Da se nejak zvysit vykon Ram pomoci programu ??? Znam RAMBOOSTER ale do dneska sem nepobral k cemu je to dobry.
Printable View
Da se nejak zvysit vykon Ram pomoci programu ??? Znam RAMBOOSTER ale do dneska sem nepobral k cemu je to dobry.
Nevim, co presne myslis pojmem "vykon RAM" - pokud tim myslis prenosovou rychlost, tak tu zadnym programem nezlepsis, musis rucne vyladit casovani svych pameti. V nekterych pripadech muze byt rozdil znatelny...
A jak na to ??
Tohle si přečti jestli tě to vážně zajímá:
Nastavení paměti a dopad na výkon celého systému
už jsem ti to tu jednou postoval, je to sice o DDR, předpokládám že si hraješ s tím Celeronem a tedy máš SDRAM, ale to je vcelku fuk
podobné články vysvětlující časování RAM najdeš i na jiných českých webech, stačí pouze nebýt líný a pohledat
pokud budeš hýbat s časováním pamětí v BIOSu tak nezapomeň vždy po změně otestovat stabilitu RAM, tj. stáhni si Memtest nebo GoldMemory např. zde:
http://www.svethardware.cz/forum/dow...p?do=cat&id=11
Memtest momentálně nepoužívám, takže pouze k tomu GoldMemory, stačí si vypálit ten ISO image na CD-RW nabootovat z toho a jelikož je to shareware a nastavení je tedy funkční pouze u placené verze, tak pouze zmáčni ESC :mweheh: ono se ti to rozjede po mírném odpočtu ;)
nech projet několik cyklů ať máš jistotu, mám sice dojem že to netestuje tak důkladně jako starší verze které jsem kdysi používal (ty testovali 8,16 a 32 bit a bylo to příšerně pomalé) na druhou stranu je to vcelku rychlý a pro základní představu že ty RAMky to časování zvládají to snad stačí
Chcem sa iba spytat ze jak sa rozozna ci ide o RAM DDR alebo DRR2?
Mam totiz take starsie pccko doma s 380+ MB a chcem ramku do neho.
Piste prosim co najskorsie erikoslav@orangemail.sk
THANX
Na starsie pc pusti program everest a ten Ti povie ake presne pamete tam mas. A odpoveda sa tu , nie na emaile.