Zdravim,
potreboval bych ve Wordu spojit obrazek s odstavcem. Hlavnim duvodem teto potreby je, aby stranka nezacinala obrazkem. A taky by bylo fajn aby se obrazek zobrazil horizontalne vycentrovan.
Vi nekdo, jak toho dosahnout?
Printable View
Zdravim,
potreboval bych ve Wordu spojit obrazek s odstavcem. Hlavnim duvodem teto potreby je, aby stranka nezacinala obrazkem. A taky by bylo fajn aby se obrazek zobrazil horizontalne vycentrovan.
Vi nekdo, jak toho dosahnout?
Word ve vychozim nastaveni vklada obrazky do textu, takze se chovaji jako znaky, muzes ho tedy snadno centrovat (stejne jako odstavec) a pokud ti nevadi, ze nebude obtekany textem, je to vyreseno. Tim, ze ho das do samostatneho odstavce, mas osetreny text i za obrazkem, zustane mu puvodni formatovani. U odstavce, ktery predchazi danemu obrazku si v jeho formatu v toku textu nastav "svazat s nasledujicim" a uz neutece.
Pokud se chces vyhnout tehle opicarne, muzes si obrazek vlozit do textoveho pole, to prevest na ramecek (a to je opet opicarna) a pak se obrazek, resp. ramecek vaze bud k odstavci, nebo fyzicky strance. Tahle volba ale prinasi vic vztekani, protoze Word s tim potom hybe jak zbesily.
Urcite to jde i jinak. ;-)
Diky za odpoved, nicmene to jsem zkousel a nefunguje to jak si predstavuju.
Viz priloha. Vsechen text a obrazek ma styl "normal", ktery ma nastaveno "keep with next".
Chtel bych proste aby druha stranka zacinala textem nikoli obrazkem.
Aha, tak uz jsem to vyresil, ono se nesmi nastavit "keep with next" pro cely styl, ale jenom pro ten konkretni odstavec.
když už jsme u toho svazování, dá se nějak v ve Wordu2007 ukotvit tabulka na místo na stránce? Potřebuji mít tabulku na úvodní stránce vždy dole, občas, když jí více naplním, tak přeteče na další stránku, dá se tomu nějak zabránit? Dík.
ad Meluzína - přesně tak jsem to myslel.
ad neveceral - musel bych to zkusit, ale protože an to není čas, objeví se určitě někdo, kdo to sem napíše.
No v 2003 se při výběru celé tabulky dají zobrazit vlastnosti tabulky... tam je někde umístění. S tím bych si trochu pohrál. Toho nastavení je tam dost a dost. Musíš mít ale obtékaní textu okolo (asi). Je tam možnost umístit dolů vzhledem ke stránce, okraji, odstavici... zkus uvidíš
ve Wordu07 jsem funkci ukotveni tabulky nenasel, ale resenim muze byt opet vlozeni tabulky do textoveho pole. Pri prekroceni velikosti bunky se dalsi text jiz nezobrazi (je pod urovni textoveho pole), ale aspon se tabulka nepresune na dalsi stranu. Mam nejake dokumenty, kde je na celni strane dole tabulka - nastesti tam pridavam text jen do radku, takze si vzdy dam vlozit "radek nad" a nic mi neutika (pripadne umazu nad tabulkou jeden radek enteru).
edit: je zajimave, ze tabulka vlozena primo ve Wordu nema moznost definovat umisteni, kdezto tabulka zkopirovana z Excelu ano (vlastnosti tabulky-tabulka-UMISTENI).
i Word (aspoň 03, ale nemyslím si, že by to nějak měnili pro 07) umožní "ukotvení" tabulky:
pokud se změní obtékání textu (vlastnosti tabulky->tabulka) na okolo, zpřístupní se volba umístění, kde si člověk může dosytosti vyhrát s umístěním + odsazením textu od tabulky...
btw - (pokud někdo neví, třeba mu to přijde užitečné) - pokud zadáte v svislém / vodorovném umístění nějakou hodnotu (3,4cm, 56mm ...) bude tabulka odsazena přesně o tuto hodnotu (levý horní roh tabulky od levého horního rohu stránky / okraje (pokud je nastaveno od stránky / okraje, u odstavce si nejsem jistý jak správně funguje...)