Re: Prechod z Visty na XP
prechod z vist na XP je nejlepe rozdelit do 2 kroku.
1. smazani vist
2. instalace XP
oba kroky lze provest v ramci kroku 2. (zformatovani disku). Pokud mas nejake dotazy tak byses asi mel ptat na instalaci win XP.
nejjednodušší způsob (nemusí být nejlepší):
zazálohovat data, nabootovat do instalačky XP, zformátovat disk/partition, kde ty Visty byly, nainstalovat XPčka (ideálně s integ. SP3), doinstalovat další programy, nahodit data ze záloh zpátky
samozřejmě si sežeň ovladače k desce, grafice, zvuku, síťovce atd.
ad internet: takovy věci jako přidělení IP, brána, DNSky, to všechno najde ve smlouvě s poskytovatelem.
snad jediny možny riziko při přeinstalaci jsou chybějící S-ATA ovladače.
takže bych tu instalačku XP prohnal nLitem, přes něho tam zaintegroval SP3, ovladače, osekal od zbytečnýho balastu a pak teprv instaloval.
Jo super hosi ale ja nechci formatovat celej disk.Slo by nainstalovat XP a potom teprva odinstalovat Vistu aby se nic nesmazlo ???
pokud nechceš přijít o data, zálohuj. nevim, jak to je, s tim zkušenosti nemám, ale mám dojem, že visty majou nějakej jinej zavaděč než 2000/XP. otázka je, jestli ten zavaděč XPčka přepíšou tím svojím nebo ne. to nevim. pro jistotu zálohuj a zkus
Citace:
Původně odeslal
K@rlos
Jo super hosi ale ja nechci formatovat celej disk.Slo by nainstalovat XP a potom teprva odinstalovat Vistu aby se nic nesmazlo ???
Operační systém nejde "odinstalovat".
Viděl jsem v minulosti takový libovosti jako 2k nainstalovaný přes 98, 2k vedle XP, troje (!!) Officy nainstalovaný do stejný složky (a to ani není OS, bordel to ale udělalo hroznej)...
Všechny podobný postupy jsou cesta do p... pekla.
2 K@rlos:
tu něco chlapci řeší: http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=64067
a link z onoho Threadu
Dualboot: Vista + Windows XP
pokud chceš přejít na XP a Vist se úplně zbavit, tak nevidím žádný důvod proč ty Visty jednoduše před tou instalačkou nesmazat a format HDD je to nejrychlejší řešení
Rozhodně udělej formát toho disku,jeden systém nainstalovaný přes druhý jsem už párkrát viděl a nikdy to nebylo nic dobrého.Spousta zbytečně zabraného místa,pomalejší systém a to někdy dost výrazně,pomalejší start a méně spolehlivé