BIOS PCI-E 100, nebo PCI-E 110 ?
Mám nastavenou hodnotu v BIOSu PCI-E 100. U spousty lidí jsem viděl hodnotu PCI-E 110. Co mám nastavit, aby to bylo na výkon a ničemu neuškodil ? Mám PCI-E 2.0 x16 jak podporovanou deskou, tak i grafikou, ale vždy po normálním zapnutí se nastaví PCI-E 1.0 x16, po ručním restartu se to přepne na PCI-E 2.0 x16, kde je zakopený pes ?? Jak tedy nastavit PCI-E v BIOSu ? Díky.
Doufám, že jsem ve správné sekci. :p
Re: BIOS PCI-E 100, nebo PCI-E 110 ?
Citace:
Původně odeslal
JackalJackal
Mám nastavenou hodnotu v BIOSu PCI-E 100. U spousty lidí jsem viděl hodnotu PCI-E 110. Co mám nastavit, aby to bylo na výkon a ničemu neuškodil ? Mám PCI-E 2.0 x16 jak podporovanou deskou, tak i grafikou, ale vždy po normálním zapnutí se nastaví PCI-E 1.0 x16, po ručním restartu se to přepne na PCI-E 2.0 x16, kde je zakopený pes ?? Jak tedy nastavit PCI-E v BIOSu ? Díky.
Doufám, že jsem ve správné sekci. :p
Pokud možno se drž standardu PCIE frekvence 100MHz, předejdeš tím problémům....někdo zvedá frekvenci kvůli problémů s FSB wallem, ale na novějších chipsetech to prakticky nemá význam, ten problém se tam téměř nevyskytuje. No verze PCIE se v BIOSu nenastavuje pokud vím, to si BIOS sám osahá kartu co podporuje.... možná ti to dělá verze BIOSu, nebo nějaké nestandardní nastavení chipsetu. U mne to startuje hned na verzi 2.0
Re: BIOS PCI-E 100, nebo PCI-E 110 ?
Je to divné. Asi na čtvrtém BIOSu, je to pořád stejně. Po zapnutí je hodnota PCIE 1.0 x16 a vše je OK, jak výkon tak funkčně. Po chtěném restartu se to přepně na PCIE 2.0 x16. Prdím na to, nechám to být, díky. ;)