Re: VLC player a streamování
Co skusit preluskat tu a pozriet sa na Marty-ho link ?
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Ahoj, snažím se doma rozjet streamování z Tv tuneru. Použil jsem program VLC player (který by to měl umět - jak server, tak klient). Na jednom počítači spustím VLC dám open capture device a nastavím jako zdroj dat (video i zvuk) TV tuner. Na záložce síť nastavím svojí IP a port 1234. Na druhém kompu zvolím ve VLC open network stream a nastavím IP "serveru" a port 1234. A nejede to :( Asi někde na něco zapomínám, ale netuším na co :(
Jinak síť mi chodí bez problému a VLC komunikaci jsem ve firewallu nechal povolit. Na obouch kompech běží WXP PRO SP2 a CPU jsou C2Q6600 a PD945, takže ve výkonu asi problém nebude. Kopněte prosím do mě někdo, ať se mi to tady hne ;) :)
1) pouzij HTTP streaming a nevyplnuj IP
2) pote, co zacnes "streamovat" pockej chvili a sleduj VLC player, zda naskoci v leve dolni casti cas (tipuji ze je to cas od spusteni celeho systemu, pac jina varianta nedava smysl).
3) lokalne spust druhe VLC a zkus se pripojit na 127.0.0.1:1234
4) pokud projde 3), zkus to same po siti z druheho PC, ale zadej jiz skutecnou IP adresu
pokud funguje 3) a nefunguje 4), tak je problem ve firewallu / siti
Nastaveni streamovani jak to delam ja (jsem v praci, takze neber v potaz zarizeni, ktere "zachytavam")
http://img186.imageshack.us/img186/7485/vlc1zy3.th.jpg
http://img114.imageshack.us/img114/4375/vlc2ti0.th.jpg
Zaroven pridam jeste jeden dotaz, zda nekdo nevi
- pokud nastavim VLC "server" rucne, tzn. vyberu zarizeni (USB TV karta) rucne v dialogu a zapnu streamovani, tak vse jede jak ma (zvuk i obraz)
- pokud spustim VLC "server" davkou pres .BAT soubor s parametry, ktere vidim v konfiguracnim radku pri vybirani stream zarizeni (jedna se o dshow-adev a dshow-vdev), tak jede obraz, ale nejede zvuk. Zkousel jsem i nejaky beta build verze 0.9 a tam se mi pro zmenu nedari rozjet streamovani cehokoliv vubec...
Jimmy, díky moc ;) Fungluje tooo :D
jsem rad ze jsem pomohl a diky za K+...ted by treba jeste nekdo mohl pomoci me :D
Ještě bych potřeboval poradit jak nastavit kanál, který chci sledovat. Když v pokr. nastavení dám TV tuner channel na číslo např. 3 kde mám na tuneru naladěnou NOVU tak mi to vysílá jenom zrnění :(
Edit: tak už to mám :) do toho kanálu se píše přímo frekvence, ta které ten tuner např. NOVU chytá :)
ja to resim tak, ze spustim aplikaci na sledovani TV (zatim jedu bohuzel pres analog), vyberu si pozadovany kanal, vypnu aplikaci a zapnu VLC. Zadne frekvence pak jiz nikde nenastavuji ;)
Ještě by se mi šiknulo, jak udělat, aby na kompu, ze kterého streamuju nebyl slyšet zvuk :) Je to celkem otravný, když poslouchám muziku a streamuju pro bráchu na síť TV a na mým kompu to hraje všechno dohromady :) Blbnu s tím tady celý večer a nevím co s tím :oops:
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Ještě by se mi šiknulo, jak udělat, aby na kompu, ze kterého streamuju nebyl slyšet zvuk :) Je to celkem otravný, když poslouchám muziku a streamuju pro bráchu na síť TV a na mým kompu to hraje všechno dohromady :) Blbnu s tím tady celý večer a nevím co s tím :oops:
play localy mas odskrtnuto? pokud mas TV kartu pripojenou pres line vstup, tak co stlumit ten?