-
Servisy...
Mám lehce zdeformovaný (nebo roztažený) M42 závit na objektivu a sháním servis, který má výbavu na protažení závitu. Ptal jsem se jednoho zámečníka, ale prý stoupání M42 závitu neodpovídá klasickým standardům, pro které má závitořez. Netušíte, jestli na tohle má nějaký servis nástroje?
Zatím jsem narazil pouze na informaci, že nějaký pan J.Kolín z Mratína vyrábí na zakázku všemožné redukce, takže předpokládám, že by na to výbavu mít mohl, ale jelikož na něj neznám email (má-li nějaký), nechám ho až jako poslední možnost...
-
Re: Servisy...
Nechaval jsem si poslat nejakou redukci od cloveka co to vyrabi, ten to bude mit urcite. Zkus mu napsat. Kontakt: Michal.Kristek@seznam.cz
Uz si nepamatuju odkud je, ale nemel by to byt problem poslat postou...
Nebo pak fotoSkoda, tam taky delaj redukce na zakazku, ale nevim kolik by si uctovali.
-
Jj, Foto Škoda nebo bazar Pazdera - obojí ve Vodičkově, u obou by to neměl být snad problém.
-
Osobně mám taky kladnou zkušenost s Pazderou (JP FOTO), můžu doporučit. Nechával jsem tam dělat nějaké redukce a tubus na Canon S1 IS.
-
Umí ve zmíněných servisech opravit i zaseklou clonu u CZJ Sonnaru 180/2.8 (Pentacon Six)? Příp. jiné tipy, kde to zvládnou?
-
Pokud vím, čistí tam jak těla, tak objektivy, takže rozborka-sborka nebude problém a dloubnout do clony snad už taky ne.
-
Kankal: kdyby ti nevyhověli, můžu ti dát kontakt na člověka, který je schopný něco takového opravit, pokud nejsou třeba díly
-
Pkud by jsi měl cestu do Brna, existuje tu jeden moc fajnový servis. Nevedou však náhradní díly, na druhou stranu rychlost, kvalita i cena je až neskutečná:) Pokud máš zájem, pošli SZ.