SATA nenalezen ani s disketou při instalaci win
Please, už si s tim hraju půl dne. Pořídil jsem si WD6400AAKS, bios ho normálně vidí, wokna taky, už ho mam i rozdělenej a naformátovanej, disk jsem přepnul na sata I (jinak nebyl nikde vidět). Ale když na něj chci nainstalovat systém, tak ho wokna nevidí ani když tam přes disketu nahraju ovladače (Promise SATA378 Driver V1.00.0.26). Zkoušel jsem i Universal ATA driver v39d, ty už ten disk našli ale nějak pochybně. Prověřování hdd trvalo cca 5 minut a špatně to detekovalo oddíly, takže tam taky nešel nainstalovat systém. Disk je připojen k ASUS A8V DELUXE K8T800Pro.
Díky za rady
Re: SATA nenalezen ani s disketou při instalaci win
integruj ten driver do instalačky nLitem, pak to pojede/aspoň mě to pomohlo :)
Co skusit v biose prepnut SATA emulation PATA. Tym padom by si ani disketu nepotreboval.
Jediný co jsem našel v biosu ohledně SATA ... "OnChip SATA Boot ROM"
První pokus s nLitem nevyšel :( zkusim tam hodit ještě jinačí ovladače
V manualy mas By default, the raid connector is set as RAID. If you want to use it as an independet drive, set the Operation Mode under the Advanced menu.
Je to na strane 2-25 ;) Takze prepnut by to malo ist. A plati to jak pre SATA tak PATA.
Super! Máš u mě panáka!! Když sem to dal do SATA (RAID) nastevený na IDE tak mi to už disk vidělo. Ale potřebovalo to ovladač, nLite to pak vyřešil. Ale zajimaví je, že pak systém co mam na PATA HDD ten SATA disk neviděl, dále mi to krapet degradovalo rychlost! Cca o 10MB/s, ale vyřešil sem to tak, že sem po instalaci woken to přehodil z SATA (RAID) do normalního SATA a už pohoda! Takže moc díky