-
Internetove pripojenie - neidentifikovana siet
Dobry den
po sformatovani hdd a naslednom nainstalovani windows vista bussiness oem sk som bez problemov spustil internet lenze po jednej aktualizacii visti z internetu som dal pocitac do rezimu spanku a na druhy den ako som spustil PC tak mi nesiel internet a v centre sieti mi pise neidentifikovana siet a neviem co s tym uz 2 krat som zformatoval disk a nainstaloval nanovo vistu a postupne krok za krokom instaloval ovladace na dosku a stale to nejde , som zufaly pretoze notebook co ide cez wifinu prepojenu ku routreu ide v pohode internetove pripojenie...
dosku mam asus striker II formula nvidia nfroce 780i SLI chipset, stiahol som aktualizacie z asus supportu aj z nvidia supportu a stale to nejde
takze keby ste mi vedeli poradit ako vyriesit tento zapeklity problem bol by som vdacny
-
Re: Internetove pripojenie - neidentifikovana siet
videl nekolik podobnych pripadu a vydedukoval jsem takovou rovnici. Vista + wifi = sebevrazda. Kamarad si na to dokonce objednal nejakyho sitovyho experta aby mu to rozbehal. Doporucil mu smazat visty a nainstalovat XP. Uprimnou soustrast.
-
to vazne ? ty kokos, no dnes maju prijst technici z chella a pozriet sa na to lebo ono ja to nechapem , k notebooku zapojim sietovy kabel a ide to v pohodicke , je tam xpecko, ale ked to zapojim do visty uz to hapruje a nevie rozpoznat siet...ono to spociatku islo ale po nejakej dobe to proste nejde , a ja neviem preco , nic som tam neprestaoval v centre sieti ani ziadne ipecky porty atd, ja tomu nerozumiem uz vobec....
-
Tak to oasi bude v ty aktualilzaci.
Ja bych si teda auto se zamcenou kapotou, abych si ho nemoh spravit kdyz se pokazi, nekoupil. (A nedej boze aby mi autorizovanej opravar neco rozbil. - Pokud chapes tu metaforu.
-
Koukám tady se zase sešly experti:rolleyes:.
2beavel: Tak to musel bejt vážně "expert":rolleyes:. Pohybuju se s notesem(Vista Business x64) mezi asi 5-6 různejma sítěma s naprosto odlišným nastavením a v 9 z 10 případů na to při přesunu nemusím ani šáhnout. Občas to si ce správně nerozpozná profil a vytvoří novej, ale to je otázka pár kliknutí spojit to s tím správným. Rozhodně vše funguje mnohem líp jak pod XP.
23rr0r: Při problému se sítí opravdu NENÍ POTŘEBA dělat reinstal OS. Pokud chceš radu, musíš napsat konkrétní informace, třeba sem hoď co ti vypíše "ipconfig /all" na tom ntb, kde to jede a na pc, kde to nejde.
-
..a vubec. Pokud nemas cernou obrazovku tak zavolej na support a hotovo.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Koukám tady se zase sešly experti:rolleyes:.
2beavel: Tak to musel bejt vážně "expert":rolleyes:. Pohybuju se s notesem(Vista Business x64) mezi asi 5-6 různejma sítěma s naprosto odlišným nastavením a v 9 z 10 případů na to při přesunu nemusím ani šáhnout. Občas to si ce správně nerozpozná profil a vytvoří novej, ale to je otázka pár kliknutí spojit to s tím správným. Rozhodně vše funguje mnohem líp jak pod XP.
23rr0r: Při problému se sítí opravdu NENÍ POTŘEBA dělat reinstal OS. Pokud chceš radu, musíš napsat konkrétní informace, třeba sem hoď co ti vypíše "ipconfig /all" na tom ntb, kde to jede a na pc, kde to nejde.
no tu je odscrinovane ipconfig z pc , z ntb neni potreba nakolko tu to fici
http://img265.imageshack.us/img265/7969/ipconfigvz9.jpg
-
Nepřiděluje ti to ip, pokud tam neběží DHCP, tak tomu nějakou dej, pokud běží tak hledej proč si to o ní nepožádá nebo si jí nevezme.
(výpis toho funkčního jsem chtěl protože chyba se nejsnáz pozná z rozdílu;))
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Nepřiděluje ti to ip, pokud tam neběží DHCP, tak tomu nějakou dej, pokud běží tak hledej proč si to o ní nepožádá nebo si jí nevezme.
