Jak na zvuk z MPG z TV (DVB-T)
Ahoj,
mám dost zvláštní problém. Nahrál jsem si z TV (DVB-T) jeden pořad a i přesto, že sem na různý chyby ve vysílání zvyklej, s tímhle nedokážu hnout.
Originální MPG jak to uložila TV karta je v pohodě, přehraju ho VLC bez problémů. Ovšem při pokusu překódovat a sestříhat přijdu vždy o zvuk. Obvykle pomocí AVIDEMUX extrahuju MP2 stopu, tu převedu do WAVu a pak do MP3.
Jenže taky už MP2 je nepřehratelná, cca po 20sec. se zvuk zbortí jako by se přehrávala hodně zpomalená gramofonová deska.
Uměl by někdo poradit čím z MPG dostat správně tu zvukovou stopu? Pokud to VLC umí přehrát, pak to jít musí.
PS: Případ, kdy zvuk zpětně nahraju přes smyčku z výstupu při přehrávání si nechávám jako poslední možnost :rolleyes:
Re: Jak na zvuk z MPG z TV (DVB-T)
Jednou se mi neco podobneho stalo a to kdyz jeste zacatek filmu byl ve stereu a po chvili prepnuli spravne na mono, tak jedinej prehravac, kterej to prehral bylo prave vlc.
Ty mas vyhodu v tom, ze to stejne chces nakonec zkomprimovat, takze bych to zkusil asi primo vytahnout z vlc, vlccku rict at ulozi audio stopu jako mp3.
Otazka je, jestli tam nekde nebude rozhozena synchonizace, takze pak nejdriv poradne opravit ten puvodni mpg soubor. Na to mam bud ProjectX, mpeg2repair, VirtualDub MPEG2 (vse zadarmo) a pak krale, ktery zatim zvlad vse Womble MPEG Video Wizard DVD, ten uz zadarmo neni.
Jestli chces a tvuj upload ti to dovoli, tak mi to klidne muzes nekdy hodit na ftp a kouknu se na to.
Zkus nechat to překódovat přímo tím VLCčkem (vybereš Stream/Save a v nastavení řekneš co přesně chceš aby z toho lezlo).
EDIT: koukám že jdu pozdě
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Jednou se mi neco podobneho stalo a to kdyz jeste zacatek filmu byl ve stereu a po chvili prepnuli spravne na mono, tak jedinej prehravac, kterej to prehral bylo prave vlc
Ano, tohle je nejspíš přesně tenhle případ. Zvuk je OK jen do konce předch. filmu.
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Ty mas vyhodu v tom, ze to stejne chces nakonec zkomprimovat, takze bych to zkusil asi primo vytahnout z vlc, vlccku rict at ulozi audio stopu jako mp3.
Super, přesně tohle mě samozřejmě vůbec nenapadlo. Mám nastavenou asociaci na VLC jako přehrávač a co všechno umí jsem dávno zapomněl, takže zvuk je už v pořádku.
Díky a protože to nemůžu přidat další K+, tak aspoň zatím virtuálně :cool: