Jaky linux by ste odporucali pre zaciatocnika? :?: Thx
Printable View
Jaky linux by ste odporucali pre zaciatocnika? :?: Thx
redhat? mandrake? :/ ja zacal na slackware a ted sem tomu rad ale pro zacatecnika to moc neni :) je to vice unixove nebo bsd nebo jak to rict, aspon to je muj dojem a to je nekdy pro zacinajici lidi ne moc stravitelne
pro zacatecnika rozhodne mandrake :!: je to skvelej system a myslim ze se da v pohode zvladnout a vetsina veci jde nastavit pres Mandrake Control Center, takze zadna editace souboru... ikdyz rucne je to stejne nejlepsi a nejrychlejsi :wink:
jj, ten novej Mandrake je opravdu hodne dobrej :!:
Mandrake je spickovej ...
spickovej :)))))) no kazdej podle sve chuti :)
no dobre no :-)
pro zacinajiciho Linuxare je nejprijemnejsi
a co mas proti nemu? v cem je jinej linux lepsi?Citace:
Původně odeslal Glottis
ale nic rikam kazdej at ma co se mu libi. ale mandrake, redhat nemam rad, takove moc winoidni. pro zacatecnika ale asi fajn. vsechno se ti nastavi samo, samej autoboot scrip a tak. ja mam rad zase slackware a pak debian se mi libi.
no je trochu winoidni, ale nemusi byt :wink:Citace:
Původně odeslal Glottis
a vetsinu nastaveni si stejne delam rucne
jinak driv mel treba debian mnohem lepsi apt-get, ale ted uz docela dlouho pouzivam na mandraku urpmi a je to v podstate to stejny, takze nejvetsi vyhoda se ztratila :-)
ale kdo ma jinej linux, tak ho samozrejme nebudu odsuzovat... (no mozna trochu suse, protoze to je bordel ;D )
A umi to urpmi taky upgrade cely distribuce jako apt?
viz:
> apt-get update
> apt-get upgrade
jo umi...Citace:
Původně odeslal Rezna
ale stejne gentoo rulez :arrow: ;D
taky se mi nelibi windozoidni distribuce... zacinal sem na nich, prostridal jsem je, zakotvil jsem u debianu a pak byl uz jen maly krucek k gentoo ;D
ale ted me uz delsi dobu obtezuje segfaultujici gkrellm :? :-( verze 2.1.8a... pouziva nekdo?
No a muzes napsat, jak dlouho trva kompilace cele distribuce Gentoo. Co jsem slysel, tak to je na nejakej ten den, ne? A neumim si predstavit, jak se da v teto a podobnych distrech udrzet poradek v nainstalovanem softu.Citace:
Původně odeslal ^Tomahawk^
COZE? :eek: :eek: :eek:Citace:
Původně odeslal Rezna
udrzet poradek? :lol: eh dobry ;D ja od mandraku a redhatu utekl pac to byl desnej zmatek... v gentoo je krasnej poradek :wink: jo a kompilovalo se mi to asi den a pul... ale funkcni system mas uz asi po 2 hodinach (text) a xka se zakladnima vecma asi po 10h... jako nejdyl se kompiluje asi mozilla :roll: :) ale da se mezitim pouzivat links, ze :) apod... proste zadny problem.. naopak je to o dost rychlejsi... a jeste vic je to poznat kdyz predtim pouzivas debian, kterej ma vsecko kompilovany na i386
No ja nemyslel zmatek v /etc/, ale treba v /usr/share a pod. Myslim v pripade, kdyz chcete neco odistalovat nebo napr. upgradovat program kvuli bezpecnosti chybe a na tomto programu zavisi x dalsich a na nich x dalsich atd. To uz asi takova legrace nebude, ne?
mno v /usr/share bude uplne stejne veci jako u binarnich balicku :) + jen headery v /usr/include... tot vse... a zavilosti resi databaze, uplne stejne jako rpm nebo deb...Citace:
Původně odeslal Rezna
ja sem zacal na redhatech a nedavno s nimi skoncil...proste redhaty == velky, pomaly a samej bordel...
ted pouzivam slacka a castecne debian a to je jina nadhera...
ale co se tyce zacatecniku, tak nevim, pokud uz maj neco nastudovane nebo si treba neco precetli primo k te distribuci, tak by nemusel treba ten slackware byt problem...
Proste:
http://mars.fjfi.cvut.cz/~haker/subgsw.gif
??? ??? a muzes mi rict jak budou celej ten system konfigurovat? ??? kdyz nemaji ani paru JAK se to dela... nebo aspon CIM :roll: :eek: mne dost dlouho trvalo se preorientovat z debiana na gentoo, pac ten ma uplne jinak reseny init scripty apod.... a to sem uz takhle switchoval distro asi po 5.... pro zacatecnika by to byly hodiny a hodiny sedenim nad dokumentaci a nakonec pravdepodobne rozesranej system... anebo by ho to jeste driv prestalo bavit :wink: tudy cesta neveda... lidi se napred musi naucit naklikavat a pak az zjistovat co tim klikanim vlastne delajiCitace:
Původně odeslal pavel.jakubisko
holt nauceny z windows :wink:
Linux sa konfiguruje textovym editorom :-) Ja pouzivam JOE (lebo VI nenavidim ;D )
jo, ale jak psal tomahawk - musis vedet co a kde. nebo snad prijdes k linuxu, kterej predtim nikde nevidels a VIS, ze nastaveni mysi mas hledat v /etc/X11/XF86Config-4 ???Citace:
Původně odeslal Rainbow
ps: vi je shit [noflame]
pouzivam nejradsi na editaci mc
picooooooooo ;D nanooooooooo ;D :lol:
jinak ja taky vetsinou edituju mcckem, ale to jen proto ze je to uz tak jaxi integrovane do mc, najedu na soubor, dam f3 a uz edituju...
proste mandrake vede na poli konfiguracnich nastroju :wink: howgh
i kdyz uz v RH 7.3 se to trochu zlepsilo, takze rikam - nevim jak je na tom RH 9
snad F4, ne? ;DCitace:
Původně odeslal ^Tomahawk^
lamo :lol:
Jednoznačně BeOS MAX Edition 2 ikdyž to neni linux www.bebits.com
:evil: :evil: :lol: :lol: :lol: sakra :lol: ok 8-) uznavam :lol: lamerina...Citace:
Původně odeslal wong
no ale na mou obranu f3 je viewer ;D
a kde by si tu mys jinde konfal?Citace:
Původně odeslal wong
jinak ja se tak priklanik k
http://www.slackware.com/~msimons/sl...ckwarecigs.jpg