Zdarec lidičky,
koupil jsem si tuhle graf. kartu a pořád mi pracuje na taktech 2D
nezaznamenal jsem ještě nikdy, žě by se výkon zvedl,
Jestly někdo víte jak na to tak napište
Další informace rád poskytnu :-)
Printable View
Zdarec lidičky,
koupil jsem si tuhle graf. kartu a pořád mi pracuje na taktech 2D
nezaznamenal jsem ještě nikdy, žě by se výkon zvedl,
Jestly někdo víte jak na to tak napište
Další informace rád poskytnu :-)
Měl jsem tuto kartu nějaký čas a tom, že by měla slabý výkon jsem nezaznamel.. Mrkni do sekce výsledky. Taky si stáhni např. new RinaTuner, zapni si tam ten graf co monitoruje takty atd, nech ho bězět na pozadí a zapni např. nějaký 3DMark. Pak uvidíš, zdali se režimy 2D a 3D střídají a přepínají. Pak dej vědět...
takže takty se mě zvedly na 800 ale výkon je strašně slabej
mno tk sestavu mám:
Intel quad core: 2,4ghz 1066mhz 8mb
RAM: 1gb 533mhz
HDD: 200GB 16mb
zdroj 480W
paměť tam mám takovou jakou tm mám- pomale upgeduju PC
testoval jsem v 3dmark 06 (7000 bodů) assassins creed jede strašně cukaně (neměřil jsem FPS), CMD jede na plný detaily s rozlišením 1024*768 jenom kolem 25 FPS
1GB 533mhz RAM v kombinaci s quad core procesorem je opravdovy unikat. A to zejmena v situaci, kdy znackove DDR2 stoji par stokorun.
Zkus nejdrive upgadovat pamet na 2+GB 800+MHz DC kit a pak az resit vykon grafiky, takhle degradujes vykon celeho systemu.
jasan, zkusím co nejdřív koupit 4 gb na 800 a snad už povalím
mno takže jsem si půjčil od bratra 4 gb na 800 a výkon mámpořád stejnej
nevíte čím to?
a jakoupak ze mas desku?
mám i od gigabytu ale je to takovej levnej typ.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48712
Co tě vedlo k nákupu desky s chipsetem Intel 946?Asi cena.Tenhle chipset,ale ve verzi s integrovanou grafikou je spíše do kanceláře,na OC moc ne.Ještě uveď značku zdroje,ta tvá grafika dost žere a pokud je ta 480W nějaké špatné značky může být problém i tam.HD2900XT má dva konektory přídavného napájení,6 a 8 pinů,je to tak?
nemas moznost tu grafiku otestovat nekde jinde?? ale je pravda ze s takovym chipsetem desky zrovna moc vykonu neutrhnes (3DMark).. akorat je divny ze ti nehodil zadnej rozdil DUAL vs SINGLE - ale to zas muze bejt pouzitou deskou :confused:
EDIT: jede ti PCI-E v rezimu x16??
otestovat nemám kde pač v mím okruhu známích nikdo nic silnýho nemá :-(
zdroj mám od eurocasu
a jakou desku bych si musel koupit aby mě to valilo? socket775
neco s P35 DS3-4 DQ6 ...
V podstate jakakoli solidnejsi deska s P35( P45 )/X38( X48 ) by mela vyhovet. Gigabite, Abit, Asus... ...zalezi kolik na to mas penez.
a mozna bych raci dokoupil i lepsi zdroj :) Eurocase neni zrovna extratrida
Možná bych opravdu začal tím zdrojem,napájet zdrojem téhle značky Quard Core a HD2900XT je asi jako kdyby jsi měl Ferrari a tankoval do něj speciál...Alespoň ten Fortron si kup,aby ti zbylo i na tu RAM.Pokud máš financí víc,tak o zdrojích najdeš povídání tady na fóru víc než dost
i kdyz na druhou stranku si nedovedu predstavit, ze kdyz zdroj nedodava potrebnou stavu pro grafiku, tak karta proste nepobezi. ze by bezela spomalene bez stavy na "pul plynu" to se mi nezda..
Zdroj by rozhodně neškodilo mít lepší, ale na 95 % ten nízkej výkon nezpůsobuje.
Když jsem tehdy sledoval recenze Radeonu HD2900,tak právě psali,že bez zapojeného 8 pinového konektoru nelze kartu přetaktovávat.6 pinové napájení muselo být vždy,8 pro maximální výkon-z toho usuzuji že nějaké funkce co nepovolí vyšší frekvence bez dostatečného napájení má.Ale jestli se to týkalo jen nějakého modelu to už nevím,výkon téhle karty pod DX9 byl pro mě zklamáním a přestal jsem jí sledovat