Re: bezokrajova tlaciaren
jak ty tiskarny poznaly, ze do nich nedavas foto papir ?
Canon Pixma 4x00 tiskne bezokrajove i na bezny papir a nevim, proc by to na bezny papir nedokazaly i jine "bezokrajove" tiskarny...
O podobnem laseru nevim, spis bych mel otazku, proc tisknes na tvrdy papir ?
Take nevim v cem je problem, jelikoz je dnes spousty tiskaren i inkoustovych, ktere se honosi "bezokrajovym" tiskem, tedy staci jen vybrat podle financni casky a narocnosti.
Nemusim asi dodavat, ze cim levnejsi (obycejnejsi) tiskarna = tim vyssi naklady na tisk (u inkoustovek nejnizsich soucasnych rad skoro vsech vyrobcu uz delaj kartridze skoro mikroskopicky a od toho se rovnez odviji jejich vydrz = par tisku a bezis pro novy kartridze).
Takze doporucuju spocitat predpokladanou tiskovou zatez a podle toho volit tiskarnu, jelikoz dnesni tiskarny i za par stovek jiz umi velmi pekny tisk, nicmene pokud budes tisknout denne, pak jsou naklady neunosne. (skutecne budes behat pro kartridz 2x za mesic)
diky moc za odpovede. domotala ma specifikacia myslim na hp stranke, kde mali v kolonke pre bezokrajovu tlac vypisane len vselijake specialne papiere :oops:
zatial to vidim na Canon Pixma 3500 alebo 4500
PetrT: niektory "pedagogovia" na nasej skole vyzaduju odovzdavat vykresy na tvrdych papieroch
Citace:
Původně odeslal
Sherpa
diky moc za odpovede. domotala ma specifikacia myslim na hp stranke, kde mali v kolonke pre bezokrajovu tlac vypisane len vselijake specialne papiere :oops:
zatial to vidim na Canon Pixma 3500 alebo 4500
PetrT: niektory "pedagogovia" na nasej skole vyzaduju odovzdavat vykresy na tvrdych papieroch
Pixmou nic neskazis, je to slusna rada s rozumnym pomerem cena/vykon/naklady :)
Citace:
Původně odeslal
Sherpa
[OT]Takový mlátit do hlavy nejlépe krumpáčem (osobně odevzdávám pouze a jenom PDFka, elektronicky...)[/OT]
Citace:
Původně odeslal
Sherpa
ehm, takze davaji prednost tvrdemu papiru, nez vykresu v danem meritku ?
Nejsem si uplne jisty, zda dokazes z CADu vyjet 1:1 (i kdyz na tiskarne, ktera umi tisk bez okraju). Pokud si na to vecer vzpomenu, tak to zkusim (Cad02+Pixma4300).
Mimochodem, kvuli par vykresum (na A4 se ti stejne nic nevejde, takze tipuju, ze casem prejdete na vetsi format a smiraky uz nebude nutne odevzdavat na kladivaku) si kupovat tiskarnu ? Neni to zbytecne ?
u nas predavaju normalne tvrde A4 (210x297) takze s mierkou problem neni. a tu tlaciaren nejdem kupovat len kvoli tlaceniu vykresov, ale chcem aby zvladala bezkrajovu tlac, aby som to potom nemusel chodit davat niekam tlacit.
sice se mi nepodarilo vytisknout kousek ramecku, ale kresba byla 1:1. Zkouseno na Pixme4300