Mohol by niekto uviest ako sa lisia (ako sa vyvijali) jednotlive revizie a steping-i. Pripadne uviest nejaky link (ja so to hladal, ale akosi som ...)(Kedze o revizi a stepingu kazdy pise cosi ine).
Vdaka moc.
Printable View
Mohol by niekto uviest ako sa lisia (ako sa vyvijali) jednotlive revizie a steping-i. Pripadne uviest nejaky link (ja so to hladal, ale akosi som ...)(Kedze o revizi a stepingu kazdy pise cosi ine).
Vdaka moc.
Nevšimol som si, žeby každý písal čosi iné. Proste stepping A2 u dosiek epox ver 1,0 občas spôsobil upálenie NB alebo len nestabilitu pri vyššom FSB. Stepping A3 má už vdd 1,6 celkom dobrú stab. tesne nad 200FSB pri zvýšenom vdd a neviem o zhoretom. A stepping označovaný ako A1(pretože sa začína číslovať od znova, inak C1) má už oficiálnu podporu 200FSB pri default vdd, čiže zvláda okolo 230FSB.(keď je niečo oficálna špecifikácia tak to proste musí mať dostatočnú rezervu). Amen.
Ja viem, ze som dotieravy (sorry), ale ak mam reviziu 1.1, tak mam urcite "minimalne" stepin A3?
Vdaka (verim, ze mas strpenie...)
ne. videl jsem i par ojedinelych kousku rev1.1 a A2.Citace:
Původně odeslal Quake
ale tak na 98% budes mit A3. vyssi nejspis taky ne protoze C1 stepping bude IMHO urcite az v nove revizi.
A jak se ty steppingy od sebe poznaj? Koupil jsem ji teprv včera - je to rev. 1.1 . Taky nevím kde se nastavuje PCI Lock- to je až v novým BIOSu?
Automaticky.Citace:
Původně odeslal uw
Ak sa nemýlim tak je to napisane aj na čipoch posledné znaky A2 alebo A3. Le na NB je to zakryté chladičom.
Sepo
este oprava mojeho minuleho postu. i s rev1.1 muzes mit step C1 ;)
Aj rev 1.1 je c1 ? zaujimave ten ma oficialnu podporu 200FSB ? uz sa predavaju ?
Určite, ale či už aj na SK alebo ČR ešte nikto nepotvrdil.
to som zvedavy ked to pride k nam. niesu niekde nejake testiky tohoto steppingu ? rad by som videl kolko fsb z toho ide vytlacit
Mam revizi 1.1 a na SB aj NB *****A3 a bios me hlasi ze VDD je 1.55V, to je nejaka malo ne???
jo to divne je. nemas treba nejake divne hodnoty +-12V a +-5V ze zdroje?Citace:
Původně odeslal Milas
2aqua: http://www.e04hardware.com/eng/nbcode/c1nb.htm a muzes slintat ;D
Mne to take divne nepripada, ja mam tu istu reviziu a default mi hlasilo na Vdd 1.58V a to na vsetkych troch 8RDA, ktore som mal doma.Citace:
Původně odeslal jedik
Citace:
Původně odeslal usuall
Neni to treba zdrojem, mam neznackovy 300W, tak jestli neni chyba za tam rve nepresne napeti, a jeste myslis za tak nizke napeti ma za dusledek ze mam FSB max 180(Kingstone HyperX 333),dik
Moze to byt aj zdrojom, ale ja som vsetky 3 skusal na Enermaxe, takze som tuto moznost prakticky vyluvil a stale napatie bez Vdd modu nepresiahlo 1.58-1.60V.Citace:
Původně odeslal Milas
Myslim,ze revizia 1.1 sa od v. 1.0 hodnotou Vdd nelisi...mal som obe verzie a Vdd bolo okolo 1,56-1,58V
Napětí zdroje neovlivňuje napětí NB, když pouštím do desky místo +3,3V 3,6V, do +5V 5,3V a do +12V 12,6V jsou hodnoty na NB stejné jako při standartních hodnotách 3,3V, 5V a 12V, pouze ventilátory se mi točí rychleji.
Ja len tolko ze som pred mesiacom kupil tu dosku aj proc a mam rev. 1.1 a C1, takze pokial je to pravda som vysmiaty a cakam na 400 MHz Athlony ;D