"Jetý" multimediální odolný NB
Zdravím,
potřebuju poradit s výběrem "jetého" multimediálního NB od nějaké dobré značky (HP, Toshiba apod.). Sonduju, co se dá za daný peníz (max. cena 22.000,- a níž) pořídit ojeté a se zárukou. Nebránil bych se i novému NB, ale to leda v případě, že by šlo o nějakou special slevovou/výprodejovou akci nebo tak. Pokud by měl někdo něco takového na prodej => SZ (snad to není proti pravidlům - chci se zdržet případného OT). NB bude hodně cestovat autem, takže by měl být odolný. Využíván bude na sledování filmů, poslech hudby a občasný gaming.
Požadavky:
17" monitor (případně i 15", ale níž ne)
dvoujádro (nejlépe Intel)
2GB RAM (případně 1GB + další se dokoupí)
160 HDD 5400 otáček
grafická karta nejlépe něco jako 8600/2600 (případně i něco horšího, s čím se dá jakžtakž hrát)
dobrá/ucházející zvuková karta (v rámci možností)
Wifi, BT
možnost instalace XP (není 100%ní podmínkou)
"zbytková" záruka
Jelikož se v NB opravdu nevyznám, budu vděčný za jakýkoli tip. Taky bych chtěl TV kartu - počítám že integrovaná se asi nedělá (takže tohle případně neberte v potaz, koupí se externí).
EDIT: decentní úprava požadavků :-)
Re: "Jetý" multimediální odolný NB
Zkus se kouknout na gigacomputer.cz, mají tam spoustu 17" Pavilionů do Tvého fin. limitu.
např.tento http://hp.gigacomputer.cz/cs/zbozi/1...-dv9595ed.html
na další koukneš sám. Má to své výhody i nevýhody, záleží jak Ti to sedne.
Do 22k se dá sehnat i nový, ale je to MSIčko
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53644
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Díky za tip, ten HP dv9595ed vypadá fakt dobře, koukám že má dokonce 2x 160GB HDD, to se neztratí :-)
MSI nechci, měl jsem od nich 2x základní desku a MP3 přehrávač, a po zkušenostech jsem se zařekl, že MSI už nikdy víc.
EDIT: nemá někdo s tímto HP notebookem zkušenosti? Nikde jsem o něm nenašel ani zmínku (v českém jazyce), to je nějaký výběhový/náběhový model, ne? :-)
Drtiva vacsina notebookov co gigacomputer predava sa v CR a niekedy ani v europe nikdy nepredavalo, preto o tom v czestine ziadnu zmienku ani nemozes najst ;)
Btw. "NB bude hodně cestovat autem, takže by měl být odolný" - to bude jazdit nejaku WRC? Pretoze vo vypnutom stave nemoze ziadnemu notebooku cesta autom uskodit, kym teda nebude lietat po priestore. Tento pavilion (a aj ine paviliony) nie su nijak zvlast odolne stroje, vlastne ziadny 17" notas nie je "odolny" ale toto zvladnu vsetky.
Skor si daj pozor na displej - 1440x900 na 17" je rovnaky shit ako 1280x800 na 15,4" :(
Tzn. že to jsou nějaké americké/čínské verze nebo co? :-) A vadí resp. může to něčemu vadit/býti ke zlu?
Vozem WRC NB jezdit nebude, ta odolnost byla myšlena tak, že prostě vozit ho autem po našich cestách a polních uličkách není jako ho s sebou nosit do práce, když jedu trolejbusem. To že nebude lítat prostorem vozu nemohu zaručit. Někde jsem tu zahlédl zmínku o "křehkých" plastech (bylo to u Acera nebo ASUSe), tak prostě aby to byl notebook otloukánek :-) U nějakého dražšího tuším Lenova psali o hořčíkovém rámu (je mi jasné, že tenhle ho mít nebude), tak nevím jestli je klasika železný anebo jestli se třeba dělají rámy z nějakého tvrzeného plastu... v NB se opravdu nevyznám.
Tento HP 9595 se mi líbil kvůli ceně, značce a parametrům, ale říkal jsem si že je to příliš krásné na to, aby to nemělo nějakou "pihu na kráse". To rozlišení mi přijde v poho, když si vezmu že stolní 17" LCD má 1280 x 1024. Nebo je v tom problém?
A co bys teda vybral za danou cenu ty (vzhledem k parametrům asi něco bazarového)?