(výpis toho funkčního jsem chtěl protože chyba se nejsnáz pozná z rozdílu;))
tak tu je ta z notebooku
http://img363.imageshack.us/img363/1222/nbzx7.jpg
btw ako teda zapnem DHCP ja sa v tom vobec nevyznam , nic som neprestavoval , nic som s tym nerobil a zrazu to neslo ...
-
Zkus to nastavit stejně jako na tom ntb, u ip změníš poslední číslici, dál potom masku, bránu a dns dáš úplně stejný.
-
visty sice nepouzivam, ale jestli dobre koukam, nemas tam zadnou branu ani dnsky, kdyz si reinstaloval a slo ti to, musel si rucne zadavat IP,GW,DNS? nebo si nic nenastavoval? Protoze na notesu to vypada, ze si zadaval rucne....
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Zkus to nastavit stejně jako na tom ntb, u ip změníš poslední číslici, dál potom masku, bránu a dns dáš úplně stejný.
nefunguje, ja nevim co s tym uz robit
-
Citace:
Původně odeslal
Arg
visty sice nepouzivam, ale jestli dobre koukam, nemas tam zadnou branu ani dnsky, kdyz si reinstaloval a slo ti to, musel si rucne zadavat IP,GW,DNS? nebo si nic nenastavoval? Protoze na notesu to vypada, ze si zadaval rucne....
nie nic som neprestavoval ani nezadaval rucne , setko islo sprvu v poriadku zapojil som kabel a a automaticky rozoznal a uz isiel net
a u notesu to tiez tak isto zapojim kabel a setko v poriadku fachci...
-
Chjo, panove, cist, /dev/woci > console
evidentne mas ten NTB nastaveny rucne, viz DHCP zapnute ... Nie
=> Visry si musis taky nastavit rucne, jak, tot otazka. Je totiz neznamo, zda se ten tvuj router schova mezi wifi a lan jako bridge. Pokud ano (= oboji pouziva stejny subnet), tak si nastav IP 192.168.2.23, GW 192.168.2.1 a DNS 213.215.96.234
Ovsem pozor, to plati v pripade, ze ten router a cela vnitrni sit je plne ve tve moci. Pokud pouzivas sit s dalsimi lidmi, pripadne nemas primo na tom SVEM routeru zvenku verejnou IP, tak se rozhodne do takovych nastaveni nepoustej a nech si to nastavit od toho, kdo ti net pripojuje.
V opacnem pripade se nejprve docka nemileho prekvapeni jeden ze tvych spolusitaru (prestane mu to fungovat) a nasledne ty (budes odstrizen).
Edit: Jop, preju prijemnou zabavu s nastavovanim vist a pokud si chces usetrit neprijemne prekvapeni, rovnou tam flakni i toto: "netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled"
-
(tak me jezevec predbeh)
zkus prikaz v cmd. ale ten prikaz jsem u sebe nerozchodil
netsh interface ip set address name="Wireless Network Connection 2" static 192.168.2.22 255.255.255.0 192.168.2.1 1
kdyztak si to nastav sam v pravy klik na pripojeni "Wireless Network Connection 2" Nastaveni tcp/ip a vypln to:
ip:192.168.2.22
maska:255.255.255
brana:192.168.2.1
dns:213.215.96.234
zalozni dns:4.2.2.2
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Chjo, panove, cist, /dev/woci > console
evidentne mas ten NTB nastaveny rucne, viz DHCP zapnute ... Nie
=> Visry si musis taky nastavit rucne, jak, tot otazka. Je totiz neznamo, zda se ten tvuj router schova mezi wifi a lan jako bridge. Pokud ano (= oboji pouziva stejny subnet), tak si nastav IP 192.168.2.23, GW 192.168.2.1 a DNS 213.215.96.234
Ovsem pozor, to plati v pripade, ze ten router a cela vnitrni sit je plne ve tve moci. Pokud pouzivas sit s dalsimi lidmi, pripadne nemas primo na tom SVEM routeru zvenku verejnou IP, tak se rozhodne do takovych nastaveni nepoustej a nech si to nastavit od toho, kdo ti net pripojuje.
V opacnem pripade se nejprve docka nemileho prekvapeni jeden ze tvych spolusitaru (prestane mu to fungovat) a nasledne ty (budes odstrizen).
Edit: Jop, preju prijemnou zabavu s nastavovanim vist a pokud si chces usetrit neprijemne prekvapeni, rovnou tam flakni i toto: "netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled"
nejde stale....
ono mam to takto , kabel z internetu ide do ich modemu (chello co dali) a potom do switchu je prepojene a zo switchu ide do PC a popri tom mam na druhom PC zapojeny wifi router ktory pouzivam na svoj notebook...
