Zdař lidi, koupil si někdo už tuhle libůstku? Zajímalo by mě chování v praxi, teploty, výpisy jádra atd.
Díky
Honza
Printable View
Zdař lidi, koupil si někdo už tuhle libůstku? Zajímalo by mě chování v praxi, teploty, výpisy jádra atd.
Díky
Honza
Tak jestli budes mit chvilku postni nam prosim jak si stoji, take me to zajima, dekuji.
když vidim ten vývoj až budu v duchodu bude mit pc vic jader jak já let :) taky se připojuju za prosby o testiky a info jak hřeje kolik dá atd diky
Jen tak mimochodem, je kripl kchór opravdu to správné označení? Jestli se nepletu, tak je to QC Phenom, kterému jedno jádro nefunguje?
Pak by to bylo velmi výstižné označení.
A nebo kripl-by-design (tj. má opravdu jen tři jádra fyzicky)?
Tak první testy - s box chladicem s HP mi jede momentalne 2700Mhz pri 1,35V nastavenych v BIOSu. Zitra az nahodim solidni chladic, chci testovat vice
http://procesory.alza.cz/procesor-am...95w-d90397.htm jádro za 1000,- prostě skoro zadarmo :) 95w trošku papá...
2: radim jen ho potrap :)
Osobně moc nechápu aktuální cenovou politiku - X3 8750 je při stejném taktu oproti X4 9750 levnější o nějakých 10% (cca 400 Kč), což je imho pod rozlišovací schopností většiny kupujících ...
na druhu stranu to rozsiruje ponuku a casom budu 65W tricore :) tie budu obvzlast vhodne k 780G, pretoze s vysokou frekvenciu HT zvysuju integrovanemu rieseniu vykon ;)
niekde na pomedzi Q3 a Q4 ;)
Takže první poznatky. Můj kousek zatím jede na 2700Mhz ( sbernice 257 ), napetí 1.3V load. Nechám zapéct pastu a snížit voltáž, uvidíme, co snese
Nevim mno, asi jsem divnej ale mam celkem dobry OC kus E7200 za 2,6k,kterej tricore Phenomu rekne papapa.Bida AMD.:)
Na OC je určitě lepší Intel, ale mě přechod na lepší CPU ( měl jsem dobrý kousek 5000BE - 3300Mhz bez potíží ) vyšel na 900. Desku mám s 780G ( cca 1500 ). Takže mě se přechod rozhodně vyplatil. Kdybych přešel na Intel, musím koupit MB, nějakou levnou VGA ( integrovaná u Intelu nestačí ) a CPU.
Když jsem kodoval video Divx, předtím max 35snímků za sekundu, teď koduji v plnem Palu 50-60, takže naprostá spokojenost.
Edit: Po zahoření počítám s 3ghz, ten CPU na to má
taky mě celkem nadchla moje 4200+ ze začatku na 2.6 giga 1.375v ted jen na 1.3 v biosu fakt má smysl postupně zkoušet voltaž snižit
Ten kripl kchór smozřejmě není můj nápad, četl jsem to někde v diskusi, ale ve skutečnost je to trefný název. Ostatně už je to víc než 10 let, co se prdávají "zkriplené" procesory, první s tím přišli soudruzi z Intelu. No a byl, je a bude to úspěch, protože výkon tam nějaký byl a cena byla příznivá. Proto taky tnehle nápad AMD považuju za skvělý a chci to tříjádro...
Ovšem nativní tříjádro...? Nevím nevím, nečetl jsem o tom a pochybuju. Podel mě by se vůbec nevyplatilo přestavoat "linku" a vyvíjet takovou modifikaci... Polde mě všechyn tříjádra budou kriply, buď os výroby anebo s úmylsně odpojeným funkčním jádrem, jako byly Athlony a Durony s odpojenou funkční cache. Když to má úspěch, tak proč tomu nepomoct. Ve smyslu "nechci slevu zadarmo"...
Honza
Díky za informaci. A jakou máš desku a chladič?
Já teď hodně přemýšlím, který z té trojky se vyplatí víc (8450,8650, 8750). Nejen vzhledem k přetaktování, ale i vhledem ke spotřebě... Nědo další testuje? Popř neviděli jste někde srovnání těch tří typů?
díky
Honza
Sestava viz. podpis. Klesly mi teploty o cca 4 stupne v zátěži, teď není moc času, ale ve čtvrtek bych se pokusil testovat dál. Teď mám v burnu 38, idle 24.
To jako vážně? Jak může procesor, který má na defaultu TDP 95W (při 2.1 GHz a tuším 1.2V), dosáhnout reálně takových teplot?
(a naměřené spotřeby z nejnižších taky nejsou, pěkně např. tu: http://techreport.com/articles.x/14606/12 )