Citace:
Původně odeslal
meteor
Tzn. že to jsou nějaké americké/čínské verze nebo co? :-) A vadí resp. může to něčemu vadit/býti ke zlu?
ano jsou modely, ktere se v evrope bud vubec a nebo jen hodne omezene prodavaly. A co se muze stat ? Treba to, ze na nej nesezenes v ceskem HP servisu zadne nahradni dily (osobni zkusenost).
edit: citace z jednoho fora...
"6820s jsem měl na recenzi a je to snad nejpevnější 17" book, co jsem měl možnost si osahat. Klonil bych se tedy právě k němu. Větší obrazovka znamená vyšší pohodlí a rozdíl váhy není moc velký proti 15,4" bookům.
Dokonce 6820s se dá narvat do většiny batohů pro 15,4" notebooky."
Citace:
Původně odeslal
meteor
Že když se nedejbože stane nějaká vážnější závada (odejde deska apod.), tak Ti notebook neopraví (nemají díly) a dostaneš buď peníze nebo jiný.
Za tuhle cenu budeš muset udělat nějaký kompromis...Zkus se ještě podívat po bazarech, ale nevím nevím..
EDIT: PetrT mě předběhl :-)
Velkost bodov 17" LCD stolneho proti tomu v tom notase je sice takmer rovnaka, ale pri notebooku sedis vacsinou ovela blizsie ...
Len som trosku nepochopil, preco sem tahate 6820s, ked to je cisty office notebook, co nema grafiku ...
Ja by som si ziadny 17" notebook nekupil ;)
2MadCap: s tou grafikou uznavam chybu, porad nemuzu pochopit, ze si nekdo kupuje notas kvuli grafice a ne praci :-D
Cely muj post spis smeroval k tomu, ze je to 17" notas, dle recenzenta kvalitne provedeny a tusim spada do cenoveho limitu tazatele...
Je docela možné, že posuzuju nesrovnatelné (NB x stolní komp), ale rád bych si na něm i zahrál a přijde mi, že 8600/2600 by mohly být "tak akorát". Pokud máte jiný názor/zkušenost, sem s ní(m).
Stejně tak s obrazovkou => může být i 15" (ale níž už opravdu ne), ale zase: ten NB bude PRIMÁRNĚ multimediální, na práci až v poslední řadě :-) takže mi přišlo lepší mít velkou obrazovku. Váha a výdrž baterie jsou pro mě druhořadé.
A propo, máte zkušenosti s lesklým displejem v návaznosti na multimediální využití NB (hry/video)? Někdo říká to, druhý zase ono, tak mi to přijde stejně jako "osobní" záležitost.
no mne "nestaci" HD3870 a proto obdivuju, ze nekdo na mobilni 8600 ci 2600 hraje Crysis :-D
Leskly lcd v byte v ramci "statickeho" umisteni notasu je bez problemu. V buse/vlaku/aute/venku za dne je to ale peklo...
Na výkonných noteboocích mi vadí jedna věc - teplo od grafické karty. Ono většinou při hraní musíš používat klávesnici, tudíž mít položené ruce na těle notebooku a to nahřívání je fakt nepříjemný...Jasně že žáleží co zrovna děláš a kde je karta umístěná, ale mě osobně to vadí.
Shoduju se s výše uvedeným názorem, že chtít notebook kvůli grafice není ideální...Na přehrávání filmů, proč ne. Ale na hry?
Tak jsem si ještě procházel net a našel jsem 3 takové "zajímavé adepty":
1) Fujitsu-Siemens Amilo Xa2528:
http://www.alza.cz/notebook-fujitsu-...528-d82569.htm
Výhodou je 17" displej a cena, naopak nevýhodu je AMD X2 Turion a "jen" 1GB RAM
2) Toshiba Satellite Pro A300-15V:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55130
Jedinou nevýhodou je cena => na druhou stranu je to novinka - tzn. nikdo ji nemá pořádně "ošahanou" - ale zase by cena mohla jít trošku dolů (NB nepotřebuji akutně, chtěl bych ho pořídit NEJPOZDĚJI do 2 - 3 týdnů). Zajímavostí (z mého pohledu) je cituji "operační systém originální Windows Vista® Business Edition (předinstalovaný) + originální Windows® XP Professional Edition (jako záchranné médium na DVD-ROM)".
3) HP DV6750:
http://shop.comfor.cz/zboziDetail.aspx?id=111352
Takový "kompromis" (i cenový) mezi těmi výše uvedenými, navíc má 3GB RAMek, grafiku zase jen 8400.
Co vy na ně? ;) Přiznám se, že ta Toshiba se mi líbí čím dál víc...
Takže děkuji všem za rady a podněty, nakonec jsem si vybral Toshibu Pro A300-15V. Snad bude spokojenost ;)