-
Citace:
Původně odeslal
beavel
zkus prikaz v cmd. ale ten prikaz jsem u sebe nerozchodil
netsh interface ip set address name="Wireless Network Connection 2" static 192.168.2.22 255.255.255.0 192.168.2.1 1
kdyztak si to nastav sam v pravy klik na pripojeni "Wireless Network Connection 2" Nastaveni tcp/ip a vypln to:
ip:192.168.2.22
maska:255.255.255
brana:192.168.2.1
dns:213.215.96.234
zalozni dns:4.2.2.2
ale ja nemam problem s notebookom a wifinovou ale s PC a kablom zapojenim ze net nejde , nevie rozpoznat siet, pise neidentifikovana siet
-
mmnt:
Kód:
modem --- SWITCH --- PC1(router) .... ..... NTB
--- PC2
??? Takto nejak ?
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
mmnt:
Kód:
modem --- SWITCH --- PC1(router) .... ..... NTB
--- PC2
??? Takto nejak ?
ano takto
modem --- SWITCH --- PC1(XP)(wifi router) .... ..... NTB
--- PC2(vista 32bit) - nefunkcne pripojenie
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
preju prijemnou zabavu s nastavovanim vist a pokud si chces usetrit neprijemne prekvapeni, rovnou tam flakni i toto: "netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled"
Definuj to pls nepříjemné překvapení, vím co to ta funkce dělá, ale nevím co je s tím za problémy:).
-
2rr0r:Hmm, tak jeste zjisti co mas za modem a sem postni vypis nastaveni PC1 a ktera sitovka jde k tomu modemu.
2Peca-on-line: Co to dela, nebo spis nedela ? Mno ja na problem narazil v M$ SQL management studiu, na nektery stroje to fungovalo ja kdyz "se.re a maluje" = pripojilo se, query fungovalo, ale ttttaaaakkkklllllleeeee rrryyyyccchhhhlllleeee (jak kdyby byl na modemu 2400). Jednoduse M$ tak uzasne odladil TCP/IP stack, ze na Gbit siti omezuje konexe, ktery v realu vyuzivaj par kbit.
Tudiz vsem doporucuju to rovnou vypnout, po netu se vali celkem dost dalsich pripadu kdy na to lidi narazili.
-
Hmm no s Gbit sítí zkušenosti nemám, ale na 100Mbit jsem ještě problém nepotkal, naopak Vista dosahuje vyšších rychlostí než XP.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
2
rr0r:Hmm, tak jeste zjisti co mas za modem a sem postni vypis nastaveni PC1 a ktera sitovka jde k tomu modemu.
2
Peca-on-line: Co to dela, nebo spis nedela ? Mno ja na problem narazil v M$ SQL management studiu, na nektery stroje to fungovalo ja kdyz "se.re a maluje" = pripojilo se, query fungovalo, ale ttttaaaakkkklllllleeeee rrryyyyccchhhhlllleeee (jak kdyby byl na modemu 2400). Jednoduse M$ tak uzasne odladil TCP/IP stack, ze na Gbit siti omezuje konexe, ktery v realu vyuzivaj par kbit.
Tudiz vsem doporucuju to rovnou vypnout, po netu se vali celkem dost dalsich pripadu kdy na to lidi narazili.
modem je scientfic atlanta 2203 a switch je Zyxel GS 105-A
a ako si to myslel ze aka sitovka ide ku modemu ?
-
No takze pani slavnostne sa mi to podarilo spojazdnit, neuverite v com bol problem, ono totizto moj milovany bracek ktory mal spojazdenu wifinu zapojenu do svojho pc a notebooku , rozdvojkou...
vyzeralo to asi takto bratov PC - kabel ide do wifi routeru , z wifi routeru ide cez rozdovjkovu spojovacku do kablu natiahnutemu zo switchu , zo switchu to ide do modemu a kedze mal brat takto uzasne magnificentne nastavene tak som to vypojil a hla uz to bezi , zaaaaaazrak pani...
som tak neskutocne vdacny vsetkym ktory sa snazili tento zapeklity problem vyriesit spolu so mnou a pomahali a som aj neskutocne nasrany na brata aky je to kus chuja neskutocneho...
takze paaani vsetko fici , mozno bol problem v tom ze boli nejake porty zablokovane alebo co ja uz neviem , som rad ze to fachci tak ako ma !!!
-
no vida, akorat tedy stale nechapu, kdyz ti nebezi dhcp a staticke udaje si nezadaval, jak ti ten net mohl jet.... Jedine snad ze by ti ta aktualizace vypla dhcp, coz je pravdepodobne blbost.