Re: vmware server console
console se pripojuje k vmware serveru, ktery je tatez zadarmo. Samotna konzola samozrejme virtualni PC nevytvori.
Asi tak, konzoli využiješ pouze pro připojení k serveru - ať je to VMware Infrastructure nebo VMware Server. VMware Server je jak bylo zmíněno taktéž zdarma.
Mno k infrastructure si moc neskrtnes :) Tak mozna k jednomu ESX serveru :cool:
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Mno k infrastructure si moc neskrtnes :) Tak mozna k jednomu ESX serveru :cool:
ESX se dneska jmenuje Infrastructure ;)
edit. a pro úplnost GSX je dnes VMware Server.
jojo ja vim ze je to pro pripojeni, console je soucasti instalacniho balicku vmware serveru. ale opravdu nevim co to sakra je. jednou mi to zahlasilo ze je soubor corupted (md5 pritom spravne), pak je vsechno sede, pak je zase 1.cab spatny a vrchol pri n installaci je tesne pred koncem blue screen.
teda klobouk dolu pred pany programatory...
nakonec jsem nainstaloval starej vmware workstation a bez problemu...
to jsem zvedavy jak dopadnu s xenu az se k tomu dostanu, protoze tohle se mi fakt nelibi.
kazdopadne diky za prispevky
Uff maj to nejaky narocny to nazvoslovi, radsi to resit nebudu :)
V kazdem pripade bych hledal chybu jinde nez na strane vmware, kdyz uz instalacka je corrupted...
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Uff maj to nejaky narocny to nazvoslovi, radsi to resit nebudu :)
V kazdem pripade bych hledal chybu jinde nez na strane vmware, kdyz uz instalacka je corrupted...
Podle popisu instalace corrupted není, zašedlá menu VMware console jsou, když nejsi připojen k žádnému serveru. VMware console je prostě jen hloupý klient a sám o sobě prakticky nic neumí.
jasne, ale ja ten server musim teprve vytvorit a to je cestou :
file > new > virtual machine
a nebo pripojit.... ale nemam moznost protoze je to zasedle...
A jsi pripojeny k serveru? A ten server je funkcni?
Citace:
Původně odeslal
sasha
jasne, ale ja ten server musim teprve vytvorit a to je cestou :
file > new > virtual machine
a nebo pripojit.... ale nemam moznost protoze je to zasedle...
ne, asi jsi to špatně pochopil.
Aby ses mohl připojit k virtuální mašině nebo vytvořit novou (pomocí file > new > virtual machine ), musíš být připojen k serveru (VMware server nebo VMware Infrastructure).
Stáhni si VMware Server 1.0.6 (Windows), (případně další systémy a balíky) nainstaluj, tam použij tvoje sériové číslo a pak se budeš mít k čemu připojit. Nainstaluješ to i když sériové číslo bude neplatné a přes konzoli ho můžeš znovu zadat (ale musíš být připojen! ;D)
Pokud budeš mít serial neplatný, zaregistruj se a vygenerují ti nové číslo.
no mozna jsem z toho opravdu ted zmateny, ale postupoval jsem podle jejich dokumentace....
zkousel jsem nainstalovat VMware-server-installer-1.0.6-91891.exe, po te se mi zobrazi ikonka pro vmware server console
mam dva image ale nemam jak je pripojit, spustit.... ps na seriove cislo se to vubec neptalo...
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
sasha
no mozna jsem z toho opravdu ted zmateny, ale postupoval jsem podle jejich dokumentace....
zkousel jsem nainstalovat VMware-server-installer-1.0.6-91891.exe, po te se mi zobrazi ikonka pro vmware server console
mam dva image ale nemam jak je pripojit, spustit.... ps na seriove cislo se to vubec neptalo...
Fajn, pak tedy spusť vmware consoli, připoj se na localhost, a pak bys měl mít možnost přes file-open apod. s VM pracovat.
Po připojení by se ti měla zobrazit tato obrazovka s hláškou "connected to Local host ....."
tak dalsi pokus instalace skoncil opet modrou smrti a veselou hlaskou
PAGE_FAULT_IN_NOPAGED_AREA :))))
i tak jsem zkousel co se bude dit, protoze to vypada, ze to spadlo az na samem konci...
kdyz se chci prihlasit na localhost at bez hesla nebo s heslem, ktere mam na kompu (je nejake default? :) ) tak mi to napise ze jsem byl aktivne odmitnut....
Citace:
Původně odeslal
sasha
tak dalsi pokus instalace skoncil opet modrou smrti a veselou hlaskou
PAGE_FAULT_IN_NOPAGED_AREA :))))
i tak jsem zkousel co se bude dit, protoze to vypada, ze to spadlo az na samem konci...
kdyz se chci prihlasit na localhost at bez hesla nebo s heslem, ktere mam na kompu (je nejake default? :) ) tak mi to napise ze jsem byl aktivne odmitnut....
Hlásíš se tam s účtem, který má práva jako proces, pod kterým to běží (zhruba tak nějak), zkrátka jako lokální administrator to musí fungovat.
Ale aktivně odmítnut znamená, že ti tam ten vmware server neběží. Máš to ve službách?
ahoj,
services:
vmware dhcp service
vmware nat service
vmware virtual mount manager extended
- nic vice v seznamu neni
tasklist:
vmount2.exe
vmnat.exe
vmnetdhcp.exe
instaloval jsem to jako spoustu jinych programu jako lokalni admin a stejne tak se i prihlasuji.
hm je nejake specialni/default heslo a user name?
Citace:
Původně odeslal
sasha
ahoj,
services:
vmware dhcp service
vmware nat service
vmware virtual mount manager extended
- nic vice v seznamu neni
tasklist:
vmount2.exe
vmnat.exe
vmnetdhcp.exe
instaloval jsem to jako spoustu jinych programu jako lokalni admin a stejne tak se i prihlasuji.
hm je nejake specialni/default heslo a user name?
to by mělo být všechno OK... stejně tak procesy ...
to je slušná záhada, zkus to regulérně odinstalovat komplet, znovu nainstalovat a pak spustit konzoli a připojit se k localhostu.
tak to bylo opravdu tim notebookem, system to nezvladl, bohuzel je firemni a nemuzu vypnout kupu hloupeho softu co tam bezi.
ale i tak dekuji za pomoc, doma mi to beha vyborne
sasha