Re: jak nejůčiněji chladit
ten v bocnici by mel foukat a vzadu tahat.
Docela koukam, jak sou dnes ty internetovy prekladace pomalu dovedeny k dokonalosti :mweheh:
Jestli chces tak ti to vyjednam tady u sousedu, zpravidla po desti tu palej kupy listi, misto toho aby ho hodili na kompost... kour je celkem husty a pomalu se vytraci ;)
Grafiku máš 3870 a nejÚčiNNěji se píše takhle ;)
Být tebou tak na grafickou kartu koupím Accelero S1 a odpadnou ti práce na bočnici.
Ohledně toho kontrastního plynu netuším, jak bys to chtěl omrknout (předpokládám že nemáš průhlednou bočnici) aniž bys otevřením bočnice to proudění vzduchu zásadně nenarušil... spíš bude lepší si změřit teploty komponent před a po úpravách ;)
Nebo pouzit infra teplomer, sice neprakticke, ale take by to slo. Samozrejme thermokamera by byla nejlepsi, ale k te precijen nema kazdy pristup.
Citace:
Původně odeslal
Arg
ten v bocnici by mel foukat a vzadu tahat.
Docela koukam, jak sou dnes ty internetovy prekladace pomalu dovedeny k dokonalosti :mweheh:
Jestli chces tak ti to vyjednam tady u sousedu, zpravidla po desti tu palej kupy listi, misto toho aby ho hodili na kompost... kour je celkem husty a pomalu se vytraci ;)
Fakt dobrý ale čekat po sklizni brambor nechci, a pak ten vzduchovod odetud ke mě,bá jo.
Ale mě fakt šlo o to jak uchladit grafiku ,jestli mám tunelem foukat nebo cucnout to co vzniká. A taky jestli je dobrý řešení otevřít a posléze osadit ventilátorkem prostor nad (zhruba) pamětěmi nebo to zásadně změní proud vzduchu.
Bocnoci bych nechal byt, luft v bedne snad uz mas dostatecny, spis by bylo treba lepsi chlazeni samotnych komponent > kup za par stovek Accelero S1 (jak je vyse uz zmineno), namontuj na grafiku a mas vystarano, pro dobrej pocit muzes doplnit vetrakem pridelanym stahovacima paskama k zebrum chladice tak aby foukal na grafarnu...
Já mám zkušenosti, že při testování vzduchotechniky často technici používají cigaretový dým. Aby to bylo výrazné závisí na osvětlení case -nejlépe to nasvítit pod vhodným úhlem, ale chce to vyzkoušet (možná že by to bylo vidět pěkně v při světle UV výbojky.
Jinak bych věděl pár typů na na efektní dýmy-bohužel by asi nedělaly dobře hardware v počítači.
Citace:
Původně odeslal
Libor Vodehnal
Já mám zkušenosti, že při testování vzduchotechniky často technici používají cigaretový dým. Aby to bylo výrazné závisí na osvětlení case -nejlépe to nasvítit pod vhodným úhlem, ale chce to vyzkoušet (možná že by to bylo vidět pěkně v při světle UV výbojky.
Jinak bych věděl pár typů na na efektní dýmy-bohužel by asi nedělaly dobře hardware v počítači.
JJ, cigaretovy dym je fajn...Par krat som prave takto skusal odkial a kam vetry vanu... :)