Synchronizace určených adresářů v doméně uživatelům
Výchozí situace:
Někde na serveru ( \\SERVER\SHARE\DATA ) jsou umístěna nějaká data (šablony, offline exporty z IS, ...). Uživatelé k těmto datům mají readonly přístup. Data se pravidelně aktualizují.
Požadavek:
Zajistit, aby při každém připojení do sítě ve firmě měli všichni tato data aktuální.
Řešení??
Napadl mě jednoduchý login script vázaný na přihlášení do domény, který před tím vše z lokálu smaže... Nenašlo by se něco inteligentnějšího? Něco dumb-proof a easy-to-deploy?
Díky.
Re: Synchronizace určených adresářů v doméně uživatelům
A co standartni offline files?
Pokud by nevyhovovaly Offline Files, jak uz rikal HollyG, co treba SyncToy primo od Microsoftu? Ale to bohuzel asi nebude prilis splnovat tve naroky na easy-to-deploy :/
EDIT : Melo by to byt naprosto free, takze zadne dalsi licence netreba.
O SyncToy už jsem zde malinko psal...a není problém to naplánovat. Pokud bys chtěl nějaký návod, tak PM, někde to vykopu.
Hmmm... díky za tipy, obě varianty mě napadly, ale asi jsem extrémně línej? Ještě nad tím popřemýšlím a výsledek zde publikuji.
Citace:
Původně odeslal
Marty
asi jsem extrémně línej?
To bude ono :mweheh:
Muzes vyuzit ten login script a pouzit rsync, nemusis nic mazat, aktualizuji se jen zmeny. Funguje i bez rsync serveru.
Zapomen na levna reseni a porid si DMS ;)
Citace:
Původně odeslal
xvojta
Zapomen na levna reseni a porid si DMS ;)
To tady není na místě .. jednoduše: jde o to zajistit uživatelům aktuální sadu firemních šablon pro Office. Na to DMS fakt netřeba...