Na tuhle zprávu jsem dneska ráno narazila dost mě to zaujalo.Pokud je to pravda,tak u domácích uživatelů celkem riskují
http://www.ddworld.cz/procesory-cpu/...aktovat-2.html
Printable View
Na tuhle zprávu jsem dneska ráno narazila dost mě to zaujalo.Pokud je to pravda,tak u domácích uživatelů celkem riskují
http://www.ddworld.cz/procesory-cpu/...aktovat-2.html
Fiha, no ak toto prejde do praxe, tak sa zase asi vsetci presunieme do sekcie AMD... :) Nejak mi to ale nechce ist do hlavy, sak Intel musi slusne zarabat na tych XY predanych kusoch, ktore sa predavaju hlavne kvoli tomu, za idu dobre taktit...Nuz je to dvojsecna zbran...Ale ked zobereme do uvahy dnesnu situaciu AMD vs. Intel...toto je prave cesta, ktorou by Intel mohol pomoct vratit sa AMDcku viac do hry a predpokladam, ze prave o toto im nejde, takze asi taketo vyhlasenia o nemoznosti taktovat berme s rezervou...
Tady taky jeden zdroj ... http://www.cdr.cz/a/24302
Jen pojďte k zeleným :)
kdyz jsem tu zpravu videl na ddworld tak sem se jen usmal :) ale na cdr.cz tam uz to ma nejakou vahu.
ja se tomu ani nedivim byla to jen otazka casu kdy pretaktu zamezi uplne. kdyz se da poridit intel dual core za smesny penize, pretaktovat na 3 ghz a mate doma vykony pocitac jak na praci tak na hry. vyrobci aut taky zrovna nemaji v oblibe kdyz si nekdo nacipuje oktavku tdi ze 100 koni ta silnejsi verzi 125 koni za smesnych 8 tisic mozna tedka i min.
Ale aj tak...Zoberme to z tej zabavnejsej strany, ze ak to aj urobia bude to vyzva...pre overclockerov na celom svete...Priroda (v tomto pripade technika) :) si vzdy najde cestu... :D
Aneb vrátíme se tam kde jsme byli a lamy nebudou upejkat procíky kvůli tomu, že jen tak "na zkoušku" bez jakýchkoli znalostí naflákají nějaké ty parametry v BIOSu a vono to shoří :-D
ja bych byl pro :)
platilo by pravidlo - chces-li taktit tak jen s mikropajkou v ruce :)
bojím, bojím, že doba můstků a jumperů se už nevrátí ;)
Ono je to zatím stejně "jedna babka povídala" a rozhodně bude záležet nejen na Intelu ale i na výrobcích MoBo. Samozřejmě kdyby to myslel Intel vážně tak by asi nebyl problém to udělat POŘÁDNĚ a pochybuju že by si pak kdokoliv i s tou mikropájkou vrznul, nicméně tak blbí samozřejmě nejsou aby nahrávali konkurenci.
Pamatuješ voltmody na deskách pro Pentium? Nebo zamatlávání pinů na Celeronech 300A? Nebo Golden Fingers pro SlotA Athlony? :-)
To byly doby. Dnes si koupíš slušnou desku, AMD Black Edition, slušný paměti, velkej chlaďák a taktuje se BIOSem nebo dokonce softíkem pod Win. Je to o nečem jiným než to bývalo, ale nerozvádějme tu OT :-)
(ps. pamatujete někdo na můj voltmod na ECS K7S5A v roce 2003 na lanparty v nebušicích? "tááák a teď snížíme napětí..." [točím poťákem vyvedeným z desky] --- [obrazovka zčernala])
pouze z doslechu ;), neb v těchto dobách jsem ještě neměl vlastní PC a tak jsem se musel podřídit starším a zkušenějším ...
