-
Drátování 775
Páč má Lamerská deska Gigabyte neumí v biosu vubec nic a tím myslím skutečně nic(nejchudší Bios co sem kdy viděl)hledal jsem jak zadrátovat LGA 775,jednak proto že Celeron D 326 2,53Ghz je strašná lemra a taky proto že ram jedou synchro čili 266Mhz:( našel sem tohle http://www.tipidpc.com/viewtopic.php?tid=98439&page=1
má anglina je fakt slabá,tak nechápu ty návody uplně dole(FSB 533Mhz-667Mhz) kde je právě Celeron D ale sou tam dvě možnosti jak zadrátovat.......poradí mi někdo kterou použít?díkes
-
Re: Drátování 775
Tak ja bych zkusil tu druhou metodu, pujde to lepe spojit, kdyz jsou piny tesne vedle sebe (ostatne to ma tak udelano i na obrazku a funguje... no a kdyz by to nefungovalo, tak zkusit prvni zpusob ;-))
EDIT: a ohledne toho biosu, nepomuze kombinace ctrl+f1? co je to za desku?
-
Díkes...no deska je gigabyte GA-8S661FM s čipsetem sis v biosu krom nastavení data,bútování,USB podpory,hesel a podobných zbytečností není fakt nic,když sem stáhnul poslední verzi z gigabyte.cz tak jediný co sem zjistil je že ten bios je buď pro jinou desku nebo je nekompletní....takže fakt zklamání,hlavně potom když ve woknech deska OC umí i když se s celeronem D dostanu jen na 154Mhz FSB,jak sem už říkal nelze nastavit paměti jak časování ani frekvence takže má stařičká Asus P4S800-MX s celeronem 2,2Ghz ji výkonově strčí do kapsy <:(
EDIT:ctrl+f1 odemkla časování pamětí,díky,s deskama gigabyte nemám skušenosti takže o týhle vychytávce sem vubec nevěděl.vše ostatní je ale při starém takže asi skusím ten druhej postup
-
Jesi ti to pomuze, tak mam na webu http://rayer.ic.cz/hardware/core2.htm zapojeni soklu LGA775 a VIDy pro C2D a P4.
-
JJ už sem koukal,nebyl sem si jistej jestli je Cel D stejně zapojenej jako P4....patrně to zkusím dnes nebo zítra...ještě mě zajímá váš názor na napětí???mám zvýšit??je tam popsanej postup na +0,1V tušim....dalším problémem je dělička téhle desky,na 200Mhz má určitě ale 166Mhz...nevim,možná to hodí šílený takt PCI/AGP a ani to nepostne:confused:a jelikož má deska už něco pamatuje a pacičky na socketu sem už narovnával,je to trošku risk :?: inu uvidíme....skusil bych i 200Mhz ale 3,8Ghz to nedá určitě
EDIT:mikropájkou??nebo trafopájkou??přemýšlel sem i o sekunďáku a alobalu
-
Tak první test bez vzýšení napětí proběhl dobře jenom s tou chybou že to nepostlo:mad: (mikropájkou) jdu přidat šťávu:p snad to klapne
EDIT:tak to neklaplo,navíc ani při vrácení do púvodního stavu to ani nepostne,což není zrovna dobrý...budu zkoušet dál
EDIT2:tak nevim čim to bylo,CPU sem znovu nasadil a hle 3154Mhz to postlo a zatím běží pár minut na Prime 95 49° při 1,448v