Problém s taktováním:-(((prosím o radu
Zdravím,mám takový problém při taktování procesoru.Donedávna vše fungovalo bez problému.Mám procesor E8200 a desku Gigabyte P35 DS4 s nejnovější verzi biosu F12.Problém spočivá v tom,že když nataktuju čistě procesor pomocí FSB z 2,66 na 3,20Ghz,tak po uložení změn v BIOSu při nabíhaní počítače(před startem Win) se mi zobrazuje že mám procesor na 2,66(333x8) místo 3,20(400x8) a to samé i ve Win.Ale když najedu do BIOSu,tak v položce M.I.T jsou změny uloženy.Zkoušel jsem i 3dmark06 v normálním režimu(default bios) i v nataktovaném režimu,ale výsledky jsou stejné.Jako by to bylo zamknuté,což pochybuju že je,protože to přestalo fungovat z ničeho nic.Zkoušel jsem i přehrát bios na starsi verzi F11 kde to fungovalo bez problému a změna žadná.Zkoušel jsem i taktování ve Windows utilitkou EasyTune a když potvrdím tlačítkem Go,tak 5 sekund se to o něco snaží a pak se to vratí na původní hodnotu.I podtaktovat nejde jak v BIOSu,tak v EasyTune.Jediné co funguje je změna napětí.Jinak nastavení pamětí funguje bez problému.Nevím už co s tím.Setkal se s tím někdo?
Re: Problém s taktováním:-(((prosím o radu
Vyresetuj bios na desce, nebo vyndej baterku.Mě to pomohlo.
Zkoušel jsem resetovat bios na desce a nic.Tak samo i reset přímo v biosu nepomohl.
mas vyple vsechny featury typu EIST a podobne?
Citace:
Původně odeslal
Mexes
mas vyple vsechny featury typu EIST a podobne?
muzes vypsat co vsechno ma byt vyple ? ja mam stejny problem,ale s deskou GIGABYTE ga-x48-dq6 + E8400
Citace:
Původně odeslal
snehulak
muzes vypsat co vsechno ma byt vyple ? ja mam stejny problem,ale s deskou GIGABYTE ga-x48-dq6 + E8400
ja jsem mel od GB desku s chipsetem P35 ale podle mne to bude stejny, nebo podobny na vsech GB deskach.
mrkni sem http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=64721 tam bys to mel najit