nj je to až moc easy, přiznávám se veřejně že od té doby co jsem přešel z Epoxu na Asrock (který neumožňuje zvýšení Vcore v biosu) netaktuju, pač vždy když mám více času tak stojím před problémem, zda rozebrat PC a drátovat nebo si pustit nějaký nový DVDčko ... z podpisu je zřejmý jak toto dilema v mém případě dopadá
no a o čem jiným tenhle thread může být :mweheh:
no mne jen prekvapuje, ze u intelu chteji zamezit taktovani a u AMD taktovani vicemene poskytuji az "do kuchyne" viz amd ovedrive apod.. lehci uz byt taktovani nemuze :)
jojo jeden takovej Athlon na kterym jsem propojoval elektrovodivym lakem L1 mustky na odemceni nasobice se mi dodnes povaluje po stole :-) Domaci vyroba chladicu a vodniku - protoze zadny vykony vzduchovy chladaky nebyly a na vodniky se clovek koukal jen na zahranicnich OC webech. To byly casy ;-)
Dneska clovek veme pytel penez, koupi vsecko OC ready a pak je z nej frajer ....
prematlavani mustku byla jeste pohoda, co takovy dratovani pinu u Athlona XP, aby si premapoval sadu nasobicu... to byla sranda, navic kdyz to predtim nikdo na foru nedelal a na netu bylo par prispevku vetsinou v rustine... stejnak to pak na moji desce nechodilo :)
abych nebyl uplne OT: stejnak myslim, ze to tak zhavy nebude, podobny reci uz tu byly nekolikrat a lidi si vzdycky umeli poradit
No na Svět hardware se jeden moc chytrý chalan rozepisoval o tom, že už je AMD na huntě a Intel s tím počítá, takže si můžou dovolit striktně odlišit levné šunty (nepřetaktuješ a za ty prachy ti ten výkon musí stačit) a exklusivní extradrahé zbožíčko pro fajnové šmekry (chceš výkon? jinak než za těžké prachy ho od nás nedostaneš...)
Ovšem já bych s tím hodnocením AMD byl opatrný...
Honza
Aaale, at si to omezi. Architektura Nehalemu bude podrizena vsemu a naopak. Od novych desek (jinych pro low end, jinych pro mainstream) po vykonnostni narust ve vsem. Konecne bude Intel nativni ctyrjadro s ocekavanym vykonem ve vsech smerech vyssich, nez dnesni Conroe odnoze.
Nove desky nam nedovoli prilis vyskakovani v poctu slotu e.t.c.
Mimochodem napr. ASUS uz oznamil, ze jeho obchodni strategie v zadnem pripade nedozna zmeny (a odlisnosti oproti referencnimu navrhu Intelu meli vsichni vyrobci). Bez nich to Intel nerozjede. A namlsany soucasnym stavem je, to je bez debat.
//Vsimli jste si, jak je architektura Nehalemu (Bloomfieldu, Lynnfieldu a Havendale) podobna puvodni AMD K10 !?//
No ja se obavam, ze pokud to omezeni provedou opravdu dukladne, tak nam naky pajeni nepomuze (viz zamceny [omezeny] nasobic). Jak uz je to jednou na kremiku CPU tak co s tim...
to potom pujdou procesory amd nadracku :)
Já to vidím v podstatě docela jasně Intel už dostatečně zatopil AMD a doby kdy nabízel za pár kaček super cpu už nemá zapotřebí protože ví že AMD(mé oblíbené) hned tak něco čím by ho definitivně setřelilo ze sedla výkonu nevykutí.Tím pádem jasná rovnice chceš výkon tak zaplať a dobře zaplať jinak pojedeš ve škodovce páč mercedes je jen pro movitý.
Je to otázka, ale třeba si vemte, co NOVÉHO se dá od Intelu/AMD pořídit. Zajímavý je třeba E7200, který stojí skoro 3000,-, zatímco takový X2 5000 Black Box s otevřeným násobičem stojí kolem 1800,- (když ho seženete).
Když bych neměl prachy/chtěl ušetřit při koupi nového HW, tak jdu do toho AMD, který má IMHO taky slušný OC potenciál.
Když se tu zmiňuje fakt, že se taktováním zabývá jen mizivé % lidí, kteří si koupí procesor od Intelu, tak se to přece dá i převrátit => proč to teda Intel "řeší", když se taktováním zabývá jen malé % userů? Bojí se snad, že by se OC stal masovou záležitostí? To snad ne :p