-
Ultra kompakt s 28mm ohniskom na spodnom konci
Priatelka chce nejaky fesny kompakt do kabelky.
Podmienky su teda krpatost.
Z mojej strany 28mm na wide a co najlepsi vystup (na print to pojde drvivou vacsinou imho 10x15+-). Na mpix mi nezalezi, popravde by som bol rad za 4mpix, ale take sa dnes nerobia...
Co som hladal, tak som narazil zatial na produkty spomenute nizsie a naozaj neviem vybrat...
Fuji Finepix 100FD
+ dynamicky rozsah a sum
+ cena
+ najvacsi cip
- neskutocne rozmazava jemne prechody
Olympus mju 1030SW
+ vodotesnost a odolnost - na dovolenku a celkovo tury sa to imho velmi velmi hodi plus sa otvara moznost podvodneho fotenia
- najvacsi sumak, pri vyssich iso detaily neexistuju, zato krasne presaturovava
Canon Digital IXUS 860 IS
+ taka stredna cesta... sumi trocha viac, no za cenu vacsieho zachovania detailov
- neponuka nic navyse (dynamicky rozsah, odolnost, ...)
Mate nejake dalsie tipy pripadne skusenosti ? Kludne aj cvakadla s omnoho mensimi mpix...
-
Re: Ultra kompakt s 28mm ohniskom na spodnom konci
Na Cybexu se daji vyhledat digitaly podle parametru. Vypadne jich tam vic... Zkusenosti nemam, taky hledam.
-
Zkus se mrknout po Panáčcích - ženě jsem (tuším před 1,5 rokem) koupil FX01 a je to po všech stránkách výborný kompakt (hezký, odolný, slušně se drží, dobře fotí i točí video, vydrží na aku, má dobrý displej a překvapivě dobrý je použitý objektiv).
Pokud jezdíte častěji k moři, tak je ale vodotěsnost SWčka obrovské plus a na to konto bych mu osobně leccos odpustil ... (kdo jednou strčí foťák pod vodu, ten se bez toho už neobejde)
-
1 Příloh-a(y)
Samsung NV24HD. toci 720p videa, ma 24mm sklo a mel by stat kolem 350-400 dolaru.
http://www.dpreview.com/news/0801/08...g%20nv24hd.asp
sample video: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=27636877 vypada to hodne slusne na fotak
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Wow, to je hodně pěkný, takovýhle video bych od foťáku týhle kategorie fakt nečekal.
-
Ještě až se uvidí, jak funguje a jak fotí ... Teď už jsem, pravda, nějakou chvíli nic od Samsungu v ruce neměl, ale co jsem zkoušel, tak byla dost bída. Aneb zvlášť u kompaktů specifikace a papír neříkají dost a reálná zkušenost často pořadím preferencí řádně zamíchá.
-
Petrik:
Vdaka za odkaz, stacili mi fotky na iso80 zo stranky vyrobcu... Dakujem, neprosim :o
Jan555:
Vdaka, pozeral som to a zaujimavy mi pride hlavne ten ich model s 10x zoomom... No pritulke sa vidi moc velky ;D
Zatial to u mna paradoxne opat vyhrava ten ixus 860 is, hoci je hnusny na pohlad...
-
Ještě doporučuji pozornosti novou generaci Panasoniců s ultra-wide od 25 mm eq. (!). Taková FX35E http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx...pohled=vyrobky mi připadá pro tenhle účel jako absolutně špičková věc a cena lehce přes 7K je taky dobrá. Když na to koukám, tak papírově bych chtěl asi jen dvě věci jinak - nižší rozlišení a nižší min. ISO eq.
btw: vůbec nechápu debilitu Sony, kdy u nové W řady se liší vyšší model mimo vyššího rozlišení také širším objektivem ... (a stejně tak nevím, proč doteď nemají jinak skvělou T řadu s ultrawide zoomem)
btw2: pokud můžu doporučit, podívej se při výběru i na orig. příslušenství, najmě pak pouzdra - možná už to teď mají všichni, ale min. Panasonic a Oly mají fakt špičková kožená "dámská" pouzdra ve spoustě barev (sice kravina, ale pro ženskou často docela důležité :) ).
btw3: k designu Ixusů mám osobně averzi, připadají mi hnusné skoro všechny a tenhle taky, ale ani nevím proč ... :oops:
-
Posles odkaz? co jsem zatim videl tak se mi fotky docela libily. Maji predevsim velmi dobrou dynamiku a jsou hlavne hodne hodne siroke a to video je proste mazec...navic to ma dost genialni ovladani podle lidi co ho maj...
Citace:
Původně odeslal
PiT
Petrik:
Vdaka za odkaz, stacili mi fotky na iso80 zo stranky vyrobcu... Dakujem, neprosim :o
Jan555:
Vdaka, pozeral som to a zaujimavy mi pride hlavne ten ich model s 10x zoomom... No pritulke sa vidi moc velky ;D
Zatial to u mna paradoxne opat vyhrava ten ixus 860 is, hoci je hnusny na pohlad...
-
http://www.samsungcamera.com/uk/popu...&prol_uid=4311
Tvare, vlasy, tela, ...
http://www.samsungcamera.com/uk/popu...&prol_uid=4311
Vlasy, obocie, mihalnice, usta, ...
