Nekompatibilita s deskou?
Koupil jsem x1650 AGP do jednoho staršího kompu. Docela mě překvapilo, že prostě nejde. Obraz vypadá jako... No "něco" se ukáže, ale vypadá to jako plocha vyplněná náhodnýma pixelama. Prostě něco je špatně. Přitom deska umí až AGP 8x. Bios jsem vyresetoval. Nechápu co je špatně... Možná VIA chipset? :) Jinak je tam nějakej AthlonXP.
Co myslíte, koupit novější desku?
Re: Nekompatibilita s deskou?
Jestli je tam VIA chipset, tak bych se vubec nedivil. Klasicke veci, jako vypnout FastWrites, AGP na 4x/2x jsi zkousel?
Fastwrites jsem vypnutý měl (je tam ještě něco co jsem nikde jinde neviděl, ale to bylo taky zap i vyp). Pomalej režim jsem nezkoušel, ale bylo tam auto.
Původně tam byla nainstalovana FX5200, která normálně funguje.
Asi fakt VIA...
Po čem bych se tak nějak mohl kouknout? Na tenhle procík už jedině bazar, hádám..
Zkus jeste vynutit pomalejsi agp. Jiny AGP driver by mohl pomoct (VIA Hyperion balik).
Taky jestli je ok ta grafika?
Jinak asi neco s nvidia chipsetem, tam problem s ati nebyl. Otazka, jestli sezenes :)
Jsem zapomněl upřesnit, že tohle se stane okamžitě místo POSTu...
A nejseš si jistej jestli ta grafika nemá vadný paměti?
Minutu před instalací byla vybalená z krabice... Fakt ne. Není možná. Když o tom alee mluvíš, jo, tyhle zběsilosti s obrazem se v takových případech stávaly, ale u novýho zboží se mi to nezdá.
A ta stará deska je stejně naprd, takže se stejně bude měnit :)
To že je karta nová, neznamená nic ohledně jejího stavu. MSI 8800 ultra OC jich má 2/3 vadných z výroby třeba. (nedaj ty takty). Pokud je to horší výrobce, třeba Powercolor, tak je to i celkem pravděpodobné.
Tohle je Sapphire, tam bych něco takovýho rozhodně nečekal. Asi to pro klid duše vezmu a odvezu do CzC jestli by jí netestnuli.. Snad by to udělali zadara :)