obcejnou_ klavesnici dat) aniz bych nasel jedinou, ktera by vyse uvedene splnovala, chytlo me zoufalstvi.. Snad jedina a4tech, nejaky herni special, byla jakz takz, ale mela zas soupnuty escape, ktery pouzivam velmi casto..
Nema nekdo tip na typ?
No našel jsem takovou co by rozmístěním měla klávesy jak si přeješ, akorát že šipky a ASWD má oranžově :confused:
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007R0D8000FI7
-
Jj, na tu jsem taky narazil..
Citace:
Původně odeslal
KtK
...Snad jedina a4tech, nejaky herni special, byla jakz takz, ale mela zas soupnuty escape, ktery pouzivam velmi casto..
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Konkretne s takovymhle rozlozenim tu mam keytronic - taky pekne stary - cca rocnik 97....
Keytronic su super, ale uz sa nedaju u nas kupit - asi boli prilis drahe a nikto ich nekupoval :( Obcas sa daju najst od nich OEM klavesnice - mam dve s logom HP. Sice su nemecke, ale pise sa na nich vyborne.
-
Ja sem po nejakem tom hledani a badani ozelel velky enter a skoncil u G15 (ve starsi verzi, ktera je IMO lepsi nez ta soucasna).
Jinak moje puvodni (13 let stara a stale funkcni) KB ma velky enter a \ pod nim misto kusu shiftu (coz je vyhoda, pokud se hralo neco na sipkach a neslo to dat jinam, tak dalsi ovladaci klavesa v dosahu ;) ).
-
mno já před pár týdny koupil Logitech Media Keyboard 600 CZ a je to zoufalost... multimediální tlačítka jsou super, ale Delete & spol. jsou úplně přeházený, takže když člověk instinktivně klikne do míst, kde býval End, zmáčkne Delete... bohužel se budu muset porozhlédnout po jiné klávesnici s klasickým rozložením... a pořád váhám (zlatá Dolbyovka, která už ale dosloužila)
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
...
...
Nejsi exot, už taky několik let vyhlížím tu "správnou". problém je s tím "\". Někde prostě být musí. Kde by podle tebe měl být umístěn?
EDIT: úplně nejradši mám ty klávesnice, kde si místo PG_DOWN vypnu počítač...
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
mno já před pár týdny koupil
Logitech Media Keyboard 600 CZ a je to zoufalost... multimediální tlačítka jsou super, ale Delete & spol. jsou úplně přeházený, takže když člověk instinktivně klikne do míst, kde býval End, zmáčkne Delete... bohužel se budu muset porozhlédnout po jiné klávesnici s klasickým rozložením... a pořád váhám (zlatá Dolbyovka, která už ale dosloužila)
Tak vem tu G15tku, ta klasicky rozlozeni ma. Je sice dost draha, ale jako bonus k tomu budes mit LCD se kterym umi nativne dost games primo spolupracovat (zobrazuje se ti trebas munice/mana/zivoty/ ...) a vsechny klavesy navic jsou umisteny mimo => nicemu nevadi.