Proste najnizsie iso (80) a kvalita vdaka softeniu ako z mobilu (vodovky rulez) :(
-
Aha, tak to je vporadku :) predpokladam ze to budes tisknout na A0 nebo tak neco, pak to na tom mozna bude videt.. pro moje ucely to je vice nez dostatecne: http://www.flickr.com/photos/20983052@N02/?saved=1 a ehm, ty mas fotak co takto foti? to mi tedy rekni jaky
-
Ja mam zrkadlovku, predtym som mal A95... asi som zhyckany, no tie stare kompakty so 4-5mpix takto nevodovkovali :(
-
No, je to přesoftěné, zbytečně moc rozmazané a pak přeostřené, ale v kontextu toho, co leze dneska z kompaktů to tedy (bohužel) žádná extra katastrofa není ...
-
Jasne, zrcadlovky jsou jina liga, chtel jsem tam napsat zda mas mobil co takto foti, ne fotak, sorry :) Mozna se pletu, ale typicky uzivatel tohoto fotaku jsem napr. ja, ktery si fota prohlizi na pocitaci, foti si nejaky kalbicky a podobny veci spise pro dokumentaci, ne pro nejake umelecke ucely a pod. A obcas si natoci videjko kamose, co provadi nejakou kravinu :) a na to se tento fotak IMHO bajecne hodi :)
Ikdyz pravda je, ze takovy Panasonic DMC-FX35 umi take 720p videa, ma 25mm ohnisko a bude asi fotit lepe.
Citace:
Původně odeslal
PiT
Ja mam zrkadlovku, predtym som mal A95... asi som zhyckany, no tie stare kompakty so 4-5mpix takto nevodovkovali :(
-
[ot]
Petrik:
Tak ohladom mobilov som bol prekvapeny pred rokom... V podstate lubovolny vyssi (par megapixlovy) Sony Ericsson nepodava az take zle vysledky...
[/ot]
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
[ot]
Tak ohladom mobilov som bol prekvapeny pred rokom... V podstate lubovolny vyssi (par megapixlovy) Sony Ericsson nepodava az take zle vysledky...
[/ot]
[ot^2]
Nedavno jsem delal fotky z mobilu (SE K750i) na papir (rozmer cca 11.5 x 8.6 cm) a nezavisli pozorovatele nedokazali poznat zdroj.
[/ot^2]
-
[ot]
panove, mel jsem K750 (2M) a ted mam P1i (3M) a muzu vas ujistit, ze to co z toho leze, ma k tomu samsungu opravdu hodne daleko. Koukat se na to da, ale fotkama bych to zrovna neoznacil. Jsou neostre, maji silnou aberaci a podobne. Rekl bych, ze to je min stejny rozdil jako mezi tim samsungem a nejakou lepsi zrcadlovkou.
[/ot][/QUOTE]
-
včera jsem zakoupil mju 830 a naprostá spokojenost - již i s adapterem na MicroSD - dámské rozměny a dámská obsluha....dokoupil jsem druhou baterii s pouzdrem a 2GB kartu microSD, pohoda.
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
[ot]
panove, mel jsem K750 (2M) a ted mam P1i (3M) a muzu vas ujistit, ze to co z toho leze, ma k tomu samsungu opravdu hodne daleko. Koukat se na to da, ale fotkama bych to zrovna neoznacil. Jsou neostre, maji silnou aberaci a podobne. Rekl bych, ze to je min stejny rozdil jako mezi tim samsungem a nejakou lepsi zrcadlovkou.
[/ot]
[dalsie_ot]
P1i foti vyrazne horsie ako K750i, ale to si si snad vsimol aj sam ;)
[dalsie_ot]
Myslienku vlastnictva a pouzivania kompaktu som v podstate zavhrol :) mam starsi sony (dsc-w1) a ako kompakt najviac pouzivam Lomo :D
-
[hodne OT]
moje P1i foti o neco lepe nez moje minula K750i, pokud je zajem, postnu nejake fotky. V obojim je/byl posledni FW, cocku jsem cistil. Ten rozdil je docela znatelny, P1i ma celkove ostrejsi snimky, znatelne to je predevsim u kraju, kde byla K750 tragicka...
[/OT]
-
Tak som nakoniec zobral ten IXUS 860 IS... Vybalil z krabice a zistil, ze pri zobrazeni ciernej plochy ma 6-7 svietiacich subpixlov :mad:
Zajtra volam do servisu a ked to nevymenia v ramci zaruky, tak ide pekne naspat do shopu... Cize som o 6-7 kil lahsi :mad:
(kupovane na pixmanii)
-
Tohle je snad specifický problém Canonu - viděl jsem během let minimálně 3 kompakty, které měly tuhle vadu a od jiné značky žádný :mad: . Hodně štěstí.
-
Mel jsem stejny problem s Canonem S5 - 3 svitici hotpixely, kazdy jinak barevny. Reklamace bez problemu - novy kus.
Dalsi moznosti je "opravit" si to sam - pouzivat chdk firmware, ktery ma mimo jine funkci mapovani pixelu. Kdyby bylo tehdy dostupne chdk pro S5ku, asi bych to pred reklamaci vyzkousel.
-
Tatovi nedavno v 5 let stare A50 od canonu umrel snimaci chip - canon mu to opravil nad ramec zaruky zdarma - bravo. Nejlepsi znacka je proste nejlepsi znacka. Skoda ze kompakty maj objektiv od 35mm krome dvou ixusu co neumeji HD videa :(
-
Sry za OT - určitě to je A50? Ještě jsem neslyšel, že by někdo někdy vyměnil sensor po záruce (tím spíš Canon), s výjimkou snímačů Sony vadných z výroby, ale A50 nebyl postižený model, proto se divím (A60/A70/A75 už ano).